Cristoiu: Cand mogulii se bat intre ei iese la iveala adevarul

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:14
1496 citiri
Cristoiu: Cand mogulii se bat intre ei iese la iveala adevarul

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat vineri ca nu suporta unele televiziuni pentru ca devin monotone din cauza sustinerii fatise a unor politicieni.

"Cu cat sunt mai multi moguli care se bat intre ei, cu atat mai usor este la iveala adevarul. Eu nu ma uit la B1 pentru ca este monotona.

As vrea ca din cand in cand ca unul care lasa impresia ca il simpatizeaza pe Basescu, sa lase impresia ca il simpatizeaza si pe altul. Eu citesc Curentul pentru ca are dezvaluiri foarte dure despre partea celalta. Pe mine ma enerveaza lauda. Daca ar face dezvaluiri, ar fi interesant", a spus Cristoiu la Realitatea.net.

Jurnalistul a precizat ca din cauza mogulizarii presei a scazut entuziasmul jurnalistilor.

"Una e sa stii ca ce scrii tu este ok si patronul se bucura si alte e sa scrii si sa te gandesti ca patronul poate sa se supere. Nu mai este presa cum era pe vremea mea", regreta Ion Cristoiu.

Cristoiu: Nu m-as mai face jurnalist

"Nu (nu m-as mai face jurnalist, n.red.) Sper ca daca as fi tanar nu as termina Facultatea de Jurnalism.Mogulizarea presei a dus la scaderea entuziasmului. Conteaza sigur si banii. Dar este una sa stii ca ceea scrii tu apare, iar patronul, directorul se bucura ca ai dat un lucru interesant, si alta e sa stii ca s-ar putea sa suferi.

Presiunea aceasta a mogulilor.... Presiunile sunt de atmosfera. Sunt televiziuni la care cand duceam, stiindu-le orientarea, si ma simteam asa, politicos, ma gandeam sa fiu politicos, moderatorul, producatorul trebuie si ei sa-si ia salariul, si deveneam amabil si idiot. Nici nu mai e presa ca sa spun asa, pe vremea mea", a marturisit Cristoiu.

#Ion Cristoiu moguli, #Ion Cristoiu jurnalism moguli , #stiri Ion Cristoiu