Adrian Nastase: Ion Iliescu ne-a invatat pe toti ce inseamna cu adevarat politica

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 10:25
1975 citiri
Adrian Nastase: Ion Iliescu ne-a invatat pe toti ce inseamna cu adevarat politica

Adrian Nastase il numeste pe Ion Iliescu "inteleptul politicii romanesti", afirmand ca fostul presedinte al Romaniei i-a invatat pe toti ce inseamna cu adevarat politica. Nastase spune ca rolul lui Iliescu in partid este departe de a fi incheiat.

"Parinte al social-democratiei romane moderne, personalitate marcanta, personaj controversat - ca orice lider istoric important -, multe lucruri au fost si pot fi spuse despre Ion Iliescu. Eu l-am numit, intr-una dintre cartile mele, "inteleptul politicii romanesti". Am fost impreuna de la inceputul anilor '90 si ma bucur sa ne intalnim, foarte des, gandind in aceeasi directie. Ceea ce este sigur in acest moment este ca presedintele fondator al PSD ne-a invatat pe toti ce inseamna cu adevarat politica", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Deputatul PSD mai spune ca Ion Iliescu i-a invatat pe membrii partidului ce inseamna "valorile solidaritatii si echitatii in care a continuat, cu tenacitate, sa creada, bazandu-se pe abordari si idei pe care nu a incetat sa le aduca la zi, continuind sa se informeze si sa citesca".

"Pe ceilalti, cei ostili social-democratiei de la inceput sau deveniti astfel pe parcurs, i-a sfatuit ca valorile dreptei nu trebuie sa se rezume la ostilitatea fata de o persoana sau un lider. Astazi (n.red. miercuri), chiar daca Ion Iliescu implineste 80 de ani, cred ca nu este inca momentul sa ne limitam la a privi doar spre trecut, chiar daca am avea destule motive. Lupta noastra comuna nu s-a incheiat . La 5 ani dupa ce declara ca se simte ca la 45 de ani, rolul sau in partid este departe de a fi incheiat", mai scrie fostul premier.

Adrian Nastase scoate in evidenta faptul ca Ion Iliescu a fost mereu aproape de zona centrala a politicii din Romania si chiar si atunci cand a fost in opozitie, cuvantul lui a contat.

"Pentru ca nu m-am ferit niciodata sa-l apreciez, ca model politic sau model uman, astazi nu-i pot dori decat sanatate si forta de a-si mentine verticalitatea. La multi ani, Ion Iliescu! - celui care a dus solidaritatea la rangul de responsabilitate nationala pentru orice lider politic. La multi ani, Ion Iliescu! - celui care a luptat mereu pentru bun simt si masura nu numai in politica, dar si in societatea romaneasca. La multi ani Ion Iliescu! - celui mai cumpatat presedinte al Romaniei din ultimii 20 de ani", conchide Nastase.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ion Iliescu aniversare, #felicitari Adrian Nastase , #Adrian Nastase
Comentarii