Atac fara precedent: Numai in Romania poti vedea asa ceva! M-am saturat de minciuni! - Interviu

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 13:00
11990 citiri
Atac fara precedent: Numai in Romania poti vedea asa ceva! M-am saturat de minciuni! - Interviu
Foto: Libertatea

Fotbalul romanesc a trait o adevarata schimbare in acest an, cand Razvan Burleanu i-a luat locul la Federatia Romana de Fotbal lui Mircea Sandu, dupa mai bine de doua decenii.

La sapte luni de la aceasta schimbare, fostul mare arbitru international Ion Craciunescu critica in termeni duri, intr-un interviu acordat Ziare.com, modul in care Razvan Burleanu isi exercita mandatul.

Principala nemultumire a lui Craciunescu este arbitrajul, condus de la venirea lui Burleanu de grecul Kyros Vassaras, direct de la Atena.

In plus, Craciunescu a dezvaluit ca FRF are conturile goale, in timp ce lui Burleanu ii merge tot mai bine.

Iata interviul acordat Ziare.com de Craciunescu:

V-a surprins revenirea lui Istvan Kovacs in cupele europene?

Da, m-a surprins. Dupa ce un arbitru face gafe, trebuie sa anunti UEFA si sa-i informezi, dar ei nu au facut-o, iar forul european l-a delegat la un meci din cupele europene. E treaba lor, m-am si saturat de ei si de minciunile lor.

Domnul Vassaras a acordat un interviu in care spunea ca nu e nimic anormal sa conduca arbitrajul din Grecia, ca vede toate meciurile si ca de la venirea sa Romania a avut cei mai multi arbitri delegati in cupele europene...

Nici nu mai vreau sa-l bag in seama. Minte ca si Burleanu... Nu exista asa ceva in toata lumea, am ajuns ca aia de la NASA, sa facem experimente. Suntem singura tara de pe glob in care arbitrajul e condus din alta tara. Cum sa faci asa ceva? Va dau orice daca mai gasiti o tara in care se conduce astfel arbitrajul.

Ati vazut multe greseli intentionate din partea arbitrilor in acest sezon?

Am simtit unele greseli care ma pot duce cu gandul la orice, ca sa spun asa. Cand vezi ca un jucator are pometele spart langa tine si tu nu te intorci asupra deciziei, desi regulamentul iti permite, ce poti sa faci? Te gandesti la orice.

Simtiti vreo schimbare in fotbalul romanesc de cand a venit Razvan Burleanu?

In afara de sistemul Cupei Romaniei, care este mult mai echitabil de cand echipele mai slabe joaca meciurile acase, am vazut foarte multe promisiuni, minciuni si, mai nou, multa saracie. Nu mai au niciun ban, nici macar pentru rente viagere. In schimb, ei au aruncat cu banii, vad ca le merge foarte bine. Burleanu s-a ingrasat 10 kilograme de cand a venit la Federatie. Dupa parerea mea, e singura persoana care ma face sa-l regret pe Mircea Sandu. Si stiti cat l-am contestat eu pe Mircea Sandu in ultimii 20 de ani.

La ce trebuie sa ne asteptam anul urmator?

Nu vad sa se limpezeasca norii. Sponsorii de la Federatie lipsesc, marile corporatii nu doresc sa investeasca in fobal, centrele pe care Burleanu le-a promis vad ca le-au amanat pentru 2017, sunt ca asfaltul acum....

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ion Craciunescu Razvan Burleanu, #Ion Craciunescu arbitraj , #stiri Ion Craciunescu