Ziare.com

Dezvaluiri despre vina lui Iliescu din dosarul Revolutiei: Elena si Nicolae Ceausescu au fost asasinati in urma unui simulacru de proces

de Ionel Stoica
Joi, 18 Aprilie 2019, ora 15:56

   

Dezvaluiri despre vina lui Iliescu din dosarul Revolutiei: Elena si Nicolae Ceausescu au fost asasinati in urma unui simulacru de proces
"Prin dezinformari si diversiuni s-a creat conjunctura falsa necesara pentru a putea fi eliminati fizic Ceausescu Nicolae si Elena. Mijlocul prin care s-a realizat acest asasinat a fost cel al unui proces penal simulat in urma caruia fostul cuplu prezidential a fost executat."

Aceasta este concluzia procurorilor militari care au instrumentat dosarul Revolutiei, in care au fost trimisi in judecata Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu, acuzati de infractiuni contra umanitatii.

"La data de 24 decembrie 1989, in sediul MApN, grupul de decizie politico-militara din cadrul CFSN (Iliescu Ion, Brucan Silviu, Militaru Nicolae si Voiculescu Voican Gelu) a hotarat ca, la data de 25 decembrie 1989, sa fie organizat un proces simulat in urma caruia Ceausescu Nicolae si Elena sa fie condamnati la moarte si executati imediat", prezinta faptele procurorii militari.

Dupa uciderea cuplului Ceausescu, puterea in Romania a fost preluata de o grupare filosovietica, ante-constituita, formata din nomenclaturisti marginalizati de Nicolae Ceausescu si militari prosovietici (cu studii in URSS), care aveau nevoie de legitimare in fata poporului, mai arata procurorii.

Fuga de pe CC

Un intreg capitol din rechizitoriul procurorilor este dedicat procesului care a inceput pe 25 decembrie 1989, la ora 13:20, si s-a terminat a doua zi, in jurul orei 14:40, in garnizoana din Targoviste.

Ziare.com a analizat cele mai intersante pasaje din acest capitol al rechizitoriului, care prezinta revolutia din decembrie 1989 intr-o noua lumina.

Nicolae Ceausescu nu a recunoscut dreptul completului de judecata de a-l judeca si a solicitat in repetate randuri sa fie judecat de Marea Adunare Nationala.

Sentinta de condamnare la moarte a fost pronuntata la ora 14:45 si, desi verdictul admitea recurs, a fost executata cinci minute mai tarziu, in curtea garnizoanei, langa cladirea corpului de garda.

Procurori: Au fost ucisi

Procurorii militari au audiat mai multi martori, au consultat documentele oficiale si au ascultat transmisiile radio din acest caz.

"Uciderea la 25 decembrie 1989 a cuplului Ceausescu Nicolae si Elena, dupa supunerea acestora la un proces penal fara respectarea drepturilor procesuale elementare, a facut parte integranta din inducerea in eroare exercitata de grupul politico-militar (varfurile decizionale ale CFSN si ale MApN) ajuns la putere in stat si a avut drept scop legitimarea in fata poporului roman, ascunderea filosovietismului si preconstituirii acestei puteri", explica procurorii militari.

Povestea procesului cuplului Ceausescu incepe o data cu fuga de pe sediul CC al PCR, la complexul prezidential aflat pe malul lacului Snagov.

Elena si Nicolae Ceausescu au luat un elicopter si au decolat catre Targoviste, dar dupa ce Armata le-a solicitat sa aterizeze au abandonat apartul de zbor langa localitatea Boteni. De acolo au fost preluati de un localnic, care i-a dus in apropierea orasului Targoviste.

Traseul cuplului prezidential

De aici, cuplul prezidential a fost preluat de Militie, apoi de Securitate si au ajuns la unitatea militara.

Procurori militari arata ca Elena si Nicolae Ceausescu au fost in stare de arest inca din 22 decembrie.

"La data de 22 decembrie 1989, in jurul orelor 19:00, Ceausescu Nicolae si Elena au fost introdusi in incinta UM 01417 Targoviste, unde au ramas in stare de arest pana la data de 25 decembrie 1989 cand, in urma unui proces penal simulat, au fost executati".

