Ion Cristoiu va fi de marti editorialist la Ziarul Ring

Luni, 31 August 2009, ora 16:21
1707 citiri
Ion Cristoiu va fi de marti editorialist la Ziarul Ring
Foto: Arhiva

Jurnalistul Ion Cristoiu se va alatura de marti, 1 septembrie, echipei cotidianului gratuit Ring unde va semna rubrica editoriala, care se va numi "Intrebarile lui Cristoiu", dupa ce a parasit trustul Intact in urma cu mai multe saptamani.

"Am acceptat oferta Ziarului Ring dintr-un motiv foarte simplu. Eu niciodata nu am avut un public sofisticat, iar al Ziarului Ring mai are si bun-simt. La garderoba Bibliotecii Academiei angajatele citesc 'Ring', nu 'Jurnalul national'. In consecinta, eu am ambitia sa ma citeasca si cele de la garderoba.

Cred ca publicul Ring are mai multa minte decat cel care se uita la talkshow-urile isterice. Ziarele si ziaristii ar trebui sa se adreseze in primul rand acestui public, care nu e atat de preocupat de politica, nu e nici 'pro', nici 'contra'.

Ziaristii impotenti au nascocit ideea ca presa se tabloidizeaza si ca noi trebuie sa facem ceva sa nu se intample asta", a declarat jurnalistul intr-un interviu acordat Ziarului Ring.

Ion Cristoiu a declarat ca in ultimele saptamani a fost plecat in Franta pentru a-si finaliza noua carte si pana la prezidentiale nu mai are niciun contract financiar cu vreo televiziune.

"De ce sa fiu eu acolo inscris intr-un cor, sa iau niste bani de la o televiziune, sa fiu prin contract inscris intr-o masinarie dezgustatoare cu care nu am nicio legatura ca jurnalist?", s-a intrebat retoric ziaristul.

#Ion Cristoiu, #editorialist Ziarul Ring, #Intrebarile lui Cristoiu , #stiri Ion Cristoiu