Consortiul Korea Nuclear vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 08:15
1969 citiri
Consortiul Korea Nuclear vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Foto: Romania Libera

Reprezentantii consortiului Korea Nuclear si-au reafirmat luni decizia de a participa la proiectul de construire a reactoarelor 3 si 4 Cernavoda in cadrul unei intalniri cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Reprezentantii consortiului (Korea Nuclear - n.r.) si-au exprimat din nou decizia ferma de a participa la proiect prin achizitionarea de actiuni la compania de proiect EnergoNuclear SA si prin investitii in construirea reactoarelor 3 si 4 Cernavoda.

Ministrul Ion Ariton le-a multumit oaspetilor coreeni pentru promptitudinea cu care au raspuns invitatiei de a reveni in Romania pentru continuarea discutiilor si si-a exprimat speranta ca partea coreeana va deveni parte a proiectului romanesc", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Intalnirea de luni a avut loc in urma discutiilor initiale avute de ministrul Ion Ariton cu reprezentantii consortiului in ianuarie 2011. Decizia partii coreene de a participa la proiectul de la Cernavoda a fost comunicata partii romane la sfarsitul lunii august a acestui an, printr-o scrisoare de intentie adresata ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In cadrul scrisorii, compania isi declara intentia ferma de a achizitiona actiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvolta proiectul Reactoarelor nucleare 3 si 4 Cernavoda.

Delegatia care s-a intalnit luni cu ministrul roman al Economiei a fost formata din Chung Si Woo, presedinte BKB CO. Ltd., lider al consortiului, Won Woo Lee, presedinte Dong Gwang Heavy Tech, Seok Jin Ahn, director Hyundai-Rotem, Taek Jin Jeong, director Kepco-KPS si Han Keun An, manager general Kepco-KPS.

Companiile GDF Suez, Iberdrola si RWE Power au anuntat, in luna ianuarie 2011, la intalnirea companiilor semnatare ale Acordului Investitorilor, ce vizeaza construirea reactoarelor 3 si 4 de la Centrala Nucleara de la Cernavoda, retragerea din acest proiect, din motive ce tin de strategia fiecarei companii.

Companiile ramase in proiect, Nuclearelectrica, Arcelor Mittal si Enel, si-au reafirmat decizia de a continua proiectul.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#reactoare Cernavoda, #Korea Nuclear Cernavoda , #ministrul Economiei