Iliescu: Nastase nu poate fi tinut pe margine

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 11:53
1777 citiri
Iliescu: Nastase nu poate fi tinut pe margine

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca ambii candidati pentru sefia Consiliului National, Adrian Nastase si Dan Mircea Popescu, sunt valorosi, dar a evitat sa spuna pe care din ei ii sprijina, invocand caracterul secret al votului.

Liderul social-democrat a spus ca ambii candidati pentru sefia CN al PSD sunt valorosi si fac parte "din garda veche", ca fondatori ai Frontului Salvarii Nationale. El nu a dorit sa spuna pe cine sustine pentru candidatura sefiei Consiliului National, "pentru ca votul este secret".

"Vreau sa vad latura pozitiva a acestei chestiuni, sa atragem toate fortele de care dispunem. Si un om ca Nastase nu poate fi tinut pe margine. El este un om care poate fi util in viata in general. Asa cum si Dan Mircea Popescu este. Amandoi sunt din garda veche, si au intrat in FSN de la inceputuri. Aici in sala nu stiu daca sunt 10 % care sa aiba vechimea amandorura in acest partid, au trecut prin toate incercarile. Sunt oameni de nadejde, valorosi, si pe amandoi trebuie sa-i folosim, nu ne putem priva de contributia unor oameni de calitatea ambilor", a subliniat presedintele de onoare al PSD.

Despre motiunea de cenzura, Ion Iliescu a subliniat ca are "indoieli ca alegerile anticipate sunt o solutie. Sa nu ne pripim. Era o vorba: sunt unii care se reped ca leii si cad ca o placinta dupa aia. Sa nu repetam asemenea figuri, sa analizam alternativele in cadrul Consiliului".

Cei peste 700 de delegati vor alege pentru presedintia Consiliului intre Adrian Nastase si actualul detinator al functiei, Dan Mircea Popescu, in timp ce pentru postul de trezorier s-a inscris doar Aristide Roibu, care isi doreste un nou mandat.

Un alt subiect important al acestui Consiliu este luarea unei decizii in legatura cu depunerea unei motiuni de cenzura, in conditiile in care PSD a sustinut ca UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare pentru ca a avut o pozitie diferita de cea a Executivului roman in chestiunea Kosovo.

Nu in ultimul rand, se va discuta si despre oferta electorala a PSD pentru alegerile din acest an, in conditiile in care formatiunea condusa de Mircea Geoana doreste un scrutin unic, adica parlamentare anticipate in acelasi timp cu cele locale din vara.

Liderii PSD i-au cerut joi seara lui Adrian Nasase sa-si retraga candidatura pe motiv ca nu este momentul revenirii sale, insa acesta a refuzat, aratand ca vrea sa stie ce sustinere are in partid, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

#PSD, #Iliescu, #Consiliul National , #Adrian Nastase