Politicienilor de top le place "baia electronica de multime"

Joi, 31 Iulie 2008, ora 15:35
1611 citiri
Politicienilor de top le place "baia electronica de multime"

Cei mai multi dintre politicienii de top au inteles repede ca pot intra mult mai eficient in contact cu electoratul daca isi deschid un blog pe care sa il foloseasca atat pentru a-si prezenta ideile si proiectele dar si penru a se rafui cu adversarii politici.

Un astfel de blog este cel al social-democratului Vasile Dancu, unul dintre cei mai activi internauti-politicieni, scrie Evenimentul Zilei.

Multe dintre materialele postate pe blogul "Vasile Dancu&friends" au ca subiect nemultumirile fata de deciziile conducerii de la centru si un schimb dur de replici cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Si Ion Iliescu considera blogosfera o "mahala" apoi repede s-a razgandit, intuind faptul ca poate fi folosita pentru rebranduirea sa. Dar, initial, Iliescu a reactionat corect, conform gandirii sale de activist: este periculos blogul pentru ca este incontrolabil, nu poate fi cenzurat, nu este o baie de multime electronica, cu bariera facuta de SPP", comenteaza Dancu pe blog.

"Cu timpul, baietii care se ocupa de bunastarea psihologica a presedintelui au gasit si un mod de a controla efectele cu echipe de oameni care scriu consensual, cu monitorizatori care sar la gatul celui care critica pe post de opinie publica vigilenta, cu unii oameni sinceri care se emotioneaza brusc daca le raspunde pe blog fostul presedinte", continua acesta.

Ion Iliescu: Este fantastic sa afli intr-un interval scurt de timp opiniile a sute de oameni

Initial, Ion Iliescu considera ca blogurile "sunt doar pentru oamenii care nu au ocupatie", dar acum regreta aprecierile facute.

"Este fantastic sa afli intr-un interval scurt de timp opiniile a sute de oameni asupra problemelor ce te framanta, sa primesti incurajari, dar si negari, sfaturi si aprecieri mai mult sau mai putin critice. Cu stangaciile inerente inceputului fac primii pasi in aceasta lume captivanta. In cele peste 30 de ore petrecute pana acum in compania virtuala a blogerilor am gasit multa sensibilitate, idei noi, multa introspectie si implicare in realitatile cotidiene", spunea Iliescu, pe 15 noiembrie 2007.

Nastase: "Ministru - prim-ministru - blogger"

Asa sta scris pe blogul lui Adrian Nastase, unde cititorii lui "sunt mai inteligenti decat scriitorii altora". El ii tine la curent pe cititorii sai in legatura cu vacantele pe care le petrece in strainatate, prezentand, ca un ghid turistic, arhitectura localitatilor pe care le viziteaza.

"In urma unei ample activitati de siluire prin santaj sentimental, avem intentia marsava de a atrage spre blogging cat mai multe si cele mai talentate burice de degete, care stiu sa scrie un cuvant coerent, fara sa se impleticeasca in semne de punctuatie, sh-uri si tz-uri, dar - mai mult - chiar sa-l scrie", atrage atentia Nastase asupra alterarii limbii romane. Tocmai de aceea, el invita pe blogul sau oameni "care ar fi capabili sa ridice proverbiala stacheta".

Geoana, un blogger delasator

Blog are si Mircea Geoana, dar nu prea are timp de el. Dupa aproape doua luni in care liderul PSD nu a mai intrat in blogosfera, miercuri Mircea Geoana, inspirat de inundatiile din Moldova, a scris despre modul in care premierul detine "controlul" ploilor si a viiturii.

Si alti social-democrati si-au facut bloguri, dar nu sunt activi si nici vocali. Printre acestia se regasesc: Adrian Paunescu, Adrian Severin, Ecaterina Andronescu, Ilie Sarbu, Ioan Mircea Pascu.

Udrea, blogger-ita PDL-ului

In noiembrie 2007, Elena Udrea a intrat in blogosfera anuntand ca: "Port cu mine tot ce e al meu".

Indiferent daca scrie despre politica sau despre ea insasi, fiecare articol este extrem de comentat de cititori. La ultima postare, in care politiciana dezminte anumite informatii aparute in media centrala, numarul cometariilor este de peste 1.200, un adevarat record! Din pacate, desi exista un moderator-administrator, calitatea comentariilor lasa de dorit. Printre replicile fanilor Elenei Udrea se strecoara, adesea, bancuri cu tenta xenofoba.

Bloguri mai mult de campanie

"La sfarsitul fiecarei zile, socoteste nu ceea ce au facut altii pentru tine, ci ceea ce tu ai facut pentru altii", este motto-ul de pe blogul lui Ludovic Orban. Actualul ministru al Transporturilor a folosit acest spatiu virtual doar doua luni, in primavara, pentru a-si promova promisiunile din campania electorala.

La fel a procedat si Cristian Adomnitei in perioada in care si-a facut campanie electorala pentru Primaria Iasi.

Cel mai activ bloger liberal este Andrei Chiliman, care si-a facut "blog de primar bucurestean" pentru a povesti despre activitatea lui ca edil al Sectorului 1 si despre cea a celorlalti primari. Primele materiale le-a dedicat parcului Bordei.

Si eurodeputata liberala Renate Weber incearca sa tina pasul cu postarile, insa acesta arata mai mult a site dedicat Parlamentului European.

Gusa: "Asta-i viata"

Primul politician care a abandonat "cursa" bloggerilor este presedintele PIN, Cozmin Gusa, care a iesit din blogosfera dupa aproape doua luni dezamagit fiind de rezultatele alegerilor de la Primaria Capitalei, unde a iesit pe usa din dos.

CTP face haz de necaz: ”Biștoghan Băsescu, lambaula Udrea, bambaloi Geoană, ştromfoibăl Iliescu. Hu, hu, za, za. Ştonc Rumania”
CTP face haz de necaz: ”Biștoghan Băsescu, lambaula Udrea, bambaloi Geoană, ştromfoibăl Iliescu. Hu, hu, za, za. Ştonc Rumania”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a repostat pe rețelele sociale un text pe care l-a scris în trecut, făcând astfel haz de necaz în legătură cu situația politică din România înainte de...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Ion Iliescu, #Adrian Nastase, #Elena Udrea, #blog , #Adrian Nastase