Ion Iliescu: reactivarea lui Mitrea si Nastase, o decizie "constructiva"

Joi, 14 Februarie 2008, ora 15:07
2701 citiri
Ion Iliescu: reactivarea lui Mitrea si Nastase, o decizie "constructiva"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca reactivarea lui Miron Mitrea si a lui Adrian Nastase este o decizie "constructiva" a partidului care are nevoie sa stranga randurile int-un an electoral, informeaza NewsIn.

"A fost o reactie constructiva ca sa se foloseasca toate fortele umane de pe listele partidului, mai ales intr-un an politic atat de incarcat. Si unul si celalalt (Adrian Nastase si Miron Mitrea, nr.) au acumulat o experienta utila", a comentat Iliescu.

El a mai sustinut ca prin revenirea celor doi demnitari PSD in prima linie a partidului prin decizia Comitetului Executiv al partidului nu aduce nicio schimbare actualei structuri de conducere a social-democratilor.

"Nu se schimba structura de conducere care o sa iasa la Congres, trebuie sa-i atragem pe toti in acesta faza a partidului. Eu am incurajat folosirea tuturor, sa nu lasam pe nimeni pe dinafara", a spus Ion Iliescu, prezent, joi, la Universitatea Spiru Haret, la o dezbatere despre incalzirea globala.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca revenirea lui Adrian Nastase si a lui Miron Mitrea in echipa de campanie a partidului este un lucru firesc intr-o etapa de strangere a randurilor, exprimandu-si speranta ca acest lucru va duce la succesul PSD in campanie.

Geoana a anuntat ca a propus CEX ca fostul premier sa coordoneze alaturi de Dan Mircea Popescu o structura de lucru pentru scrierea ofertei electorale a partidului si ca acesta a acceptat oferta care i s-a facut.

"Am facut un lucru care este firesc intr-un an electoral. Avem nevoie de toti soldatii apti, combatanti ai partidului nostru si oameni care au experienta e bine sa fie alaturi de noi pentru castigarea alegerilor", a spus Nastase.

Intrebat ce impact va avea asupra imaginii partidului revenirea lui Nastase, cercetat de DNA, Geoana a spus ca deputatul nu vine pe o functie de conducere. Presedintele social-democrat a spus chiar ca PSD ar putea sa-i faca lui Nastase un departament special prin care acesta sa coordoneze si monitorizarea Administratiei Prezidentiale.

Liderul social-democratilor a mai declarat ca Miron Mitrea va coordona echipa de campanie, alaturi de Liviu Dragnea, fostul director de campanie al PSD la euroalegeri.

Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
Înalta Curte pare că vrea să amâne cât mai mult un verdict în cazul dosarului istoric al Revoluției, în care personajul central este Ion Iliescu. Procurorii militari vor decide dacă tot...
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Liderii Coaliției au revenit asupra deciziei privind datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor nemulțumiri din PNL. Potrivit analiștilor, modificările au...
#Ion Iliescu, #PSD , #Adrian Nastase
  1. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  2. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  3. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  4. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  5. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  6. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  7. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  8. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  9. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  10. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”