Iliescu: Asteptau sa-l vada condamnat pe Nastase

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 20:57
3432 citiri
Iliescu: Asteptau sa-l vada condamnat pe Nastase
Foto: Arhiva (Antena3)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi seara, ca existau oameni care asteptau ca fostul premier Adrian Nastase sa fie condamnat in dosarul "Matusa Tamara".

"Comisia Europeana nu asteapta condamnari, asteapta o justitie corecta si coerenta. (...) Actiunea impotriva lui Nastase era jenanta prin maniera de desfasurare. Am vazut si aprecieri, asteptau sa-l si vada condamnat pe Nastase. Justitia trebuie sa-si faca datoria", a spus Iliescu la Realitatea TV.

El s-a aratat de parere ca Nastase e nevinovat, spunand ca acesta "e un om de tinuta si nu apt de asemenea lucruri".

Intrebat de moderatoare daca asta inseamna ca Adrian Nastase poate sa ajunga la presedintia partidului, Iliescu nu a exclus acest lucru, spunand ca "e o problema a partidului".

"Asta e alta problema, nu se amesteca lucrurile. E apreciat, a dovedit calitati, e omul cu experienta cea mai bogata din PSD, a acumulat o experienta utila, e un om cultivat, citit (...) E o problema a partidului - a venit o generatie tanara de lideri. Ramane, indiferent de pozitie, un om de valoare al PSD".

Iliescu a mai aratat cu degetul si spre Directia Nationala Anticoruptie, despre care a spus ca "a dat impresia de a fi un organism care lucreaza la comanda".

Fostul sef de stat a afirmat ca dosarul l-a marcat pe fostul premier. "Si tracasarea de-a lungul timpului isi pune amprenta asupra vietii omului".

El i-a urat lui Nastase sa treaca cu demnitate peste toate problemele, intrucat mai are recursul in acest caz si alte doua dosare de coruptie.

Adrian Nastase a fost achitat, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Matusa Tamara", dar procurorii DNA vor face recurs.

#Ion Iliescu Adrian Nastase, #Iliescu Nastase asteptau condamnare , #Adrian Nastase