Ion Diaconescu, decorat post-mortem de Traian Basescu

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 14:04
2522 citiri
Ion Diaconescu, decorat post-mortem de Traian Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, joi, pe seniorul taranist Ion Diaconescu.

Astfel, fostul presedinte al PNCTD a fost decorat post-mortem cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de ofiter, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis joi Ziare.com.

De asemenea, presedintele Traian Basescu si-a exprimat, miercuri, regretul pentru moartea seniorului PNTCD.

"Am aflat cu profunda tristete vestea trecerii la cele vesnice a marelui om politic Ion Diaconescu. Personalitate marcanta a vietii politice romanesti si lider al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, Ion Diaconescu va ramane in istorie ca om politic cu un rol important in procesul de democratizare a Romaniei.

Basescu: Ion Diaconescu va ramane un reper moral al societatii

A luptat pentru crezul sau si a actionat in spiritul valorilor democratice in momente dificile ale istoriei noastre recente. Ion Diaconescu a facut parte, alaturi de Corneliu Coposu, dintr-o generatie de elita si va ramane un simbol al luptei impotriva comunismului si un reper moral al societatii romanesti", spunea Traian Basescu.

Ulterior, seful statului a mers la sediul PNTCD din Piata Rosetti, unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al lui Ion Diaconescu.

Basescu, la priveghiul lui Ion Diaconescu - vezi cum a fost intampinat

Presedintele a fost intampinat de cateva zeci de oameni, simpatizanti taranisti, iar unii dintre ei au strigat: "Traiasca Regele!".

Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a incetat din viata marti seara, in jurul orelor 21:30. El avea 94 de ani.

Diaconescu suferea de afectiuni cardiace. Acesta a fost internat la inceputul acestei luni la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, insa a fost externat dupa cateva zile.

D.R.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ion Diaconescu decorat Basescu, #Ion Diaconescu Steaua Romaniei, #Ion Diaconescu murit , #murit