Ziare.com

Cine ii protejeaza pe vinovatii de crimele din 13-15 iunie? - Interviu cu Dan Voinea

de Camelia Badea
Sambata, 15 Iunie 2013, ora 08:42

   

Cine ii protejeaza pe vinovatii de crimele din 13-15 iunie? - Interviu cu Dan Voinea
In septembrie 2009, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale, Traian Basescu a organizat la Palatul Cotroceni o mediere intre victimele Revolutiei si Mineriadelor si procurorii care trebuiau sa se asigure ca vinovatii sunt pedepsiti. Dupa mai bine de trei ani de la acea intalnire, dosarele nu au fost solutionate.

"Vreau sa comunicati nu numai mie, dar si opiniei publice, ce se intampla cu aceste dosare. (...) Vorbiti cu seful statului, care va spune asa: au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul. Aveti solutie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreti sa spuneti, ca va impun o solutie ? Va impune realitatea sa spuneti daca s-au impuscat singuri oamenii sau au fost impuscati de cineva. (...)

Consider ca este revoltator ca dupa 20 de ani nu stim adevarurile Revolutiei, nu stim adevarurile mineriadei din 13-15 iunie"
, i-a reprosat presedintele Traian Basescu procurorului general de atunci, Laura Codruta Kovesi.

Au trecut ani buni si pentru opinia publica nimic semnificativ nu s-a intamplat, cu exceptia deciziei CEDO din noiembrie 2012 care cere statului roman sa faca odata si-odata dreptate."S-au bazat pe trecerea timpului, pe uitare... Asta inseamna tergiversare. E tipic pentru statul care nu isi recunoaste crima", explica generalul Dan Voinea, fostul procuror militar care s-a ocupat o perioada de dosarele mineriadei.

Cine sunt vinovatii care nu pot fi adusi in fata instantei de 23 de ani, cand se vor prescrie infractiunile comise de ei, cine a fost in stare sa ceara "certificat de luptator la mineriada" si cum a reactionat Ion Iliescu cand a fost pus sub urmarire penala, aflati din interviul acordat pentru Ziare.com de generalul Dan Voinea.

Cum ati defini dvs, in calitate de procuror care a avut acces la toate informatiile, evenimentele din 13-15 iunie 1990?

A fost o prelungire a represiunii din decembrie 1989 impotriva celor care vroiau democratizarea societatii romanesti si instaurarea unui stat de drept.

Ce institutii au participat la represiune in data de 13 iunie, inainte de venirea minerilor? Doar armata?

Nu numai armata, au intervenit toate institutiile care aveau ca misiune apararea puterii. E vorba si de SRI, de Politie si, bineinteles, tot activul de partid care era atunci in subordinea grupului condus de Ion Iliescu.

Revin: represiunea de la Revolutie, continuata dupa 22 decembrie 1989, a avut drept ecou ce s-a intamplat in 13-15 iunie.

Cum s-a ajuns la ideea chemarii minerilor la Bucuresti in ziua de 14 iunie?

Intrucat la Revolutie societatea romaneasca (in special la cei care au contestat regimul comunist) a strigat lozinci impotriva militienilor, securistilor, activistilor de partid, care erau compromisi deja din punct de vedere politic, acestia nu mai puteau fi folositi impotriva manifestantilor.

Si atunci cei din grupul condus de Ion Iliescu, si ma refer in special la N.S. Dumitru, care era un fel de sociolog si era si prim-vicepresedinte la FSN, au fost cu ideea sa aduca nu neaparat mineri, ci muncitori care sa ii atace pe cei care contestau noua Putere.

Pana in 13-15 iunie, Piata Universitatii a fost monitorizata si, prin intermediul presei, participantii de acolo au fost categorisiti ca fiind golani care sfideaza ordinea sociala, elemente destabilizatoare...

Se spunea ca in corturile instalate in fata Teatrului National unde se facea greva foamei de fapt se facea sex si se consumau droguri si tot felul de chestiuni aruncate impotriva manifestantilor pentru a se compromite miscarea pentru democratie, condusa de societatea civila (aia care era, fragila cum era) care a tinut vie Piata Universitatii pana in 13-15 iunie.

De aceea au adus minerii, dar nu numai. Pe 13 au fost adusi muncitorii din Bucuresti, de la IMGB, stiti ca a ramas celebra lozinca lor "IMGB face ordine" sau "Noi muncim nu gandim" si altele. Dar au fost adusi munictori de la Republica, de la Mecanica Fina, au fost adusi muncitori de la Filipestii de Padure, de la Brasov, de la Alba Iulia, de la Alexandria.

Cei de la Alexandria au venit pe urma si au facut cereri asa cum au facut luptatorii de la Revolutie, sa primeasca si ei certificat de luptator la mineriada, ca doar au venit si i-au terminat pe cei din Piata Universitatii. Sunt reale lucrurile astea, nu radeti!

Cine a organizat venirea minerilor la Bucuresti?

Minerii din Valea Jiului, minerii de la Motru, minerii de la Albeni, din Prahova, cei din Ardeal au fost mobilizati prin liderii de sindicat si ofiteri din SRI.

De exemplu, in Valea Jiului a fost Camarasescu cel care i-a mobilizat, la Targu Jiu a fost unul Ion Pinta, adjunct al sefului SRI Gorj si un maior, Titu Bondoc, si asa mai departe. In fiecare intreprindere miniera s-au implicat cei care raspundeau din punct de vedere informativ de mineri si erau cunoscuti si aveau putere asupra lor. Va dati seama ca daca va duceati dumneavoastra sa luati minerii si sa ii aduceti in Bucuresti ca sa ii bata pe cei din Piata Universitatii nu va asculta nimeni.

Ca sa vedeti cat de puternica era Securitatea post-decembrista.

Si cat de mare frica romanilor de Securitate. Trecuse foarte putin timp de la caderea regimului Ceausescu.

Da,da.

Deci, in umbra acestor activitati de coordonare, de organizare, de transport, de actiuni violente, au stat aceste institutii de represiune, ca sa le zic asa, care au facut pur si simplu de ras Romania in lume. Romania, care castigase multa simpatie pentru modul eroic in care si-a castigat libertatea, a fost stigmatizata si pusa la zid de presa internationala, de politicienii din intreaga lume.

Episodul 13-15 iunie a fost cel mai mare prejudiciu de imagine care s-a adus societatii romanesti.


Care a fost bilantul victimelor? Cati morti si cati raniti?