"Concret, inca de la data de 22 decembrie 1989, cuplul prezidential a fost deposedat total de prerogativele puterii in stat, sotii Ceausescu fiind redusi la calitatea de simpli cetateni ai Romaniei", explica anchetatorii.

"Erau in custodia Securitatii"

Anchetatorii atrag atentia ca, anterior introducerii in incinta UM 01417 Targoviste, Ceausescu Nicolae si Elena s-au aflat in custodia Ministerului de Interne - Departamentul Securitatii Statului (DSS): "Prin aceasta se probeaza in mod indubitabil ca nu a existat nicio intentie din partea conducerii MI - DSS de a-l salva pe fostul presedinte".

In acest fel, explica anchetatorii, apar cu atat mai lipsite de logica afirmatiile conform carora "cadrele DSS i-au atacat, pe intregul teritoriu al Romaniei, pe reprezentantii Armatei, pe revolutionari si pe reprezentantii CFSN, cu scopul readucerii la putere a fostului presedinte."

"Mai mult, s-a dovedit ca, inca de la inceput, DSS stia exact unde se afla Ceausescu Nicolae. Astfel, o ipotetica incercare de eliberare a acestuia s-ar fi concentrat in jurul UM 01417 Targoviste si nu in alte parti", precizeaza procurorii militari.

De altfel, UM 01417 Targoviste nu a fost in niciun fel atacata in perioada de dupa ce sotii Ceausescu au ajuns aici.

Unele probe au dezvaluit ca au existat trei tentative de ucidere a sotilor Ceausescu, inainte de organizarea falsului proces din 25 decembrie 1989, se arata in rechizitoriu.

Justificarile

In schimb, asupra acestei unitati militare au fost simulate in mod succesiv atacuri, prin complicitatea directa a generalilor Atanasie Stanculescu si Nicolae Militaru, "totul cu stiinta factorilor decizionali ai CFSN."

"Scopul a fost justificarea eliminarii fizice a fostului presedinte Ceausescu Nicolae si a sotiei acestuia.

S-a acreditat ideea ca unitatea de la Targoviste este atacata de fortele securist-teroriste fidele fostului sef de stat si in acest fel s-a creat cu buna stiinta aparenta necesitatii judecarii in regim de urgenta a cuplului prezidential, scopul ultim fiind eliminarea fizica a fostului presedinte", acuza procurorii.

Ordinele de la Bucuresti

"La data de 24 decembrie 1989, in sediul MApN, grupul de decizie politico-militara din cadrul CFSN (Iliescu Ion, Brucan Silviu, Militaru Nicolae si Voiculescu Voican Gelu) a hotarat ca, la data de 25 decembrie 1989, sa fie organizat un proces simulat in urma caruia Ceausescu Nicolae si Elena sa fie condamnati la moarte si executati imediat", prezinta faptele procurorii.

"Decizia privind judecarea fara respectarea drepturilor procesuale si executarea cuplului prezidential Ceausescu Nicolae si Elena a fost luata in deplina cunostinta de cauza de forul decizional al CFSN, format din Iliescu Ion, Brucan Silviu, Voiculescu Voican Gelu si gl. armata (r.) Militaru Nicolae, sarcina organizarii procesului si executiei fiind asumata de gl.lt. Atanasie Stanculescu", se arata in rechizitoriu.

Cum s-a motivat ordinul

Motivul invocat pentru luarea deciziei de executie a fost pretinsul pericol terorist-securist si o posibila eliberare a cuplului prezidential de catre forte fidele.

"Probele administrate au demonstrat ca acest motiv a fost in totalitate fals. Pe de o parte, nu exista nicio proba credibila care sa contureze o reala actiune terorist-securista indreptata impotriva Revolutiei si noii puteri politico-militare.

Pe de alta parte, acelasi probatoriu a aratat existenta unei diversiuni complexe prin care sa fie creata impresia atacarii UM 01417 Targoviste, scopul atribuit fictivilor atacatori fiind eliberarea cuplul prezidential.

