Ion Iliescu: reactivarea lui Mitrea si Nastase, o decizie "constructiva"

Joi, 14 Februarie 2008, ora 15:07
1881 citiri
Ion Iliescu: reactivarea lui Mitrea si Nastase, o decizie "constructiva"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca reactivarea lui Miron Mitrea si a lui Adrian Nastase este o decizie "constructiva" a partidului care are nevoie sa stranga randurile int-un an electoral, informeaza NewsIn.

"A fost o reactie constructiva ca sa se foloseasca toate fortele umane de pe listele partidului, mai ales intr-un an politic atat de incarcat. Si unul si celalalt (Adrian Nastase si Miron Mitrea, nr.) au acumulat o experienta utila", a comentat Iliescu.

El a mai sustinut ca prin revenirea celor doi demnitari PSD in prima linie a partidului prin decizia Comitetului Executiv al partidului nu aduce nicio schimbare actualei structuri de conducere a social-democratilor.

"Nu se schimba structura de conducere care o sa iasa la Congres, trebuie sa-i atragem pe toti in acesta faza a partidului. Eu am incurajat folosirea tuturor, sa nu lasam pe nimeni pe dinafara", a spus Ion Iliescu, prezent, joi, la Universitatea Spiru Haret, la o dezbatere despre incalzirea globala.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca revenirea lui Adrian Nastase si a lui Miron Mitrea in echipa de campanie a partidului este un lucru firesc intr-o etapa de strangere a randurilor, exprimandu-si speranta ca acest lucru va duce la succesul PSD in campanie.

Geoana a anuntat ca a propus CEX ca fostul premier sa coordoneze alaturi de Dan Mircea Popescu o structura de lucru pentru scrierea ofertei electorale a partidului si ca acesta a acceptat oferta care i s-a facut.

"Am facut un lucru care este firesc intr-un an electoral. Avem nevoie de toti soldatii apti, combatanti ai partidului nostru si oameni care au experienta e bine sa fie alaturi de noi pentru castigarea alegerilor", a spus Nastase.

Intrebat ce impact va avea asupra imaginii partidului revenirea lui Nastase, cercetat de DNA, Geoana a spus ca deputatul nu vine pe o functie de conducere. Presedintele social-democrat a spus chiar ca PSD ar putea sa-i faca lui Nastase un departament special prin care acesta sa coordoneze si monitorizarea Administratiei Prezidentiale.

Liderul social-democratilor a mai declarat ca Miron Mitrea va coordona echipa de campanie, alaturi de Liviu Dragnea, fostul director de campanie al PSD la euroalegeri.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...