Morti au fost 6, in 13 iunie. 4 au fost prin impuscare, unul taiat prin injunghiere si un altul ucis in bataie. Dar unii au mai decedat si in perioada urmatoare.Apoi, au fost identificate si audiate ca parti vatamate 1.056 de persoane. Toti acestia au fost retinuti in mod ilegal, adica fara mandat de arestare, au fost condusi, prin cordoanele special formate de militari, batuti si pe urma transportati la unitatile militare de la Baneasa si de la Magurele, transportati cu basculante, unele conduse chiar de mineri, si basculati asa cum basculezi nisipul in curtea unitatilor militare.


Toti au suferit leziuni grave in urma acestor tratamente inumane de care au avut parte si culmea este ca aproape 90% din cei retinuti si dusi unitatile amintite nu avusesera nicio treaba cu Piata Universitatii! Au fost pur si simplu luati de pe strada. Dupa cum stiti, in 14 iunie nu mai erau manifestanti in Piata Universitatii, dar s-au facut descinderi pe strazile din centrul Bucurestiului, prin cartierele Rahova, Ferentari, si unde era zarita o persoana care li se parea minerilor suspecta, ca are parul mai mare, bocancii nu stiu cum, era oprita, batuta si transportata la unitatile militare.

Cate dosare s-au intocmit pentru ce s-a intamplat in zilele acelea?

Initial au fost foarte multe plangeri. Ele au zacut pe la parchetele locale din Bucuresti si la sectiile de politie pana in 1998. Nu s-a lucrat la ele. Erau plangeri atat de la persoane fizice, parti vatamate, cat si de la conducatorii institutiilor atacate, ma refer la sediile partidelor, PNT, PNL, Universitatea Bucuresti, Institutul de Arhitectura, sediile ziarelor - Romania Libera, Dimineata etc. Toate aceste plangeri au stat in nelucrare pana in 1998.

Mie mi-a trebuit aproape un an de zile ca sa le identific si sa le conexez la doua mari dosare.

De fapt, cand ati inceput dvs sa va ocupati de acest caz?

In 1998, cand era la conducerea tarii domnul presedinte Emil Constantinescu. Dansul promisese in campania electorala adevarul despre ce s-a intamplat la Revolutie si la Mineriada. Am avut sprijinul din partea noii puteri ca sa facem aceste dosare.

Primul dosar pe care l-am facut a fost cel cu cei 6 morti, din 13 iunie. Am trimis in instanta atunci pe fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, un alt general, Gheorghe Andrita, care a fost seful dispozitivului de paza din cladirea Ministerului de Interne, din care s-a tras si au fost ucise 4 persoane, si inca doi ofiteri de la armata, care au actionat si ei impotriva victimelor.

Cel de-al doilea dosar nu a stat la mine. El a fost la Parchetul Curtii Militare de Apel, la procurorul general Mihai Popov. Ca urmare a protestelor asociatiilor victimelor, care aveau loc aproape zilnic in perioada 2004-2005 in fata Ministerului Public, am fost chemat la o intalnire cu liderii asociatiilor care demonstrau acolo. Procuror general era Ilie Botos.

S-a pus rezolutie sa ma ocup eu de rezolvarea memoriilor acestor asociatii. Asta presupunea sa cer dosarele care priveau victimele. Am cerut, am conexat, am reluat cercetarile.. In 2005 mi-a fost dat acest dosar, e vorba de dosarul 95/P/98.

Dar el mi-a fost luat in 2007, ca urmare a unei decizii date de Curtea Constitutionala. Dupa ce eu l-am chemat sa ii prezint materialul de urmarire penala, domnul presedinte Iliescu s-a plans ca militarii nu au competenta sa ii cerceteze pe civili. Si exact asa a spus si Curtea Constitutionala, cum a vrut domnul Ion Iliescu. In baza acestei decizii, mi-a fost luat acest dosar si declinat la parchetul civil de pe langa ICCJ, sectia de urmarire penala.

Cand l-ati pus sub invinuire pe Ion Iliescu si cum a reactionat? Ati discutat personal cu dansul?

Da, da. L-am pus sub invinuire in dosarul asta in mai 2005, cred. Si nu numai pe dansul, am pus sub invinuire 37 de persoane, generali, colonei, oameni cu functii in guvern, inclusiv pe Petre Roman sau Virgil Magureanu.

Domnul Iliescu a venit cu trei avocati. Eu i-am prezentat un jurnal al actiunilor de lupta al Statului Major al Armatei in care domnul Iliescu a fost notat acolo cu toate ordinele pe care le-a dat dansul in data de 13 iunie. Adica spunea clar: la ora 12 domnul Iliescu a dat ordin ca 100 de militari sa actioneze in cutare zona, la ora 14 domnul Iliescu cere sa intervina 12 taburi in zona Ministerului de Interne. La ora nu stiu care domnul Iliescu ne cere sa actionam cu gaze lacrimogene.

Cel care a tinut jurnalul, un general, generalul Schiopu, a scris cam asa: "I-am recomandat domnului presedinte sa nu foloseasca armata ca nu e cazul. Dar domnul presedinte a insistat". La un moment dat domnul presedinte intervine si le atrage atentia celor de la armata ca pe cladirea Ministerului de Interne flutura steagul legionar, deci este o miscare legionara, asa ca sa se actioneze ca atare.

Eu l-am intrebat, cu ocazia audierii, pe domnul Iliescu: 'Domnule presedinte, dumneavoastra erati in Piata Victoriei, cladirea Ministerului de Interne este langa Dambovita, nu se vede nici cladirea, daramite un steag...".

Nu i-a convenit. Si nu i-a convenit in primul rand faptul ca cei de la armata au consemnat ordinele lui intr-un jurnal foarte oficial, care era un document si un mijloc de proba. Nimeni nu putea sa il salveze din aceasta situatie. A plecat suparat. S-a dus direct la doamna procuror general de atunci, Laura Kovesi, si m-a reclamat. A doua zi a sesizat si Curtea Constitutionala. Mi s-a luat dosarul, iar doamna Kovesi a anulat rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva celor 37 de persoane.

In ce stadiu sunt acum dosarele? Vinovatii din primul dosar, al celor 6 morti, au fost condamnati?