Edificatoare in sensul acestei diversiuni sunt mai multe declaratii de martor apartinand unor cadre militare direct implicate in evenimentele desfasurate la UM 01417 Targoviste", epxlica procurorii.

Generalii Atanasie Stanculescu si Nicolae Militaru ar fi cunoscut si s-au interesat in mod direct de situatia existenta in incinta UM 01417 Targoviste.

"Inclusiv Iliescu Ion a purtat o convorbire prin telefon cu comandantul UM 01417 Targoviste despre situatia sotilor Ceausescu", se arata in rechizitoriu.

Analiza probatoriului evidentiaza ca cei doi generali (aflati la varful ierarhiei MApN) au fost direct implicati in diversiunea exercitata asupra cadrelor militare ale UM 01417 Targoviste, "comunicand in mod constant cu comandantul acestei unitati militare, in contextul in care comportamentul acestuia din urma a fost cel ante-mentionat prin declaratiile de martor invocate. "


Sursa: captura video Youtube/De straja


Simulacru de proces

Procurorii arata ca, istoric privite lucrurile, Romania este singura tara din Europa in care, dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, un sef de stat a fost executat in urma unui simulacru de proces.

Se mai evidentiaza ca executia a avut loc intr-o unitate a armatei, sub directa organizare a lui Atanasie Stanculescu, numit cu trei zile inainte in functia de ministru al Apararii, tocmai de persoana executata - fostul comandant suprem al fortelor armate, Ceausescu Nicolae.

Probleme cu decretul lui Iliescu

Decretul privind instituirea Tribunalului Militar Extraordinar de judecare in regim de urgenta a faptelor savarsite de Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena a fost redactat si semnat de Ion Iliescu la data de 24 decembrie 1989.

"Este important de semnalat faptul ca Iliescu Ion a semnat acest decret in calitate de presedinte CFSN cu toate ca, in mod oficial, aceasta calitate a fost dobandita la data de 26 decembrie 1989 (Monitorul Oficial, Partea I, nr.4 din 27 decembrie 1989).

Mai mult, Constitutia Romaniei nu a fost abolita astfel incat Iliescu Ion nu avea dreptul constituirii unui Tribunal Militar Extraordinar
", se arata in sursa citata.

Conspiratia filosovietica

Procurorii mai arata ca, daca sotii Ceausescu ar fi fost supusi unei judecati cu respectarea tuturor drepturilor procesuale, anumite aspecte despre conspiratia ante-decembrista si protagonistii ei filosovietici ar fi fost devoalate.

"Pentru grupul politico-militar ce a preluat puterea prin inducere in eroare in 1989, aceasta posibilitate ar fi fost in mod cert daunatoare.

A fost probata intentia lui Iliescu Ion de a ascunde sau bagateliza preexistenta unui grup ce a urmarit rasturnarea de la putere a presedintelui Ceausescu Nicolae, insa cu ramanerea Romaniei in sfera de influenta a URSS
", mai arata anchetatorii.

Primul motiv: Ascunderea realitatii

Asa ca o prima motivatie a executarii cuplului Ceausescu o reprezinta ascunderea realitatii conform careia puterea politico-militara in Romania a fost preluata de o grupare filosovietica, ante-constituita, formata din nomenclaturisti marginalizati de Ceausescu Nicolae si militari prosovietici (cu studii in URSS), care aveau nevoie de legitimare in fata poporului.

Prin dezinformare si diversiune, imaginarului dusman securist-terorist i s-a atribuit si un scop fals: eliberarea presedintelui Ceausescu si readucerea lui la putere.

Motivul doi: Legitimarea politica

"Fara atribuirea acestui scop, ratiunea de a fi a acestui dusman securist nu ar fi fost logica si explicabila. Totodata, in lipsa scopului fictiv nu ar fi fost posibila argumentarea judecarii si executarii cuplului prezidential", explica anchetatori.

