Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO

Joi, 23 Martie 2023, ora 14:44
3431 citiri
Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO
Klaus Iohannis, în timpul conferinței de presă susținute la Bruxelles FOTO Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, 24 martie, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro, evenimente care au loc la Bruxelles.

Șeful statului a susținut o conferință de presă în capitala Belgiei în cursul zilei de joi, 23 martie.

Cu această ocazie, a fost chestionat de jurnaliștii români cu privire la reforma pensiilor speciale, subiect extrem de sensibil, tergiversat de coaliția de guvernare.

"Trebuie să vedem fondul problemei. Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Asta înseamnă, mai simplu spus, că pensionarii trebuie să îşi primească drepturile pentru o viaţă muncită, dar trebuie să avem grijă ca şi peste 10, peste 20, peste 30 de ani pensionarii să îşi primească pensia.

Asta înseamnă ca sistemul să fie sustenabil şi scopul reformei sistemului este acesta. Reforma nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii, ci pentru a crea un sistem corect, sistem echitabil şi un sistem sustenabil. Şi exact asta trebuie să fie proiectul pe care mă aştept să îl înainteze ministerul de resort, Guvernul şi să fie promovat de coaliţie.

Nu cred că este cazul să dau eu sugestii de la un microfon din Bruxelles celor care lucrează pe proiectul de pensii, dar trebuie să ne amintim care este fondul discuţiei şi fondul este acesta: pensionarii au dreptul la pensia lor, la o pensie din care pot trăi, o pensie care se calculează echitabil pentru toată lumea şi care este garantată a la longue", a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de primăvară.

#Iohannis pensii speciale, #reforma pensiilor speciale, #Iohannis Bruxelles , #stiri Klaus Iohannis