Nu. Dosarul a fost restituit de instanta militara pe motiv ca nu s-a facut o expertiza si o cercetare la fata locului pentru una dintre victime impuscata in fata magazinului Romarta Copiilor, daca mai stiti unde era magazinul. Se sustinea ca glontul a ajuns in victima dintr-un ricoseu, deci dintr-o eroare, prin urmare victima nu a fost impuscata cu intentie. Instanta a dispus restituirea dosarului ca sa facem cercetarea la fata locului. Or, va dati seama, din 1990 si pana in 2006 se schimbase de trei ori asfaltul in zona aia, cum sa mai gasesti urme de glont?

Pe de alta parte, noi am luat in considerare actele medico-legale din care rezulta ca toate cele patru victime au fost impuscate din spate. Lucru important pentru ca in felul asta se demonstra ca niciuna dintre ele nu atacase fortele de ordine. Ce expertiza sa mai fac daca medicul legist pusese aceasta concluzie? A fost un motiv de restituire ca sa nu ii condamne...

Si cel de-al doilea dosar in ce faza este?

Dosarul era gata. Au fost audiate toate cele 1.056 de parti vatamate identificate de noi, au fost facute expertize pentru stabilirea pagubelor, au fost audiati toti martorii propusi de cei care au reclamat... Dosarul a fost trimis la parchetul civil si de acolo nu stiu ce s-a mai intamplat.

De ce credeti ca au fost tergiversate aceste doua dosare in ultimii ani? Presedintele Traian Basescu s-a declarat intotdeauna dornic sa afle adevarul despre Revolutie si Mineriada.

Cand vorbim de tergiversare trebuie sa vorbim despre perioada de dupa 2008 si pana in 2013, cand nu s-a mai facut nimic in aceste dosare. Ar trebui sa va raspunda procurorii care au dosarul, sa spuna ce au facut din aprilie 2008 si pana in prezent, daca au mai luat macar o declaratie. Pentru ca erau obligati sa faca ceva!

La CEDO a ajuns plangerea sotiei uneia dintre victime, ma refer la cazul Mocanu. CEDO a concluzionat ca nu s-a respectat dreptul la viata, pentru ca a fost ucis un om, un demonstrant, si nu s-a respectat dreptul la justitie, prin tergiversarea acestor cercetari. Tot CEDO a spus ca obligatia de a face justitie este a statului, care trebuie sa gaseasca modalitatile juridice oportune de a trage la raspundere pe cei vinovati.

Ai nostri s-au bazat pe trecerea timpului, pe uitare... Asta inseamna tergiversare. E tipic pentru statul care nu isi recunoaste crima.

Mai e o problema si anume ca victimele de la mineride, ca si victimele de la Revolutie, sunt victime cazute sub puterea adversarului politic, deci nu sunt victime de drept comun si atunci incadrarea juridica corecta este la capitolul "infractiuni contra umanitatii". Victimele mineriadelor au avut parte de rele tratamente, de lipsire de libertate, lucruri care intra la acest capitol si aceste infractiuni sunt imprescriptibile.

Ati depus o cerere de revenire in functia de procuror, dupa ce ati iesit la pensie. Vi s-a dat un raspuns?

Trei cereri am depus, una e pe rol acum la CSM. Am considerat ca e de datoria mea cat traiesc sa duc pana la capat cercetarea.

Cererea a stat un timp la Ministerul Public. Acolo, doi dintre fostii mei colegi procurori au fost de acord sa revin, doi s-au abtinut si restul au fost impotriva. De ce au fost ei impotriva, cand era vorba de niste dosare in care ei nu au lucrat? Poate ar trebui sa isi motiveze si ei acest vot, asa ar fi moral, sa motiveze.

Daca CSM v-ar da aviz pozitiv, de cine ar depinde revenirea dvs.? Ministerul Public mai are vreun cuvant de spus?

Nu, de ei nu mai depinde pentru ca cererea mea a plecat de la Parchet cu votul de care v-am spus si acum e la CSM. Daca CSM este de acord, o trimite la domnul presedinte Basescu.

Domnul presedinte nu trebuie sa uite ca a promis societatii romanesti adevarul si mie mi-a cerut sa revin, atunci cand m-a chemat la intalnirea de la Cotroceni, din 2009, de fata cu presa.

Am zis "Da, revin!". Si dupa aceea ...

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8902 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
67 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prostia norodului ii protejează. Ne dau turcii și bulgarii lecții.

.

 

tergiversarea este o strategie

a neocomunistilor mafioti :
"S-au bazat pe trecerea timpului, pe uitare... Asta inseamna tergiversare. E tipic pentru statul care nu isi recunoaste crima", explica generalul Dan Voinea.
La fel sunt tergiversate si alte dosare : cat a tras de timp Adrian Nastase, Dan Voiculescu ori Fenechiu ? In acest timp poporul uita si chiar ii voteaza si revoteaza.
Ce fel de oameni suntem noi, romanii ?
Ce tara vrem pentru noi si copiii nostri ?

 

vinovatii sunt cunoscuti

Dar cine are curajul sa-i cheme in fata legii?Cine il apara pe ilici?Toti cei care au avut de profitat de mentinerea comunismului.

 

'Cine ii protejeaza pe vinovatii de crimele din 13-15 iunie'

Nu stiu. Bag mana-n foc insa ca dupa ce da coltul Iliescu aflam mai multe si despre 22 dec. si despre 13-15 iunie. Scuzati exprimarea, dar nu cred ca merita altceva cucuveaua.

criminalii iau pensii de revolutionari

Asasinii sunt inca in viata si pot fi gasiti pe listele revolutionarilor.Tacerea romanilor nu inseamna uitare.Urmasii eroilor [cei ucisi miseleste de securisti]vor lupta pentru adevar.Complicii asasinilor sunt si diversionistii si postacii de pe acest site.

n-o băga..

că te arzi..

Iliescu n-a acționat singur așa că nu vom afla niciodată sau, conform modelului nazist, pe la 99 de ani cand vor fi gata umbre și vor accepta să ispășească.

Și cu ce ne incălzește ? 23 de ani șterși din viața noastră, o țară parjolită ca după un atac al tătarilor, niciun viitor.

Criminalii de la revolutie conduc inca Romania....

Din aceasta cauza nu pot fi trasi la raspundere, pentru ca sunt foarte bine organizati si detin inca puterea....

De ce a avut nevoie Ilici de mineriada?