Asadar, un al doilea motiv al executarii sotilor Ceausescu il constituie necesitatea gruparii ajunse la putere sa se manifeste coerent in actiunea diversionista, actiune care a avut drept scop inclusiv legitimarea politica.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 35660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Revolutia s-a terminat imediat ce helicopterul cu dictatorul...

a decolat de pe CC la ora 12,09...atunci se incheie si Dosarul Revolutiei , ce a fost dupa aceasta ora este obiectul altui dosar...nu putem baga Martirii Revolutiei in procesul ceausistilor . Conform Constitutiei Romaniei , a fost Revolutie pana in 22 .

 

Dacā facem o PARALELĀ intre Ceausescu si Dragnea,nu-s mari diferente

Asemānari sunt insā cu duiumul la prostie,la mitocanie,la slugarnicie,la jocul duplicitar PROST pe plan mondial.
Individul asta nu trebuie lasat sa urce mai departe si sa-si puna in practica planurile bolnave ale socialismului,
INDIVIDUL asta trebuie ARESTAT.

 

PSD a fost construit pe crima ceausestilor si pe martirizarea

celor care s-au opus preluării puterii de către puciștii criminali. genocidul poporului roman continua azi sub multiple forme.

 

Da, asa ne-am pricopsit cu mafia psd-ista si cu reprezentantii

ei actuali: drakknea, ciordache, nicolicea, serbam nicolae, vi-da si atatia alti impostori, analfabeti functional si infractori ! Ati vazut care erau sustinatorii lui drakknea la proces ? Trei grupuri de interlopi: banda "sportivilor', banda lui codrin stefanescu si banda teleormaneana ...
Aceste scursuri conduc Romania astazi !

Comandantul Suprem nu trebuia impuscat, ci

spinzurat.
Si nu asa tirziu.
Am pierdut 15 ani de libertate.

Si cel detestat avea dreptul la un proces corect.

Pana aici, solutia procurorilor este corecta. Ceausestii au fost ucisi, nu executati dupa lege, dupa un proces corect. Este de apreciat ca procurorii au avut curajul sa faca dreptate chiar si celui detestat, impotriva caruia s-a pornit revolta. Si el avea dreptul la un proces corect.
Acel simulacru de dreptate a fost de rau augur, tot in strambatati am tinut-o.
Amestecul Rusiei este real, Ceausescu era un rebel in lumea comunista, se distantase de rusi. Din acest motiv, in declansarea revolutiei rusii au avut foarte important, ca si confiscarea si deturnarea ei, in trecerea puterii in mainile unor nomenclaturisti prosovietici, cazuti in dizgratia lui Ceausescu in special din cauza legaturilor lor cu URSS.

Bine zis scursuri,

pentru ca PSD e intr-adevăr un reziduu al vechiului regim. Nu e singurul, societatea actuala fiind pătată de tot felul de reziduuri ale vechiului regim, dar PSD e cel mai grav, e un reziduu atat de mare și concentrat ca aproape ca nici nu le mai vedem pe celelalte.
Acest grup prosovietic ante-constituit (cu urechile mele am auzit la Europa Libera de existenta unui grup conspiraționist numit FSN cu vreo 5-6 luni inainte de revoluție) care a deturnat revoluția folosind metode foarte sofisticate, ce nu erau posibile fără implicarea masiva și decisiva a KGB, a făcut posibil de fapt ca structuri foarte importante și bine organizate din fostul PCR sa preia puterea și sa o mențină in mare parte pana in ziua de azi sub paravane numite FSN, PDSR, PSD, infiltrand in buna măsură și principalele partide de opoziție de după revoluție, PNTCD si PNL. Sa speram ca PSD e ultimul din aceasta serie neagra care se va incheia probabil cel tarziu după alegerile parlamentare de la anul. Sunt șanse bune sa fie asa, pentru ca acum acest grup, după ce PSD a fost dat afara din PES, nu mai are de jucat decat cartea ultra naționalistă anti UE, pe care a inceput deja s-o joace cat se poate de clar. E insă o carte perdanta ce va dezvălui de fapt mult mai ușor adevărata natura a acestui grup, care si-a cam irosit, sa speram, formele de deghizare.

