Ambasadorul rus la Bucuresti: Vad ca Mihail Saakasvili nu s-a linistit

Duminica, 07 Septembrie 2008, ora 21:02
9824 citiri
Ambasadorul rus la Bucuresti: Vad ca Mihail Saakasvili nu s-a linistit

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti a fost invitatul lui Ion Cristoiu si a explicat pozitia tarii sale fata de conflictul din Georgia. Alexander Churilin a criticat prestatia presedintelui Saakasvili care nu respecta angajamentele semnate.

"Vad ca Mihail Saakasvili nu s-a linistit. Georgienii nu s-au retras si continua sa se inarmeze, se fac incercari de patrundere in zona de securitate. Armata georgiana se reinarmeaza cu sprijinul Occidentului. Vrem respectarea planului Sarkozy!"

In privinta pozitiei Romaniei fata de conflictul de Georgia, Excelenta sa Alexander Churilin declara ca Rusia a tinut seama de pasul diferit facut de presedintele Basescu, in raport cu reactiile statelor estice.

Presedintele Romaniei a facut un turneu la Marea Neagra incercand sa gaseasca solutii pentru conflicul din Georgia, a punctat Churilin.

In privinta livrarilor romanesti de arme catre Georgia, ambasadorul a explicat, in termeni diplomatici, ca Rusia nu poate vedea cu ochi buni aceasta afacere.

Chiar daca livrarile s-au facut legal si cu mult inaintea conflictului - daca a fost asa, armele romanesti descoperite in Abhazia ar fi putut folosite la uciderea militarilor rusi si a populatiei din Osetia de Sud, in majoritate rusofona.

#Alexander Churilin, #Rusia, #conflict, #Georgia, #Romania, #arme, #livrare , #stiri Ion Cristoiu