Reichstagul romanesc
Desi a cistigat alegerile cu sprijinul comunistilor ,Hitler nu era multumit.Mai ramasese o mica opozitie reprezentata de citiva deputati. Dar Hitler nu suporta asa ceva. Pentru a distruge orice urma de opozitie a inscenat arderea reichsagului si a intarit partidul unic.
La fel a procedat si Iliescu cu ajutorul televiziunii a inscenat un razboi civil ca pretext pentru aducerea minerilor si distrugerea opozitiei.. Reportajul cu elicopterul care arata capitala in flacari a speriat tara.Acesta a fost scenariul similar cu a lui Hitler pentru intarirea partidului unic.
Este normal ca toti cei ce au contribuit la aceste scenarii sa fuga de pedeapsa. Asa ca tot aparatul de stat preluat de Iliescu si acolitii lui sa faca precum vorba banateanului ,,c-o fi lunga c-o fi lata mineriada uitata s-o faca,,
.

.

așa, și ?

Nu mai ai un partid unic cu o viziune unică dar viziune de dezvoltare pe care trebuie să-l hrănești ci ai zeci de partide cu mahalagii hoți și lacomi cărora nici banii varați in gat nu i-ar sătura.. și cărora le pasă numai de burdihane.

Un punct de vedere.. nu că Iliescu nu merită să fie tras pe roată (nu impușcat). Il apără mai intai comandantul, apoi justiția...

electronistule,

frumoasa analogia ta cu scenariile din Germania hitlerista si Romania neocomunista.

"nu se vede nici cladirea, daramite un steag..."

"domnul Iliescu a dat ordin"

"impuscate din spate"

Pentru linistea Neamului Romanesc, pentru ca Romanii sa traiasca bine, reintroduceti pedeapsa capitala! Fie si
numai pentru "domnul" de mai sus!

Care comunism?

Amice, si tu esti ***

Mai Gheorghe

Afla ca socialismul este doctrina oranduirii comuniste. Asta inseamna ca tot socialistul lupta pentru distrugerea statului si instaurarea oranduirii comuniste dupa metodele socialiste: minciuna, manipularea. razboiul de gherila, crima, genocid si dictatura. Si USL sunt capabili de toate acestea. Ai toate indiciile numai sa inveti sa le citesti!

USL VA DISPARE!!!

omul de tip nou i-a reusit lui ceausescu

si iliescu la luat de proaspat si cu ajutorul omului de tip nou a prapadit o tara :
Romania
pentru a urnii istoria, numai partidul legionar ar pute sa faca dreptate in tara asta de tradatori.

Reusit si nu prea

Atata vreme cat de 23 de ani din ce in ce mai multi se opun tot mai vehement practicilor socialiste. Si aici nimeni nu poate contesta. Suntem tot mai multi, cu toate ca media lupta cu furie sa spele zilnic cat mai multe creiere. Este o lupta continua impotriva poporului roman dusa de USL.

USL va dispare!!!

In primul rand sunt ...

..protejati de presa facuta de securisti si de lacheii lor.Adica cei care la momentul revolutiei si al mineriadelor se jucau cu pu.ta in tarana si care ar trebui acum sa fie de fapt cei mai dornici de libertate si democratie ,dar sunt de fapt uneltele comunistilor si securistilor proprietari de trusturi de presa.De asemenea vinovata este populatia Bucurestiului care a tacut si inca tace si nu in ultimul rand si poate cel mai hotarator,Justitia care blocheaza judecarea si condamnarea unuia ca Iliescu.

 

Cine ii protejeaza pe vinovatii de crimele din 13-15 iunie?

Noi, noi romanii pentru că nu suntem uniti. Nu ne intereseaza durerea, suferinta altora, ne multumim ca nu ni s-a intamplat noua. Suntem egoisti, indiferenti, apatici, ne multumim cu minciunile pe care ni le spun politicienii, cu un putin pe care ni-l stabilesc ei, dupa criterii numai de ei stiute. Nu vrem, nu putem sa luptam pentru adevar si dreptate, nu suntem in stare sa ducem o lupta pana la capat. De asta am si ajuns ca azi, dupa 23 de ani, sa fim condusi de aceiasi care ne-au ciomagit si umilit in iunie 1990.
Daca pe locul unde in '90, au murit romani nevinovati Iliescu si gasca lui ar face acum o masa mare, mii de pomanagii, de romani care nu gandesc decat cu burta, ar merge sa intinda mana, sa primeasca mici si bere si zambete ipocrite de la calai, de la cei care au reusit sa nimiceasca in noi spiritul uman.

Ptr. Grindina!

Ai perfecta dreptate!
,,avem zeci de partide cu mahalagii hoti si lacomi,,
Dar daca te uiti mai atent vei observa ca f.multe sint anexe ale partidului cvasiunic.

Crimele au fost

doar pe 13 iunie, cand derbedeii au dat foc orasului

De ce Voineo, oare, ne-o fi tinand pe noi...

... de maruntaie o greata, o sila o lehamite detot ?
De ce oare am ajuns acolo ca preferam sa ne rastim la bocanci decat la de-alde tine, de-alde voi, Voineo ?!

O fi, oare, fiindca ne-au trecut anii - ca nouri lungi pe sesuri - asteptand dreptatea de la "Corb la corb nu-si scoate ochii" unde tocmai forma reflexiva a lui "a scoate" insinata pervers sau tontzeste incalca legile gramaticale, nu lasa loc de afirmare altor legi si-ndreptari.
De 23 de ani scalambaieli dezarticulate in acest menuet al primatelor cu peruci pudrate din Sala Oglinzilor unde paducheritul ierarhic asigura autoritatea si determina subordonarea intregii piramide.
Acest Versailles de balta unde "Statul sunt eu Ludovic Ilici KGB", ni-i vast mormant purtand pe padurea de cruci in loc de nume "Ala io, Ala io" si drept prenume "Ba io, ba io.
In peisajul ratarii nationale, al vietii degeaba, al traiului ca om de nimic si unde eroismul e de-an bboulea, iti fac o urare cat un epitaf, mai Voineo, mai, Ultimul vers din "Orologiul" lui Baudelaire :

"Mori, batrane misel, e prea tarziu".

ii protejeaza cel mai puternic protector: timpul!

au trecut 23 de ani, evenimentele de atunci sint deja o chestiune de istorie, nu de justitite. De exemplu, responsabilul criminal sef, Iliescu, care are 80 de ani, va dispare curind si definitiv de pe radarul justitiei.

pe multi apara procurorii si nu ai ce sa faci

Ce poti sa faci in Romania fdaca "sistemul" ii apara pe borfasi ,
pe criminali ,
pe pedofili ,
pe traficantii de copii ,
pe traficantii de organe ....

Ce poti sa faci daca societate asta romaneasca nu e capabila sa se adune si sa puna presiune pe procurori , pe judecatori ?