singurul lucru bun

facut de javrele comuniste a fost executarea geniului carpatin si demonstratia pentru cei putini, care au putut pricepe, ca totul este relativ pe planeta maimutelor; pentru noi cei care credeam ca ceashca este veshnic si ca ne-am ratat viata, ciuruirea cirmaciului a fost demonstratia ca mai exista un pic de dreptate pe lumea asta amarita; i-am urit pe geniul carpatin si pe savanta din tot sufletul, i-as fi omorit cu mina mea fara ezitare; iliescu si ceilalti au distrus speranta mai tirziu cu complicitatea unui popor decimat si decazut, eu ii consider absolut nevinovati, prostia rominilor fiind adevarata cauza a ceea ce se intimpla astazi

bravo acestor comunisti notorii ! jos Romania ! huuuuuooooo Romania

---------------------------

 

Deci bravo lui Lazar (de exemplu),bravo tie!!!

Doar Soros si "agenturili" ne pot ajuta,jos Romania ! huuuuuuuuuuooooooooooo Romania !

bravo dutty ! jos Romania ! huuuuuoooooo Romania !

Lazar e de vina , nu psd-ul !
altii sunt de vina , nu psd-ul !
huuuuuuuuuoooooooooo Romania !

ba Dutty, ai cele mai inepte postari de pe forum.

probabil stai in asteptarea ajutorului social, ca de cand te-au dat afara din PDL nu ti-ai mai gasit de lucru. ai ajuns la adevarata ta valoare: aia de votac. nu cred ca ti-ai dat seama, dar "votac" inseamna un individ care voteaza cu PSD, pentru 2 mici si-o bere.
indivizii ca Iliescu au avut succes datorita alora ca tine.
probabil la vremea executiei Ceausestilor tu erai in faza de proiect, ca vad ca habar n-ai ce rol a avut iliescu in lovitura de stat...

 

Pe Marin Ceausescu ...cine l-a sinucis ...la Viena :)?

Cine a golit conturile :)?
Secu ...media, justitie ...kk ...spalati creiere

 

Dan Voiculescu,turnatorul Felix

El a golit conturile securitatii din Elvetia,tot el l-o fi ucis si pe ăla...

astia de la antena 3 au zis ca Soros cu Timmermans

au golit conturile lui Ceausescu , iar Voiculescu chiar dormea si nu a stiut nimic despre aceasta manevra !

Bbbbuuumm a zis ca fara Soros "viata e pustiu"!!!!

Bietul de el!!!!De Soros sau de Bbbbuuummm!?!?!?!
Hai ca sa nu ce certe nepotul cu unchiul sa fie de amindoi!!!

Moskova e isterica la Soros.

Nimic despre asasini si cimitirele Revolutiei.

@programer2 16.33

- voiculescu si mele ! :o(((

Si atunci ca si acum

Parem a fi condamnati sa ne petrecem intreaga viata sub semnul minciunii.

 

hmmm

nu credem sa apuc ziua asta///..

 

capii PROFITORILOR UCIDERII cuplului dictatorial ceausist:

1.Ion Iliescu...
2.Dan Voiculescu(s-a imbogatit in 1990,
cu peste jumatate de MILIARD de DOLARI,
bani FURATI din conturile elvetiene ale securitatii ceausiste.
3.Nicolae Vacaroiu
4.Adrian Nastase
5.Dinu Patriciu("disparut")
6.CACP Tariceanu....
7.Liviu zDraknea.

 

@repulsie. Repetati inca odata un neadevar. Ceausescu nu a

avut nici un cont elvetian. Confederatia Helvetica a raspuns oficial in acea vreme guvernului Iliescu.
Cat despre Voiculescu, sursa banilor sai a fost Crescent, intreprinderea de comert comunista pe care a jefuit-o cu abilitate. Pe fratele lui Ceausescu l-a sugrumat (cineva... poate chiar Voiculescu) cu o sarma intr-un beci din Wiena.

Desigur toti acesti criminali prinsi sau inca in libertate, merita sa imparta soarta Ceausestilor. Din pacate, in UE nu mai exista pedeapsa cu moartea. Iar pedeapsa pe viata se reduce la 20 de ani sau chiar la 15 ani...

