Iliescu il vrea pe Nastase in conducerea PSD

Joi, 19 Iulie 2007, ora 15:42
2139 citiri
Iliescu il vrea pe Nastase in conducerea PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca Adrian Nastase este indreptatit sa-si doreasca sa revina in echipa de conducere a partidului, pentru ca este loc pentru toata lumea si ca partidul trebuie sa adune oamenii, nu sa-i imprastie.

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Adrian Nastase care a spus recent ca-si doreste sa revina in echipa de conducere, Iliescu a declarat: "El nu o functie vizeaza. El are dreptare. Nu trebuie sa lasam pe nimeni afara, este loc pentru toata lumea, noi trebuie sa stim sa adunam oameni, nu sa-i imprastiem".

Presedintele de onoare al PSD a mai spus ca este un om cu "o anumita pregatire si cu o anumita disponibilitate pentru adaptare".

In acelasi spirit, Iliescu a spus ca este loc si pentru grupul de la Cluj, desi acesta este format doar din trei oameni care nici nu-si asuma aceasta titulatura si a pus demisia lui Vasile Dancu din conducerea partidului pe seama caldurii si a democratiei din partid.

Declaratia lui Ion Iliescu vine in contextul demisiei lui Vasile Dancu din functia de vicepresedinte si a declaratiilor lui Ilie Sarbu, un apropiat al grupului, conform caruia grupul de la Cluj nu exista, nefiind decat o sintagma folosita de jurnalisti.

"Ei (n.r. - grupul de la Cluj) au contestat aceasta categorisire. Sunt trei oameni valorosi: si Ioan Rus, care a fost ministru de interne, si Vasile Puscas, care a fost membru al guvernului si negociatorul-sef al Romaniei cu UE, si Vasile Dancu, care este un bun sociolog si analist, dar sunt trei...", a explicat Ion Iliescu.

Intrebat daca este mai bine fara ei decat cu ei, Iliescu a spus ca "e mai bine cu totii si cu ei (n.r. - grupul de la Cluj), adica este greu de inteles sa fie inlaturati, marginalizati oameni pe diverse criterii".

Iliescu a pus demisia lui Vasile Dancu din functia de vicepresedinte al PSD pe seama "verii fierbinti", dar si a democratiei din partid, care permite manifestarea mai multor entitati.

"Este vara asta fierbinte, totdeauna au existat anumite miscari, clarificari, partidul este un organism viu si aceasta trebuie sa intelegem cu totii, este o entitate si o unitate in diversitate. Societatea este formata din indivizi foarte diferiti si intr-un partid exista individualitati, abordari diferite", a spus Iliescu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca prin actiunile "de imagine publica" din ultima vreme pe seama partidului, Adrian Nastase se indeparteaza de scopul pe care si l-a propus, revenirea in conducerea partidului si ca oricum acest lucru este posibil doar dupa un Congres.

Despre Vasile Dancu, care l-a atacat intr-un interviu, liderul PSD a declarat ca si-ar fi dorit sa se ocupe mai mult de strategii pentru contracararea inamicilor politici decat de critici din interior si analize politice prin presa.

Presedintele PSD a replicat si acuzatiilor aduse de Nastase pe blogul sau conform carora Geoana ar fi complice cu cei care ii instrumenteaza dosare pentru ca si-ar fi prevenit colegii sa nu-l sustina pe fostul premier pentru ca are probleme in justitie si i se pregatesc si dosare mai grele.

Geoana a spus ca Nastase se afla intr-o campanie de imagine publica pe care i-o respecta, dar i-a transmis voalat ca actiunile sale, daca nu sunt bine cumpanite, risca sa se intoarca tot impotriva lui.

"Fiecare leu cheltuit in aceasta campanie pe seama partidului il indeparteaza pe Adrian Nastase de scopul pe care si l-a propus. Cu aceasta atitudine, cred ca Adrian Nastase e pe o panta care nu-l duce mai departe de scopul pe care si l-a propus", a replicat Geoana.

Adrian Nastase a declarat la Realitatea TV ca dupa doi ani si jumatate in care a fost doar un simplu membru de partid, s-a decis sa revina in structura de conducere a PSD.

Nastase a precizat insa ca nu isi doreste postul lui Mircea Geoana, dar il critica pe acesta pentru modul in care gestioneaza situatiile criza prin care trece partidul. "Nu pot dupa 17 ani sa ma uit cum partidul asta se face pulbere din cauza unor orgolii si ambitii si din cauza incapacitatii de a forma o echipa", a spus fostul lider al social-democratilor. (NewsIn)