Adica ii stii pe criminali si-i lasi sa moara nepedepsiti ?

De ce a avut nevoie Ilici de mineriada-intreaba careva aici

.. pai tot de aia de ce a avut nevoie Portocala-Mecanica Vest (in travesti nacum ca ONG-uri) de "pashoptism", vezi Bucuresti, Beograd, KIEW-unde a reusit, Libia unde a fost natafletz Gaddafi ca n-a pus tunul imediat pe ai la Benghasi, Siria unde nu-i natafletz Assadul si se fac d eras Vesticii ca trebuie sa scorneasca iarashi TonyBlairisme ca la Saddam ..
Gasca de Vest contra Gasca de Est.. pe spinarea Popoarelor locale. ASTEA SUNT proxy-conflicte West-Est.

Nu intamplator PNL+PNT-CD erau de-a dreptul imbacsite in 1990 cu pokaitzi amerlocizatzi si vis-à-vis, alde Frandafiruu' Acvatic al lui Iliescu era indopat cu toata pleava de la Secu si PCR, care au mirosit ca URSS sta in spate si a castigat tranteala din RO :-))

ILICI a chemat Minerii ca si pe Rusi la Revolutie!

Iliescu e VINOVATUL Principal si trebuie condamnat la MOARTE! Si nu numai ptr. ca a manipulat romanii contra romanilor, ci ptr. tot ceea ce a urmat ulterior! El a ucis Revolutia romana, inca de la prima aparitie Tv!! Sa fie judecat si Condamnat( dupa Constitutia veche) si sa nu se mai schimbe Constitutia de Kakarau si puscariabilii din Comisie!

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca povestea domnului Voinea ...

... este prea clara si frumoasa, pentru a fi integral crezuta!
Daca mi-ar spune cineva ca dl. general Voinea vrea sa revina, la ordin, desigur, pentru a-i proteja, in continuare, pe adevaratii vinovati, as fi tentat sa-i dau crezare!
Oricum, pentru mine este clar ca, incet, incet, vom mai afla unele crampeie de adevar, dar, de platit, NU va plati nimeni pentru faptele de atunci!

 

simplu mai draga..

Ce este simplu, este suspect, n-asa?
Numa ca nu e simplu mai draga, tot scenariu cu actori implicati sta ascuns in dosare de mai bine de 20 de ani. Ce este atat de clar in mintea ta?
Da, e clar pt toti care au suferit direct sau indirect, este clar pt toti cei care doresc "o Romania c-a afara" ca sa preiau un slogan.
Teoriile conspiratiilor au impanzit media de stanga si au otravit mintile cetatenilor. Manipulare, peste manipulare.
Singurul lucru clar este ceea ce clameaza CEDO si care desigur se va infaptui. Numai la presiunile din afara comunistii vor iesi "ca paduchii" intoxicati de gaz, dintr-o societate chinuita.
Nu mai e mult pana departe, cand fata Romaniei se va schimba si defapt isi va regasi traditiile, cultura si sanatatea. Toate show-urile ieftine,editoriale si tabloide de scandal cu parerologi si editorialisti de doi bani, vor disparea spre sanatatea mintala a tuturor cetatenilor romani.
Este demult timpul ca romanii sa se simta apreciati pt ceea ce fac, ce muncesc, indiferent de varsta, sex, religie, apartenenta politica sau grad de handicap.
Asta inseamna ca guvernul sa dea atentie celor care mai mult sau mai putin i-a ales sa gestioneze, sa administreze societatea.
Este demult timpul ca guvernul sa-i preocupe pe cetatenii sai pt ca tara sa prospere iar tinerii s-aibe repere.
Nu, pomanagiilor, pilosilor, smecherilor, coruptilor si tuturor celor care cred ca "linistea" lu tatucu le-asigura "trai pe vatrai" mai ales a elitelor, baronilor si tuturor "sugacilor" adica a celor care benevol practica vitanjarea orala a mogulilor spre disgratia celorlalti, dar devalizati de valori..

@electronistul

- pluripatidismu' ... unic !

PARALELA CU 1945

Este o metoda similara cu aceea prin care a fost instaurat comunismul in Romania in 1945. Metodele folosite de socialistii din USL au fost si metodele prin care s-a instalat la putere guvernul Petru Groza. Desigur si acolo cu implicare de la Kremlin. O metoda similara a fost aplicata si in 2012, pentru a declansa criza politica si a da jos guvernele Boc si Ungureanu. USL este vinovat pentru fiecare dintre aceste evenimente tragice. Si pentru evenimentele din 1989, si pentru cele din 1990 si pentru cele din 2012. Linkul dintre toate este Ion Iliescu.

USL VA DISPARE!!!

Iliescu KGB(si GRU)!

Sau "Iliescu apare,soarele rasare"(de la rasaritul rosu)!
Iliescu nu a fost un comunist adevarat ca Ceausescu sau Dej, a fost numai un impostor oportunist care s-a folosit de puterea(inca mare) si metodele comunismului pentru a prelua conducerea tarii si a poporului din mainile acelora care luptau pentru inlaturarea totala a comunismului si comunistilor din Romania.
Condamnare lui Iliescu este cheia de bolta a justitiei in Romania,atata timp cat nu va fi condamnat nu se va schimba nimic in bine in Romania.La umbra lui au crescut falnici si oamneni ca Basescu.

Dan Voinea nu cunoaste adevarul.

dan voina uita ca a fost priveligiat de vechiul regim tot atit de vinovat este si el ca si ceilalti.
Sa nu uitati ca majoritatea traiesc la limita spun ca mai bine era inainte nu edeti unde am ajuns.

PAI CINE CREDE

Ca a trait in capitalism si democratie in ultimi 23 de ani se inseala si este un vitavercea fara pereche. Normal ca li se pare unora ca a fost mai bine in trecut. Principiul socialistilor lui Iliescu (numiti azi USl, ca maine nu se stie cum se vor numi) a fost ceva de genu': "nu v-a placut comunismu'?!! Las' ca va dam noi capitalism sa va ajunga"! Si i-au spus cu cinism si tupoeu "democratie originala"...

USL VA DISPARE!!!

Intrebare: Voinea asta nu-i TOT Voinea ala care a

.. damblagit Procesul de la Timisoara ?
Daca da, atunci sa-si tzina gura ca face parte din .. "Comisia Warren" ;-)

La Timisoara l-au judecat pe Seful Contrainformatziilor Antirusesti de la Secu.
Ala si oamenii lui, au luat totzi vreo 3 luni de inchisoare si timpul de arest ptr proces, careau vinovatzi au nevinovatzi, ca sa-i tzina ascunshi pana termina GRU (Nicoilae Militaru, Ion Iliescu & Co, Brucan, Gelu Voican) pusul-ghiarelor pe Putere.

