Ariton, despre cum va fi afectata Romania de prabusirea burselor

Marti, 09 August 2011, ora 20:26
1145 citiri
Ariton, despre cum va fi afectata Romania de prabusirea burselor
Foto:a1.ro

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat marti ca Romania va fi afectata de contextul financiar international, dar ca masurile pe care Guvernul le-a luat in ultima perioada vor limita efectele negative.

"Evaluarea modului in care reactioneaza in acest moment bursele din intreaga lume si a efectelor economice pe care le provoaca reprezinta una dintre prioritatile noastre in acest moment. In acelasi timp, situatia financiara internationala constituie un motiv suplimentar pentru a continua cu si mai multa determinare procesele de restructurare si eficientizare a economiei romanesti", a precizat Ariton.

Potrivit acestuia, rolul masurilor de reforma promovate de guvernanti este acela de a crea o economie stabila si eficienta, care sa aiba capacitatea de a reactiona in momente de criza.

"Rolul masurilor de reforma pe care ministerul si Guvernul le-au promovat si au obligatia sa le aplice in continuare este tocmai acela de a crea o economie stabila si eficienta, mai putin vulnerabila, care sa aiba capacitatea de a reactiona in momente de criza.

Vrem ca societatile cu capital de stat sa nu mai fie un balast pentru economia Romaniei. Nu spun ca Romania nu va fi afectata de contextul financiar international, dar cred ca masurile pe care Guvernul le-a luat in ultima perioada si care au readus economia pe crestere vor limita efectele negative", a mai mentionat Ariton.

#Ariton criza Romania, #Ariton Romania efecte criza, #ministrul Economiei Romania criza , #ministrul Economiei