Dosarul Revolutiei aduce liniste victimelor acest monstri si ii va trimite in Iad pe criminalii responsabili. Sunt sigur ca mai exista inca o Justitie Divina care va completa pedeapsa pamanteasca.

Aproape toti stiu ca...

nu e vorba despre conturi personale. Ceausescu nu avea bani personali ca astia de acum.
Dar Romania avea bani in diverse conturi si din acest motiv cel care stia despre ele a fost ucis in graba.
Cei care au acaparat Romania erau de doua feluri: lacomi de putere cu puternice legaturi KGB-iste si lacomi de inavutire, care jinduiau dupa averea Romaniei, dar nu o puteau inhata fiindca dictatorul era cu ochii pe ei.

Oare de ce in Dosarul Revolutiei se incepe cu sfarsitul ?...

noi vrem sa stim cine a tras incepand cu 17 dec la Timisoara , acest Dosar este praf in ochi . Stiti cat a fost de mare Dosarul celui de al 2 -lea razboi mondial al Japoniei ? cateva cuvinte..." S-a intamplat si am pierdut "...atat . Daca nu stim cine a tras , sau nu se vrea sa stim , sa se spuna ...S-a intamplat si am castigat .

 

Pentru ca multi dintre ei sunt in functii cheie

Armata,Securitate,Mass Media...

In Timisoara n-a tras nimeni

insa mai exista cladiri care poarta urmele lui Decembrie 1989.

E clar,nu a existat revolutie deci

pe cale de consecinta nu a existat nici comandant suprem in afara de Ceausescu care sa dea ordine militarilor din armata,securitate si militie,repet MILITARI care actioneaza la ORDIN,sa faca ceva,mai ales sa traga din pusti si pistoale.Ce functii indeplineau Lazar Briceag si Kovesi de nu au arestat si bagat in preventiv absolut nici un impricinat,ca doar nu eram eu platit de stat sa respect fisa postului respectiv.
Cum sa faci justitie,sa zici ca vrei justitie independenta cand ACELASI presedinte il decoreaza ca erou anticomunist pe unul si in acelasi timp il tine parchetar general pe toata tara chiar pe individul care-l legase in lanturi sa-l aduca in stadiu de...EROU pe decorat.
Voi credeti ca mai exista in galaxia asta o asemenea ymbecilitate. Astept cu real interes opiniile rezistentilor useristi si a bratienilor orbanisti basisti.

 

Hanu

Care esti din poza?

Pentru procesul de batjocura...

...singurul care si-a primit pedeapsa meritata a fost judecatorul Gica Popa (ucis ori sinucis).Chiar daca procesul a fost o inscenare balcano-stalinista jalnica trebuie spus ca sotii Ceausescu si-au meritat din plin rafalele de Kalasnikov.Singurul care nu a fost pedepsit si huzureste pe o pensie babana de general este procurorul de sedinta Dan Voinea,care a fost partas cu cei ce au executat aceasta bataie de joc.Cea mai josnica treaba comisa de Gica Popa si Dan Voinea a fost faptul de a permite executarea condamnarii la moarte desi conform legii cei condamnati aveau un termen de 10 zile pentru a face recurs.Gica Popa s-a comportat ca un jeg total,indiferent de faptul ca Ceausestii si-au meritat cu varf si indesat soarta.

 

Iata ca nu este nevoie de mai mult decat o pagina A4 pentru a

restitui istoria din 1989 si pentru a justitica de asemenea scoaterea in afara legii a PSD, succesor al PCR. Nu numai criminalul Iliescu va trebui sa raspunda pentru atacurile brutale impotriva populatiei neinarmate dar determinata sa scape de Ceusescu si de comunism. Si criminalul Liviu Nicolae Dragnea (si slugile sale din guvernul de paie) vor trebui sa raspunda de gazarea zecilor de mii de romani din 10 august 2018!

Pe 10 august 2019, romanii o sa va ceara socoteala CRIMINALILOR!

