Decesul care l-a întristat pe Ion Iliescu, chiar de ziua sa de naștere, la 94 de ani

Duminica, 03 Martie 2024, ora 11:23
3587 citiri
Decesul care l-a întristat pe Ion Iliescu, chiar de ziua sa de naștere, la 94 de ani
Ion Iliescu

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, 2 martie, la vârsta de 92 de ani, iar printre cei care au reacționat s-a numărat și fostul președinte Ion Iliescu, care azi împlinește 94 de ani.

Dinu Săraru, pe numele său complet Constantin Grigore Săraru, s-a născut la 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, fiu al învăţătorului Costică Săraru şi al Corneliei Săraru.

Dramaturg, eseist, publicist, romancier, Dinu Săraru a dăruit 68 de ani din viaţa sa radioului românesc, 23 de ani Teatrului Mic şi, după 1989, câţiva ani Teatrului Naţional din Bucureşti.

Dinu Săraru a fost și un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu, care a transmis un mesaj de condoleanțe chiar de ziua sa de naștere.

„A fost un om care a scris lumi şi a ridicat instituţii: Teatrul Mic şi Teatrul Foarte Mic au fost marile lui slăbiciuni, cărora le-a dedicat energia şi priceperea, dar nu mai modestă a fost dedicaţia sa pentru Teatrul Naţional din Bucureşti.

Biografia lui ne arată că literatura pe care a scris-o a fost mai blândă decât încercările vieţii sale. Transmit condoleanţele mele familiei”, a precizat Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova
VIDEO
Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova VIDEO
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort. În...
#Ion Iliescu, #deces, #Dinu Sararu , #deces