Cioroianu a convocat "Consiliul Inteleptilor"

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 16:10
2456 citiri
Cioroianu a convocat "Consiliul Inteleptilor"

Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Nastase, Andrei Plesu, Petre Roman si Sergiu Celac au participat, miercuri, la un consiliu consultativ, pentru a discuta pe teme ale politicii externe, la invitatia ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, informeaza NewsIn.

Adrian Cioroianu i-a invitat pe fostii presedinti si fostii ministri ai Afacerilor Externe ai Romaniei, din ultimii 17 ani, la reuniunea Consiliului Consultativ al Ministerului Afacerilor Externe.

Fostul ministru de Externe Andrei Plesu a sosit primul, impreuna cu Sergiu Celac. Acestia au fost urmati la scurt timp de Petre Roman care a sosit insotit de Adrian Cioroianu. Cu putina intarziere au ajuns la reuniune si fostul presedinte Ion Iliescu, urmat de Emil Constantinescu.

Ultimul sosit a fost ex-premierul si ministru de Externe Adrian Nastase.

"Eu sunt un om al dialogului si al consultarii si, atata vreme cat voi avea onoarea de a coordona acest minister, dialogul si consultarea vor fi cuvintele de ordine aici", a promis ministrul de Externe.

La preluarea mandatului sau in fruntea diplomatiei Romaniei, in aprilie 2007, ministrul Cioroianu anunta ca are de gand sa organizeze un consiliu consultativ din care sa faca parte fostii presedinti si ministri de Externe ai Romaniei si isi propunea ca acest gen de intalniri sa intre in cultura institutionala a ministerului.

Printre absentii reuniunii s-au numarat presedintele PSD, Mircea Geoana, si presedintele Serviciului de Informatii Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ambii fosti ministri de Externe.

Citeste si:
Românii blocați în Maroc au ajuns joi în țară. Pasagerii vor intra în izolare
Românii blocați în Maroc au ajuns joi în țară. Pasagerii vor intra în izolare
122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale din cauza variantei Omicron, au ajuns în Bucuești joi, 2 decembrie, în...
Premierul Nicolae Ciucă: Cei 26 de sportivi români blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară cu o aeronavă Tarom
Premierul Nicolae Ciucă: Cei 26 de sportivi români blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară cu o aeronavă Tarom
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică, 28 noiembrie, că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria, Africa de Sud, de unde îi va prelua pe sportivii echipei de rugby blocați acolo pe fondul...