Cand l-au luat cu "indignare si manie patriotica" la jumulit ca la procesele gen "Ion Antonescu", tipul s-a ridicat si a aratat cu degetul pe ziaristii straini acreditatzi la proces, le-a spus fiecaruia numele adevarat, functzia in Serviciul Secret, si Vestic sau al URSS si ... valeleuu!, a inceput foshneala i s-a rupt gura rapid de catre Judecator (probabil Voinea asta), l-au prelucrat 45' -facut DEAL sa taca :-)
Si a scapat si el cu 3 luni ca si "ultimul infanterist" din gasca sa antisovietica :-))
Apai daca ASTA este acel Judecator de la Timisoara, atunci este si el pe felie cu Iliescu, v-atzi gasit pe cel fals sa-l intrebatzi ca ce si cum, OK?

pentru @gheorghitazbaganu care zice ca "derbedeii au dat foc

orasului"
ori esti naiv ori psd-ist, fost fsn-ist. Foc au dat securistii lui iliescu care spunea la tvr ca legionarii devasteaza orasul. Cand toti strigam "jos iliescu, jos comunismul", kgb-istul folosea tacticile staliiste de diversiune pentru a se mentine la putere. Atunci a fost momentul sa scapam de el dar Moscova i-a fost alaturi. El este vinovat de tot ce s-a intamplat in dec. 89 si de mineriade. Securisti deghizati in mineri au condus mineriadele si au actionat. Iliescu este vinovat de crime dar iata ca azi va rade-n nas fraierilor care l-ati votat si aplaudat. Datorita lui, sub aripa lui, a inflorit hotia si coruptia si s-au imbogatit securistii si comunistii. Votati in continuare PSD, votati puii lui Iiliescu si veti trai in pace si prosperitate:-)))

EXISTA INREGISTRARI

Audio intre lucratori de militie cu grad inalt si guvern care atesta faptul ca Iliescu a dat ordin sa fie incendiate autobuzele in Bucuresti... Trebuie doar sa urmariti filmul lui Stere Gulea, documentarul "Piata Universitatii"... Nu exista pardon pentru Iliescu si cei care ii stau azi alaturi in USL!

USL VA DISPARE!!!

Cine il apara pe Iliescu?

Din pacate Basescu care si-a asigurat prin asta imunitatea.

Iar Kovesi a facut un joc murdar cu Voinea si de aceia a fost acum acceptata de PSD.

 

FLORINE

Gresesti. Este foarte greu sa lupti cu structurile acestea pentru un motiv foarte simplu: in afara de cei care sunt angrenati politic nu stii cine si in ce pozitii se afla ceilalti conspiratori. Si crezi ca Iliescu a fost vreun prost care nu a stiut cum sa isi asigure spatele? In plus sunt si elemente ce tin de politica externa... Nu e usor sa ii demasti, pentru ca trebuie sa folosesti legea. Si ei au facut legea... Iliescu si ai lui. USL adica....

USL VA DISPARE!!!

Pappy,

As vrea sa gresesc aici. Din nefericire am dreptate.

Te contrazic din nou.

Lupta cu USL continua pe toate fronturile. Asta se vede din faptul ca nu li se da o clipa de ragaz.

USl va dispare!!!

se protejeaza uni pe altii...

si TOTI pe cucuveloiu ilici iliescu!!!!!

 

USL CA CEAPA

Iliescu este miezul. Ca sa ajungi pana la el trebuie sa dai la o parte celelalte foi de ceapa. In timp ce faci asta, te ustura, iti dau lacrimile. Operatie grea. Si migaloasa-

USL VA DISPARE!!!

Pappy. Excelenta comparatia USL-ceapa!

Este descrierea cea mai bine exprimata litera: mai cureti un strat, mai lasi o lacrima,... exceptional!
Dar ceapa asta trebuie "curatata" odata pentru totdeauna. S-a plins destul!

Bre Pappy si Doga-Bernardina: n-a zis nima' ca USL

.. o fi nu stiu ce Asociatzie de Caritate :-))
Antonescu amicul lui Sörösz, Ponta acu' amic cu Tony Blair ca ala vrea kalashnikoave AKM, RPG-uri, mitraliere si ce s-o mai gasi de jmanglit, Varanu .. ce sa mai prezentamn ca se vede pe mujanu lui.. (Va scutesc de Iliescu & Co, ca-i clar!)

Dar vazui ca uitaratz p'ai vostri din ecuatzie, haita de sfintzi-mucenici ai PDL. Ia sa vedem!: Mahatma Ghandi-Basescu - FMI 20 d emiliarde si nicicare n-are habar unde-s lovelele.. dar dobanzile bat la usha. Apoi inflacarata Fecioara din Orleans Pleskoitza, BOC artizanul Minunii Economice a RO precum Ludwig Erhard grasunul RFG-ului din anii '60, apoi onestul luptator Donald-Rumsfeldu' Carpatzilor Frunzaverde ... ooops!, sorry ca procletu' o dezertat la hinamic , he-he!
Bre Corul Vanatorilor USL/PDL, ia mai meretz voi totzi flashnetarii pro/contra USL in originile voastre sanatoase de ex-PCR-isti si turnatori de Secu "reorientatzi" spre alte ciubote de lins.
Hai reclamatzi ;-).. Zbieratzi ca am jignit ptr ca va spusei adevaru'.

caderea comunismului reala

Odata ce vinovatii cu Iliescu in frunte vor fi condamnati, PSD-ul va pica, usl-ul e pe cale sa se destrame iar toata mascarada "victoriei" stangii va colapsa pur si simplu.
Pilonii de lut ai socialismului stiintific, se vor prabusi iar lupii tineri ai comunistilor risca sa intre in randul plebei. Elitele politice cu multe tinichele si extensii atat in presa cat si in celalalte domenii se vor faramita, nu vor mai avea absolut niciun suport ideologic de trista amintire.
Oooh Doamne, cand va veni ziua aceea cand Romania va reusi sa respire un aer curat?
Imnul golanilor- Valeriu Sterian
"..Vrem libertate
Nu comunism
Si nici schimbari de forme
Si deaceea, securisti,
Sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism,
Nici neolibertate,
"Democratii" originale
Si nici minciuni sfruntate..."