 

Si ce faci cu ala pe care

l-ai votat,o sa-l votezi iar si in dec 89 prelucra Tezele din aprilie cu profesorii din jud Sibiu in calitate de secretar BOB al PCR.

Hamu,Hamu !!!

Pai daca-i asa ,inseamna ca "ala" de care vorbesti e tot de-al vostru si de-al lui"Secu".Nu fii ingrat cu cei ce te-au hranit !

hahaha!!!

dupa 30 de ani atzi aflat ca a fost o executzie nu un proces cea ce stiatzi din capul locului dar v-atzi facut ca ploua.
l-atzi ales presedinte de 'n' ori, sa intzeleg ca suntetzi asa pr0sti ca ce stitzi acum nu stiatzi atunci?
romanii sunt complici la crima ca nu au actzionat cand au vazut ce barbarie se petrece. dar catzi simpatizantzi avea ceausesu atunci.
dar de ce acum?
este simplu. iliescu este destul de batran si este sansa sa plece dintre noi fara nici o tinichea de coada.
un proces ar pune in lumina mai buna democratzia romaneasca si ar da satisfactzie unora , tardiv.
procesul s-ar putea sa dureze ani nu vretzi un encore al procesului lui ceausescu.este sansa buna ca iliescu sa va faca figura ca milosevici tribunalului de la haga.
si asta chiar ar fi de ras in hohote.

 

Cum iți permiți băMOLDOGOTULE,să insulți un intreg popor roman

Nu-ți este rusine,bă?

 

ba, tu ai ceva impotriva Romaniei, ca prea te manifesti ciudat

la unele stiri. ce-ai patit ? te-au alungat comunistii cu pietre ? erai secretar de partid si te-au facut portar la CAP pentru ca nu l-ai laudat pe Ceasca ? vad ca devii cam isteric daca apare cineva care ti-o zice fara menajamente. probabil ca in vremurile tale bune erai "cineva", eh ?
si acu', ce-ai ajuns ? un biet emigrant in Canada, care-si trimite fetele la produs ca sa se poata lauda cu nivelul lui de trai mult peste al romanilor... esti vai de capul tau, mosule...
ar mai fi un motiv de te-apuca dreagii asa de rau: Iliescu e judecat. asta te face sa-i dai jos portretul din living, dar si pe al lui Ceasusescu.
daca Iliescu e gasit vinovat, ce te faci ? emigrezi la rusi ? :)))

 

 

Julian Boy eu cred ca TU ai cele mai inepte

Comentarii de pe ziare.com ,dar te inteleg si TU trebuie sa iti cistigi banii de o piine,chiardaca aceea piine o platesti in bitcoin!!!
Si mai am un sfat pentru tine Julian Boy cinta la alta masa ca nu am marunti la mine!!!

liescu a cerut intrarea trupelor sovietice in Romania !

Pentru a fi sigur de puterea FSN Iliescu a cerut trupe sovietice in Romania. Dar Gorbaciov declarat ca ii ajuta pe FSN-isti dar nu cu trupe. Oare de ce???
Fiinca sp[onii rusi si prosovietiicii nostri stiau cita ura s-a acumulat impotriva jefuirii Romniei de catre URSS. Daca ar trimis trupe ar fi izbucnit un Vietnam mai grozav.

Wow!

Au avut nevoie de 24 de ani pentru a trage concluzia vizibila cu ochiul liber chiar in momentul in care au fost difuzate imaginile de la proces.
Uite, de-asta se zice ca justitia e oarba...

 

Are dreptate.....

Nu mai stiu cine spunea dinte voi, ca revolutia a luat sfirsit in ziua de 22 decembrie.
Problema este ca cele mai multe decese sau raniri - printre care si eu, au avut loc in noaptea de 22 decembrie si dupa.
De unde amaraciunea mea: de fapt am participat la un teatru, teatru viu in folosul unor scursori si a unor hahalere care s-au imbuibat si care au condus sau conduc aceasta tara.
Am plecat din Romania in august 1990 dezamagit de ceea ce au devenit idealurile celor care intradevar au crezut si au murit pentru libertate.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor