Nastase: Drumurile lui Iliescu la Parchet nu au incetat

Vineri, 07 Decembrie 2007, ora 16:59
1388 citiri
Nastase: Drumurile lui Iliescu la Parchet nu au incetat

Fostul lider al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri, la Slatina, ca anuntul facut de procurorul general Laura Codruta Kovesi nu inseamna ca drumurile lui Ion Iliescu la Parchet au incetat definitiv, anunta NewsIn.

"Decizia procurorului general are la baza considerente de procedura, nu de fond. Asta inseamna ca drumurile lui Ion Iliescu la Parchet nu au incetat. Ancheta in cazul mineriadei va continua. Domnul Iliescu va mai fi chemat la Parchet pentru a lamuri anumite aspect", a declarat Adrian Nastase.

Acesta a precizat ca nu este deranjat de faptul ca oamenii politici sunt chemati de procurori pentgru lamuriri, ci de faptul ca, in cele mai multe cazuri, este vorba de hartuire politica.

Fostul premier a evitat sa faca aprecieri pe seama acuzelor care i se aduc lui Iliescu, rezumandu-se sa le ceara ziaristilor sa solicite astfel de amanunte de la avocatii lui fostului presedinte.

"Cel mai bine va pot lamuri despre ceea ce este in dosar, avocatii domnului Iliescu. Sunt sigur ca ei stiu cel mai bine despre ce este vorba", a spus Nastase.

Adrian Nastase a participat vineri la o conferinta de presa sustinuta la Slatina, dupa sesiunea omagiala dedicata implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Nicolae Titulescu.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a anuntat vineri ca a infirmat solutia de incepere a urmaririi penale a lui Ion Iliescu in dosarul mineriadei din '90 pentru faptele din 13 iunie si ca nu este dispusa sa acopere "erori din activitatea procurorului".

- Iliescu scapa de urmarire penala in dosarul Mineriadei