 

AMIN!!!

Asa sa fie! Asa va fi! Nu pot prevala mediocritatea si tupeul! Nu au cum!

USL va dispare!!!

nu este curios deloc faptul ca....

in zilele acestea, subiectul si implicatiile mineriadei din iunie '90 au fost putin comentate in media, de parca ne-ar fi jena de cumplitul adevar si am incerca sa-l dosim, an de an, sub pres. Victimele opresiunii postdecembriste raman nerazbunate alaturi de victimele opresiunii national-comuniste 1946-1989 din Romania.

 

Nu este curios...

Media este concentrata, la fel ca si in Re'publica Socialista Romania, in mainile socialistilor de la USL, in afara catorva posturi independente de aceasta structura mafiota, posturi ce nu prea se vad, inecate de marea masinarie de propaganda socialista a USL in frunte cu Antena3.

USL va dispare!!!

..si vorbind de prezent.nu este dubios ca Basescu....

...a insistat sa ramina Kovesi la Dna?!!!!nu este o davada ca joaca la doua capete ,pe deoparte in public se clameaza condamnarea pentru 'prostirea prostilor' si pe de alta parte 'se pune frina'?!!!!!In romanica nu s-a schimbat nimic de-atunci.Justitia 'lui peste prajit'.

 

Nu este dubios

De ce sa fie? Coodruta Kovesi a fost cea care a redat putina demnitate si incredere in sistemul de drept din Romania. Nu te mai preface ca nu stii.

USl va dispare!!!

Vinovatii se protejeaza singuri

prin infiltrarea la putere si in justitie. Nimeni altcineva in afara vinovatilor nu are interes sa ascunda adevarul. Ma tem ca si procurorul Voinea se numara printre acesti infiltrati.

 
 

 

Iliescu este pricipalul vinovat de mineriade

Daca atunci ar fi fost trimis la Moscova cu shuturi in fund azi Romania n-ar fi fost coada Europei. Comunistii care au luat puterea au saracit tara si romanii, au distrus tot, au vandut pe nimic fabrici si uzine ca sa construiasca arabii si turcii moluri.

"azi Romania n-ar fi fost coada ..."

nu p. u .la!!!

In ordinea-m.o.r.m.a.n.t.a.r.i.i dragi toa'si(1)

Crimele nepedepsite ale lui Ion Iliescu / Evz
Autor: Mălin Bot
O coincidență interesantă intre Revoluția din 1989 și mineriada din 1990 trădează faptul că Ion Iliescu și-a păstrat puterea cu mijloacele și oamenii represiunii lui Nicolae Ceaușescu.
După fuga lui Nicolae Ceaușescu, in mod normal, trebuia să inceteze toate violențele impotriva celor aflați in stradă.
Numărul mare de morți de după 22 decembrie 1989 nu are, aparent, nicio logică.
Punand insă față in față dorința străzii cu primele declarații ale celui care a preluat puterea de la Ceaușescu, vedem limpede conflictul de interese.
In timp ce strada striga "Jos comunismul!", Ion Iliescu vorbea despre "nobilele idealuri ale comunismului", in prima apariție televizată. Mai mult chiar, Iliescu il condamna public pe Nicolae Ceaușescu pentru ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului" și nu era "comunist adevărat".
Este limpede și la vedere faptul că Iliescu nu concepea atunci o cădere a comunismului in Romania, lucru care intra in contrast flagrant cu cererile celor aflați in stradă.
Timișoara a ințeles bine natura comunistoidă a celui care preluase puterea de la Ceaușescu și pentru asta a formulat Punctul 8, din Proclamație. Din păcate pentru Romania, acel document vizionar nu a produs niciun efect.
Piața Universității a reprezentat, in anii 90, continuarea mișcării de rezistență care refuza "socialismul cu față umană" și orice altă formă in care Iliescu iși ambala de fapt gandirea de comunist sadea. Impotriva celor care refuzau comunismul s-a declanșat exact același mecanism de propagandă pe care Nicolae Ceaușescu l-a folosit cand a izbucnit Revoluția de la Timișoara. Inregistrarea video cu "minerul" care vorbește despre droguri și bani falși in sediul PNȚCD spune totul.
Un epidod mai puțin discutat din Revoluția de la Timișoara expune faptul că Ceaușescu și Iliescu au folosit aceleași metode in incercările de a stopa manifestațiile impotriva comunismului.
In noaptea de 20 spre 21 decembrie 1989 sute de muncitori din Oltenia au fost imbrăcați in uniforme de gărzi patriotice, inarmați cu bate și trimiși cu trenuri speciale spre Timișoara.

 

In ordinea-m.o.r.m.a.n.t.a.r.i.i dragi toa'si(2)

Operațiunea este una puțin mediatizată și discutată pentru că, atunci cand au ajuns la Timișoara, muncitorii din Oltenia și-au dat seama că propaganda lui Ceaușescu i-a mințit. Oamenii au fraternizat cu revoluționarii timișoreni și astfel deplasarea lor a devenit irelevantă pentru cei care au analizat Revoluția de la Timișoara.
Metoda deplasării unor grupuri mari impotriva celor care protestau devine insă relevantă dacă punem "episodul Oltenia" față in față cu mineriada din 13-15 iunie 1990. Este foarte clar că Ion Iliescu folosea exact același mecanism ca predecesorul său și aceiași oameni pentru organizare. Diferența a constat in faptul că, de data aceasta, au fost deplasați mineri din Valea Jiului și că sistemul de represiune a invățat lecția de la Timișoara.
Pentru a evita situația in care minerii ar putea fraterniza cu cei din Piața Universității, organizatorii operațiunii 13-15 iunie 1990 au incercat să mobilizeze și muncitori de la mari fabrici din București. Sindicatele de aici nu au fost de acord cu manevra, motiv pentru care au apărut "minerii" insărcinați cu misiuni speciale.
Este la mintea cocoșului că cei veniți din Valea Jiului nu aveaum cum să știe unde locuiesc liderii opoziției și unde sunt sediile partidelor. Cineva i-a dirijat către puncte bine stabilite și s-a asigurat că se aplică punct cu punct planul de represiune. Plan cunoscut bine de Ion Iliescu, alias "numărul 1", in inregistrările comunicațiilor celor care coordonau violențele din Piața Universității.
După ce a folosit, mult mai eficient decat Ceaușescu, mecanismul de represiune pus la cale de aceiași oameni care coordonaseră și operațiunile de la Timișoara, Ion Iliescu a mulțumit public minerilor, pentru a se asigura că responsabilitatea crimelor comise cade pe seama acestora.
Acum Miron Cozma răcnește din toți rărunchii pe tema asta, insă o face degeaba cat timp a fost prea prost in 1990 pentru a realiza modul pervers in care l-a folosit Ion Iliescu. Din prostie sau alte motive, irelevante acum, minerii au acceptat să fie paravanul după care mecanismul violent de represiune ceaușistă a acționat pentru Ion Iliescu, cu precizie și eficiență.
După 24 de ani lucrurile se văd foarte clar și simplu. Ion Iliescu este un criminal, avand mainile murdare cu sangele tuturor morților de după fuga lui Ceaușescu și este autorul principal al actelor de represiune barbare din timpul evenimentelor rămase in istorie ca Mineriada din 13-15 iunie 1990.

