Stagiune teatrala inchisa cu reprezentatia "D'ale carnavalului"

   

Teatrul ''Jean Bart'' din municipiul Tulcea va prezenta, vineri seara, ultima premiera pregatita in acest an, 'D'ale carnavalului', de I.L. Caragiale, regizat de Ion Dore. Bugetul spectacolului, potrivit directorului teatrului tulcean, Ion Dore, a fost de circa 17.000 lei, suma considerata mica in comparatie cu splendoarea reprezentatiei. ''Spectacolul va avea splendoare, iar sentimentul spectatorilor va fi ca s-au dat bani grei pentru tot ce vor vedea pe scena'', a declarat miercuri, in timpul unei conferinte de presa, directorul Dore.

El a adaugat ca aceasta este cea de-a zecea premiera realizata de trupa de teatru de la inceputul anului, acest numar putand fi considerat unul record in conditiile in care in tara exista trupe de repertoriu care nu au decat maximum cinci premiere pe an. ''Pentru nici unul din spectacolele regizate anul acesta de mine nu am primit vreun onorariu, iar situatia se translateaza si la celelalte nivele, astfel ca de exemplu scenografa a primit doar o treime din suma pe care o merita, iar actorii desi au muncit foarte mult primesc bani pentru premiera, apoi procent din incasari.

Ceea ce e foarte putin'', a precizat regizorul Ion Dore. Premiera spectacolului ''D'ale carnavalului'' va avea loc vineri, 18 decembrie, la ora 19.00, actorii sustinand ca publicul va fi incantat de reprezentatie. ''Am muncit mult pentru acest spectacol si mai avem cateva zile de repetitii. A fost o provocare, deoarece spectacolul este mai greu decat crezi. Caragiale ne reprezinta si este foarte greu sa faci o introspectie si sa joci ceea ce inseamna poporul tau'', a precizat Ionut Paul Stefan.
Joi, 17 Decembrie 2009, ora 14:32
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Un tanar tulcean a ajutat la atragerea a aproape 10 milioane de euro fonduri europene in judetul sau natal (P)
Valentin Moldoveanu este un tanar de 32 de ani, nascut in Municipiul Tulcea, Judetul Tulcea. De ...
Anunt angajare Aquaserv Tucea
ANUNT AQUASERV S.A TULCEA Organizeaza concurs pentru ocuparea urmatorului post vacant : 1. 1 pos ...
Proiect pentru municipiul Tulcea: Locuri de parcare supraetajate, prin folosirea unor module metalice dotate cu motoare hidraulice (P)
Dragi tulceni, Una dintre cele mai spinoase probleme ale muncipiului este lipsa spatiilor de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor