Mesajul lui Ion Iliescu după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ”România a pierdut un prieten și un reper”
Ion Iliescu / stiri Ion Iliescu
Fostul președinte al României Ion Iliescu a transmis vineri, 9 septembrie, un mesaj de condoleanțe după moartea reginei Elisabeta a II-a. Încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână, a ...
Ion Iliescu, după moartea lui Mihail Gorbaciov: "După decembrie 1989, relaţiile României cu URSS au fost corecte"
Miercuri, 31 August 2022, ora 12:13 - Ion Iliescu, după moartea lui Mihail Gorbaciov: "După decembrie 1989, relaţiile României cu URSS au fost corecte"
Ion Iliescu / stiri Ion Iliescu
Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă miercuri, 31 august, că a aflat cu tristeţe vestea morţii lui Mihail Gorbaciov. Iliescu apreciază, într-un articol scris pe blogul personal, că...
Opinie: Inculpatul Iliescu Ion, protejat de Justiția politizată
Luni, 22 August 2022, ora 10:08 - Opinie: Inculpatul Iliescu Ion, protejat de Justiția politizată
Ion Iliescu / Revolutie
Istoria dosarului Revoluției, retrimis de mai multe ori de Înalta Curte de Casație și Justiție anchetatorilor militari, este tributară decidenților politici. Parchetul general a publicat...
Doina Cornea: „Domnule Iliescu, istoria vă va judeca“.
Joi, 02 Iunie 2022, ora 15:05 - Doina Cornea: „Domnule Iliescu, istoria vă va judeca“.
Ion Iliescu / stiri Ion Iliescu
Doina Cornea a fost de-a lungul anilor ținta presei feseniste și a denigratorilor de meserie. Aprecierile au venit mai mult din afara țării decât din România. La 30 mai s-au împlinit 93...
Ion Iliescu, însuflețit de ziua SPP: ”Succes în misiunea lor şi le transmit felicitările mele"
Sambata, 07 Mai 2022, ora 23:14 - Ion Iliescu, însuflețit de ziua SPP: ”Succes în misiunea lor şi le transmit felicitările mele"
Ion Iliescu / stiri Ion Iliescu
Fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat sâmbătă, 7 mai, cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază, că abordarea potrivit căreia demnitarii nu ar avea nevoie de un asemenea serviciu...

Despre Ion Iliescu

Ion Iliescu este inginer de profesie, dar s-a remarcat printr-o activitate politica intensa in comunism si dupa 1989. A fost presedintele Romaniei in perioadele 1990-1996 si 2000-2004.  

Nascut la 3 martie 1930, Ion Iliescu este casatorit din 1951, sotia sa Nina Iliescu (Elena Serbanescu - numele de fata, cu care s-a cunoscut in vremea studiilor liceale) fiind de profesie inginer, cercetator stiintific in domeniul coroziunii metalelor. Nu au copii.

Dupa 1990, asociatiile de revolutionari l-au acuzat de implicare in reprimarea violenta a evenimentelor din decembrie 1989. In justitie insa nu s-a putut dovedi nimic.

La fel s-a intamplat in cazul mineriadei din 1990, cand presedintele de atunci Ion Iliescu a chemat minerii in Bucuresti ca sa reprime manifestarile protestatarilor antiguvermentali din Piata Universitatii. Anchetat in acest caz, Iliescu a primit NUP de la procurori.

Personalitate politica apreciata mai ales in mediul rural si de electoratul pensionar, Ion Iliescu ramane in istorie ca figura politicianului „sarac si cinstit”.

Din 2006, este presedinte de onoare al PSD, partid pe care l-a fondat in 1990 sub denumirea initiala de FSN (Frontul Salvarii Nationale).

In 2008, a anuntat ca este prea batran se mai candideze la Parlament.

Link-uri utile:

Ion Iliescu
Ion Iliescu

Data nasterii: 3 martie 1930

Cariera:  presedintele Romaniei (1990-1996, 2000-2004)

Evenimente importante:  - in 2008 a primit NUP in dosarul Mineriadei

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Ion Iliescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.
 

Bancuri despre Ion Iliescu

Vine revolutia in Romania si incepe vulturul sa zboare, sa faca picaje, lupinguri......citeste tot bancul
Ion Iliescu, la vizita din China a delegatiei romane, facuse exces de sosurile picante...citeste tot bancul
Moare Iliescu .... Stiindu-se ca a fost Presedinte si in consecinta ca are bani, atat...citeste tot bancul