UPDATE: Ion Iliescu, blogger la 77 de ani

Marti, 13 Noiembrie 2007, ora 15:01
2326 citiri
UPDATE: Ion Iliescu, blogger la 77 de ani

Dupa Mircea Geoana, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc, a venit randul lui Ion Iliescu sa isi faca blog. Fostul sef de stat a declarat, marti, ca in ciuda faptului ca, la inceput, a sustinut ca blogurile sunt un fel de "mahala scrisa", si-a schimbat opinia si le considera "o lume noua care se naste sub ochii nostri".

Presedintele de onoare al PSD considera ca este un "blogist" incepator, blogul sau fiind lansat de cateva zile. "Prima reactie a fost aceasta ca este o chestie cam marginala. Dincolo de chestiunile de margine sau mai de mahala, cum mi se pareau mie la inceput, vad ca sunt chiar mesaje de fapt si completeaza presa propriu-zisa", a comentat fostul presedinte.

Fostul sef al statului sustine ca a intrat in universul bloggerilor pentru ca are multe de spus. "Am intrat in comunitatea virtuala a blogului convins de realitatea unui mediu dinamic, ce da posibilitatea fiecaruia de a-si expune ideile. Unii cu declinarea explicita a identitatiialtii sub pseudonim". Acest blog e construit pentru a comunica neformal, simplu, fara limite impuse, supuse doar regulilor bunului simt", scrie Ion Iliescu in primul sau articol postat pe blog.

Pe langa o invitatie la dialog, jurnalul fostului presedinte contine si un atac la adresa referendumului pentru votul uninominal. Considerand demersul lui Traian Basescu "o interventie brutala in functionarea institutiilor si un element de bruiaj al alegerilor europarlamentare", Ion Iliescu recunoaste ca nu va vota la referendum pentru ca vrea sa-si concentreze atentia asupra alegerilor pentru Parlamentul European.

PSD este de departe, partidul cu cei mai activi bloggeri. Astfel, primul politician notoriu care a inceput sa scrie a fost Mircea Geoana. A urmat apoi Adrian Nastase care a intuit ca blogul poate avea si rol de arma politica si a inceput sa se rafuiasca cu liderul PSD prin intermediul propriului jurnalul on-line.

Iliescu a apreciat blogul lui Adrian Nastase despre care a spus ca este "foarte activ si harnic". in schimb, a recunoscut ca pe blogul lui Mircea Geoana l-a parcurs "mai mult in fuga".

Numai ca, spre deosebire de primii doi, Ion Iliescu a preferat sa-si faca blog pe o retea gratuita, wordpress.com. Recent, mai multi politicieni s-au trezit ca au blog, fara stirea lor. Cel mai recent caz este cel al lui Varujan Pambuccian, care a aflat din presa ca are blog.