Fostul ministru Ion Ariton, audiat la DNA

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:53
2071 citiri
Fostul ministru Ion Ariton, audiat la DNA
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, s-a prezentat marti la DNA pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar de coruptie in care este vizat Rudel Obreja.

Ion Ariton nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Este vorba despre un dosar in care Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA, in aprilie 2012, in legatura cu posibile fapte de coruptie comise in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania", eveniment desfasurat pe 9 iulie 2011, in cadrul careia a avut loc si meciul dintre Lucian Bute si francezul Jean-Paul Mendy.

Procurorii anticoruptie i-au audiat in acest dosar si pe fostul antrenor al lotului national de box Titi Tudor, Fanel Trandafir, antrenorul lotului national de box feminin, Adrian Lacatus si alti oameni din lumea boxului romanesc, scrie Mediafax.

Rudel Obreja, la acea vreme presedinte al Federatiei Romane de Box, a incredintat organizarea evenimentului "Campion pentru Romania" exclusiv unei firme care ii apartinea. Astfel, firma Europlus Computers SRL a obtinut prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus la acea vreme de Elena Udrea, un contract in valoare de peste zece milioane de lei. Suma a fost stabilita in urma unei evaluari realizate de firma The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers. In urma studiului, ministerul a acceptat suma de zece milioane de lei.

Potrivit inspectorilor antifrauda, firma lui Rudel Obreja nu avea capacitatea tehnica si profesionala de a organiza o asemenea gala sau de a promova la nivel profesionist Romania ca destinatie turistica.

Cu numai doua luni inainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajati - doi part-time cu patru ore pe zi si doi part-time cu doua ore pe zi - si-a adaugat ca activitati secundare "serviciile de reprezentare media" si "Activitatile agentiilor de publicitate".

In urma obtinerii contractului, firma lui Obreja a facut un imprumut la BRD garantand cu sumele ce urmau sa fie primite de la minister. Plata ar fi fost decontata apoi de Fondul European de Dezvoltare Regionala. Ministerul a platit deja o prima transa de peste opt milioane de lei. Cererea de rambursare pentru a doua transa a fost depusa insa plata a fost supendata pana la incheierea controlului DLAF.

Valoarea totala a contractului dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Europlus Computers a fost de 1,93 milioane de euro fara TVA.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Ion Ariton DNA Rudel Obreja, #Ariton DNA audiat martor dosar Obreja, #Ion Ariton martor dosar coruptie , #ministrul Economiei
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Rudel, Rudotel, calmati-va tovarasi. Oricum va umfla mascatii.