Mandru ca sunt roman: Ion Craciunescu: Romania a avut cel mai bun mentor din lume

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 08:06
3972 citiri
Mandru ca sunt roman: Ion Craciunescu: Romania a avut cel mai bun mentor din lume

Ion Craciunescu, fost mare arbitru international si presedinte al CCA, sustine ca sportul romanesc ii provoaca puternice sentimente de mandrie, mai ales cand vorbim despre domeniul in care a facut cariera.

"Romania a avut sportivi de exceptie", spune Craciunescu, insa un nume il face sa tresara si mai mult. "L-am avut pe Gherghe N. George, cel mai tare mentor din lume!", a declarat Ion Craciunescu pentru Ziare.com, in cadrul campaniei Mandru ca sunt roman.

Domnule Craciunescu, sunteti mandru ca sunteti roman? De ce?

Sunt foarte mandru ca inca mai avem performante in sport, dar si in alte domenii. Inca mai avem fabrici performante si oameni de stiinta sau romani care reusesc in strainatate.

Cu ce se pot mandri romanii in sport?

Fotbalul romanesc a avut jucatori de exceptie, precum Dudu Georgescu, Ion Oblemenco sau Ilie Balaci. Nu mai zic de Gica Hagi si Gheorghe Popescu. Apoi am avut si antrenori de mare valoare, ca Emerich Ienei, Anghel Iordanescu si Stefan Kovaci, care au facut lucruri extraordinare. Am avut chiar si conducatori de club foarte buni, pana in 1989.

As adauga aici si oameni de presa de mare valoare, pe care-i avem chiar si acum. Presa se pare ca a ramas in reper. Chiar daca mai scartaie, a ramas cu trei clase inaintea celorlalte domenii.

Vad ca si Steaua incepe sa scoata capul la suprafata, dupa 15 ani mai putin fericiti. Mai are mult pana departe, dar are niste performante notabile.

Oltchim Ramnicu Valcea e o alta echipa care ma face sa ma simt mandru ca sunt roman.

Care sunt romanii de care putem fi mandri, din domeniul in care ati activat?

Ooo, noi am avut arbitri mari! L-am avut de exemplu pe Gherghe N. George, care a fost cel mai tare mentor din lume! Nu stiu cate tari au avut un om ca el, care a crescut generatia lui Rainea, generatia lui Igna, dar generatia noastra. Din pacate, nu mai e printre noi.

Si acum sunt arbitri foarte buni. Sunt vreo patru-cinci fara discutie. Se pot bate oricand cu arbitrii din Spania, Franta, Italia sau Germania. Sa vina ei cu patru arbitri si eu sa aleg patru arbitri, sa vedem care sunt mai buni.

Ne puteti spune numele unui roman despre care, pe nedrept, se vorbeste prea putin?

Aici revin la Gherghe N. George. Se scrie prea putin despre el. Nicio tara n-a avut un mentor ca el. E personajul responsabil pentru cresterea a patru generatii de arbitri!

Va invitam sa va alaturati demersului nostru, contribuind cu materiale-documentar, cu interviuri si reportaje sau chiar cu propriile marturii.

Cunoasteti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spuneti-ne povestea lui si o vom publica.

Va fascineaza un personaj sau o intamplare care au marcat istoria Romaniei? Trimiteti-ne un documentar pe aceasta tema pe care il vom publica.

Ne puteti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Multumim si va asteptam alaturi de noi!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Craciunescu, #Craciunescu mandru ca sunt roman, #Craciunescu arbitri Romania, #Craciunescu sportivi Romania , #arbitraj