Ion Cristoiu, amenintat din nou cu evacuarea din casa

Marti, 19 Februarie 2008, ora 10:42
4633 citiri
Ion Cristoiu, amenintat din nou cu evacuarea din casa

Jurnalistul Ion Cristoiu trebuie sa plateasca 25.000 de lei, adica 250 de milioane de lei vechi, unui fost coleg de breasla, Christian Mititelu, actualmente director al Aliantei Civice, pentru o acuzatie de calomnie, transmite Realitatea Tv.

Curtea de Apel Bucuresti l-a obligat pe jurnalist sa plateasca acesti bani pentru o acuzatie de calomnie, pentru care Mititelu l-a dat in judecata acum opt ani.

Intr-un articol publicat in ziarul Azi in martie 2000 si intitulat "Laturi electorale", Cristoiu scria despre Mititelu ca ar fi fost denuntat ca securist. Cand Ion Cristoiu a scris articolul, Mititelu era director al sectiei romane de la BBC.

Cristoiu a mai pierdut un proces de calomnie pe care Gabriela Adamesteanu i l-a intentat pentru insulte si jigniri aduse intr-un pamflet publicat in ziarul Ziua. Atunci, Ion Cristoiu a fost la un pas de a fi executat silit. Mai multi politicieni au facut insa donatii si nu s-a ajuns pana la evacuarea din casa.

De aceasta data, daca nu va plati in termen de zece zile cei aproape 25.000 de lei, reprezentand daune morale si penalitati, Ion Cristoiu risca sa piarda din nou casa in care locuieste.

#proces, #calomnie, #pierdut , #stiri Ion Cristoiu