11 romani si 4 imigranti protesteaza fata de inchiderea dosarelor Mineriadelor

Marti, 04 August 2009, ora 13:47
1536 citiri
11 romani si 4 imigranti protesteaza fata de inchiderea dosarelor Mineriadelor
foto: Arhiva

15 membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor, printre care si patru imigranti de culoare, protesteaza, marti, in fata Parchetului General, nemultumiti de faptul ca procurorii au dispus solutii de neincepere a urmarii penale fata de Ion Iliescu in dosarele mineriadelor.

Membrii Asociatiei Victimelor Mineriadelor au adus si o papusa gonflabila, pe care au atarnat o pancarta pe care scrie "Justitia romana".

Presedintele AVM, Viorel Ene, a declarat ca protestul are loc ca urmare a faptului ca Parchetul General a inchis dosarele mineriadelor si Revolutiei.

Ene, care este si presedintele Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, a spus ca cele patru persoane de culoare prezente, marti, la protest, sunt din Camerun si Congo.

Greva foamei la Cotroceni

Un protest similar are loc si in zona Palatului Cotroceni. Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a intrat in greva foamei, cerand desecretizarea documentelor din perioada decembrie 1989-iunie 1990 si conservarea actelor din dosarul Mineriadei din 1990.

"Sunt trei puncte pe care le solicitam: desecretizarea tuturor documentelor din perioada decembrie 1989- iunie 90 si accesul neingradit la acestea conform recomandarilor CEDO, conservarea actelor si lucrarilor din dosarul Mineriadei", a spus Maries.

De asemenea, Teodor Maries ii solicita presedintelui Romaniei o mediere intre Asociatia 21 Decembrie, ca reclamanta la CEDO, si Guvernul Romaniei, prin Ministerul Justitiei, Ministerul de Externe, Parchetul de pe langa Inalta Curte si Consiliul Superior al Magistraturii, in vedrea respectarilor dispozitiilor CEDO de catre statul roman.

Pana in prezent, Maries nu a primit niciun raspuns de la Cotroceni. El protesteaza pe trotuarul din fata Palatului fara a avea autorizatie.

Ion Iliescu a scapat de toate acuzatiile privind mineridele, dupa ce a fost scos de sub urmarire penala in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, au declarat in iunie surse judiciare pentru NewsIn, care au precizat ca numele fostului presedinte mai apare doar tangential in dosarul Revolutiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest inchidere dosare mineriade, #protest asociatii victime mineriade , #mineriade