Ariton anunta posibile disponibilizari in companiile de stat cu manageri privati

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 23:18
2313 citiri
Ariton anunta posibile disponibilizari in companiile de stat cu manageri privati
Foto: Capital

Noii manageri privati care vor prelua, de anul viitor, conducerea unor companii romanesti detinute de stat, este posibil sa dea afara o parte din angajati, daca aceasta masura este considerata necesara pentru eficientizarea respectivelor societati, a declarat vineri, la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Eu sunt multumit de solutia cu managerii straini. Daca vine un manager caruia ii ceri sa faca performanta, unde se impune, e posibil (sa se faca disponibilizari in randul angajatilor n.red.)", a spus Ariton.

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Romarm sunt primele companii de stat care vor avea management profesionist desemnat prin metode specifice.

De asemenea, potrivit Memorandumului convenit de Romania cu Fondul Monetar International (FMI), Posta Romana, CFR Marfa sau TAROM sunt alte companii de stat care ar urma sa aiba management privat pana la sfarsitul lui ianuarie 2012.

Compania Pedersen&Partners a fost aleasa drept consultant care va asista Ministerul Economiei in procesul de selectare a viitorilor manageri profesionisti pentru companiile cu capital majoritar de stat.

#Ariton concedieri companii stat, #Ariton disponibilizari , #ministrul Economiei