 

50/50 %

"..muncitorii din Oltenia și-au dat seama că propaganda lui Ceaușescu i-a mințit. Oamenii au fraternizat cu revoluționarii timișoreni și astfel deplasarea lor a devenit irelevantă pentru cei care au analizat Revoluția de la Timișoara."
M'da ca-n gara cum s-au dat jos ii asteptau jumelatele de pe TABurile Garnizoanei Timisoara si soldatzi hotaratzi sa-i masacreze daca nu se dau pe brazda, asta ai uitat sa mentzionezi.
Cand cu Mineriadele tot asa, ba mai mult, Armata in TM a pregatit doua vagoane cu combustibili si gaz presurizat pe o linie paralela cu cea pe care ar fi trebuit sa vina minerii sa omoare in Piatza Operei cum au facut la Bucuresti: ii oprea CFR-ul cu o linie taiata si cu tampoame inshurubate pe shina + sabotzi si trenul se oprea de nevoie exact langa cele 2 vagoane.
Din departare erau somatzi sa arunce tot armamentul pe fereastra si sa iese cate unul pe partea dinspre soldatzi. Daca faceau gargara si se lasa cu schimb de focuri intre soldatzi si securistii amestecatzi printre betzivanii aia, se retrageau totzi timishorenii aka CFR Armata samd, apoi gloata aia precis credea c-a rezolvat si incepeau vitejii sa umble pe la bariera aceea.
Atunci sareau in aer cele doua vagoane si praful si pulberea s-alegea de minerii lui Iliescu si de tot ce era pe raza de cateva sute de metri.
Bucurestiul a fost informat de turnatorii omniprezentzi [pai se poaate, nuu tov Ghilo & Co? Adevar-Pravdo, asa-i ca era PLIN de turnatorsi?] ca pe TOATE liniile ce duc in Timisoara sunt astfel de "puncte de control" si garnizoana TM isi face acolo de cap si se pypy pe ce zicea Min Apararii. Si Iliescu-Clan au contramandat trimiterea minerilor.
Plus ca mai toata civilimea mai avea cateun pistol, cateo Balalaika -AKM pe sub pat ascunsa de la Rivulutzuie -- cam de unde crezi ca si-au facut rost unii de dollari ptr masina? Din Serbia ca se vindea AKM-ul cu vreo ~1700 de DM /bucata p'acolo. In garnizoana TM lipseau dupa Lovilutzie cam 4600 de arme automate :-))
Pai sa te vaz daca-tzi trimitzi minerii acolo, cu un oras inarmat precum Dallas si colac peste pupaza ca mai tzinea cu TM si garnizoana Armatei si Garnizoana Arad.
Asta asa, ca sa-tzi faci o idee mai completa DE CE minerii aia n-au facut taraboi si si-au tras coada-ntre picioare. Nici n-aveau chef sa se ia la bataie in 1989 in asemenea conditzii ca erau frantzi de la schimbul 2, apoi direct urcatzi in trenurile ptr TM si erau si lihnitzi de foame.
Le-au dat apoi timisorenii sa manance si s-au dus sa telefoneze p'acasa la neveste. Sa stii si tu ca la fiecare grupa de mineri, era unul "mai tovaras decat ceilaltzi" cu un Kalashnikow la el. Dar au avut atata minte sa nu traga, ca-i casapea Armata din TM cu mitralierele asa cum erau ei, in vagoane sau p'afara.
Du-te intreaba vreun APVist de la TM care a fost ceva locotenent sau lent-major in 1990 pe la Infanteria Mecanizata sau la Blindate in Calea Shagului, ca itzi zice ala mai multe.

nusual,Hera aveti dreptate!

Tergiversand solutionarea unor cazuri vitale pentru demnitatea umana,dupa ce sunt probe incontestabile,dovedeste ca,racilele fostului sistem comunisto-securist inca n-au disparut.
Vinovatii pentru victimele din 89/90 (si dupa) sunt inca in viata ,grupati in jurul "tartorului" principal.

Si,da,cu cat trece timpul se asterne uitarea ,se estompeaza durerea provocata de acele evenimente,iar electorii ii readuc la putere.

 

spiritul dreptatii..

Spritul dreptatii va dainui, nu se va asterne uitarea chiar asa cum vor unii sau cum au mizat..
Sunt destui martori inca, sunt destui care isi cer dreptatea si sunt la curent cu "trecutul glorios" de acum 20-30 de ani. Romania va fi continuu sub monitorizare si din afara pana ce lucrurile vor fi puse clar in locul lor.
Ba mai mult atitudinea in spiritul dreptatii a unei generatii nealterate de ideologii tampite, va fi a acelor persoane verticale in masura sa-si manifeste impartial modul de judecata cred dupa modelul occidental.
Ca nu vor mai fi la acel moment vinovati in viata, asta-i alta poveste, important este procesul in sine dus pana la capat de Statul Roman.

Or fi invatzat tergiversatu' de la Comisia Warren

.. ca au si ei niste Iliescu, Roman, Gelu Voican-Voiculescu, vezi Bush-sr care nu vrea sa moara :-)) Unde ai mai auzit tu i9ntr-un Stat de Drept ca un dosar de cRIMA sa fie inchis 75 de ani?? Pe amaratul ala de demianiuk l-au alergat 70 de ani incontinuu.. si pe ucigashii Presedintelui USA ii lashi sa moara-n patutzurile lor?
Asta cu Fratzii Kennedy pu.tze$te mai rau decat Iliescu.
Dar asa-mi place cum regulile-s valabile doar ptr altzii, nu si ptr Sfintele Israel, USA, Marea-Britanie..


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor