Ion Iliescu, nou mesaj după o pauză de 3 luni. Fostul președinte laudă SPP-ul

Duminica, 07 Mai 2023, ora 20:33
3491 citiri
Ion Iliescu, nou mesaj după o pauză de 3 luni. Fostul președinte laudă SPP-ul
Fostul președinte Ion Iliescu FOTO Hepta

Fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis un mesaj duminică, 7 mai, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

SPP este un pilon al democraţiei româneşti, a scris Iliescu pe blogul său.

”Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, afirmă fostul preşedinte.

El aminteşte că sunt 33 de ani de tradiţie în educaţia militară şi în sprijinirea sferei civice, şi tot atâţia ani în care a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii.

”Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României!”, conchide Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a transmis şi anul trecut un mesaj la aniversarea SPP.

Iliescu nu mai postase pe blogul său din 6 februarie, la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu.

În România crește influența serviciilor și a armatei
În România crește influența serviciilor și a armatei
Stabilitatea politică nu e deloc ieftină și afectează grav democrația, după cum rezultă din diferite rapoarte, care arată că puterea devine opacă și justiția e în pericol. O analiză...
Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis că numele profesorului Nicolae Manolescu va trăi ”cât va trăi şi literatura română”. ”Am aflat cu enormă tristeţe că s-a stins din...
#Ion Iliescu, #aniversare, #SPP, #democratie , #stiri Ion Iliescu