Ion Iliescu si-a lansat cartea in mijlocul fanilor, fara Ponta sau Nastase (Video)

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:41
1691 citiri
Ion Iliescu si-a lansat cartea in mijlocul fanilor, fara Ponta sau Nastase (Video)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a lansat vineri volumul "Fragmente de viata si de istorie traita", in prezenta a 150 de colaboratori si fani, insa printre acestia nu s-au numarat Victor Ponta, Adrian Nastase sau Liviu Dragnea.

Fostul presedinte a fost inconjurat de Ecaterina Andronescu, Eugen Bejinariu, Toni Grebla, Olguta Vasilescu, Nicolae Vacaroiu, Razvan Teodorescu, Dan Mircea Popescu, Ionut Vulpescu (consilierul lui Iliescu), actorul Dorel Visan si revolutionarul Claudiu Iordache, dar si de reprezentanti ai masoneriei.

Ion Iliescu a povestit despre momentul Revolutiei din 1989, alegerile din 1990, NATO si Uniunea Europeana, intamplari care se regasesc in carte.

Dupa prezentarea facuta de fostul sef de stat, a urmat o sesiune de autografe si complimente.

"Ion Iliescu a facut bai de multime cum n-a avut nimeni pe-un picior de plai, pe-o gura de rai. (...) La Ion Iliescu drumul spre brand a fost drumul spre sine insusi", a fost mesajul de felicitare pe care i l-a transmis consilierul Ionut Vulpescu.

Iliescu: Basescu - inapt si dictatorial, Geoana - gafeur, Ceausescu - bolnav de stalinism

Academicianul Razvan Teodorescu a spus ca "suntem nevoiasi de Ion Iliescu, avem nevoie de Ion Iliescu (...) suntem in nevoie de Ion Iliescu".

Iliescu - copilarie in casa cu pamant pe jos, fericire in comunism si Revolutie

Fostul sef de stat al Romaniei, Ion Iliescu, vorbeste, in ultima sa carte, "Fragmente de viata si de istorie traita", care apare vineri si din care Ziare.com a reusit sa obtina anterior un exemplar, despre faptul ca, initial, el a crezut cu adevarat in comunism, abia apoi devenind dezamagit de acest sistem politic.

Iliescu povesteste ca inclinatia sa spre comunism vine atat din faptul ca parintii sai erau vechi membri ai formatiunii din care avea sa ajunga si el sa faca parte, inca din perioada interbelica, dar si din faptul ca ajungerea la universitatea si iesirea din conditiile "mizerabile" in care crescuse i-au dat incredere ca aceasta doctrina reprezinta "drumul cel bun" si ca "va aduce fericirea".

Abia mai apoi, spune acesta, si-a dat seama ca era un sistem gresit, ale carui caracteristici au facut ca, in final, sa fie nevoie sa fie rasturnat prin forta, lucru care s-a intamplat la Revolutie.

Iliescu isi lanseaza cartea: Dusmanii s-au imputinat, dar unii au mintile tulburi

Iliescu povesteste ca parintii sai au suferit "accidente" din cauza celui care urma sa conduca Partidul Comunist si statul roman, Gheorghe Gheorghiu-Dej, fost coleg de lagar cu tatal sau. Acesta din urma a murit imediat dupa eliberarea din inchisoare, in august 1945, iar mama lui Iliescu a fost data afara din partid si a ajuns sa traiasca in conditii grele, dar asta nu i-a slabit actualului presedinte de onoare al PSD increderea in comunism.

#Iliescu lansare carte, #Iliescu comunism carte , #Adrian Nastase