Iliescu: Atacurile cu privire la Revolutie sunt o distragere de la ceea ce se intampla

Joi, 18 Martie 2010, ora 23:06
2958 citiri
Iliescu: Atacurile cu privire la Revolutie sunt o distragere de la ceea ce se intampla

Ion Iliescu, presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, este de parere ca aducerea in discutie, din nou, a dosarelor Revolutiei din 1989, nu este decat o incercare de a distrage atentia romanilor de la ceea ce se intampla in prezent.

"Sunt fabulatii, nascociri, pentru a-i incrimina pe cei care au participat la Revolutie si a le pune in carca tot felul de inventii. Ei nu fac decat sa reia temele lui Ceausescu. El i-a acuzat pe timisoreni ca sunt manevrati de agenti straini. La proces, a zis ca-i lovitura de stat facuta de agentii straine. Sunt doar epigonii lui Ceausescu", a declarat Ion Iliescu joi seara, la Antena 3.

"Sunt doua teme majore: ca noi am fi facut apel la sovietici sa trimita trupe in Romania. Sunt doar nascociri. Dar, sa zicem ca am fi facut asa ceva. Unde a fost materializata aceasta chestiune? A avut ecou undeva? Dar Gorbaciov, la intrebarea unui ziarist, a zis ca romanii nu ne-au cerut, iar noi ne-am dezis de doctrina Brenjnev si nu facem asa ceva. Ei aveau trupe in Polonia si nu au intrat. De ce sa intervina in Romania? Este o ticalosie politica. Este una dintre diversiunile de care se foloseste actuala putere,", a adaugat liderul PSD.

Parerea sa a fost sustinuta si de fostul vicepresedinte al FSN, Dumitru Mazilu, care a declarat ca se incearca "distragerea atentiei de la suferinta poporului roman".

"In anii de dupa Revolutie, aproape toata averea tarii a fost instrainata. A mai ramas cate ceva de vandut. Mai este o lista de 12 firme, care urmeaza a fi instrainate. Se incearca sa se distrage atentia de la ce? Combatem criza prin reducerea salariilor, a pensiilor, ca nesimtite nu sunt pensiile, ci cei care profita de salarii colosale. Am putea combate aceasta criza prin valorificarea celui mai mare zacamant de aur si argint, de la Rosia Montana", a spus Mazilu.

Fostul lider FSN a adaugat ca Gold Corporation, corporatia care va exploata zacamintele de la Rosia Montana, a "finantat o anumita campanie electorala".

Pe aceeasi tema, fostul premier Petre Roman, a spus ca este un calcul politic. "Hai sa-i starnim pe oameni nu impotriva celor care, azi, ingenuncheaza tara, ci impotriva celora care si-au pus viata la bataie sa inlature regimul. Mi se pare ca are sens. Calculul politic tine de incapacitatea unora de a da socoteala pentru ce se intampla in Romania azi", a declarat Roman.

De asemenea, Mazilu crede ca, azi, exista o nomenclatura "mult mai sfidatoare decat cea de ieri". Astfel, potrivit spuselor sale, toate posturile de unde se pot scoate bani sunt ocupate pe principii politice.

"A fost o Revolutie nationala, savarsita de acest popor, cu speranta de a trai mai bine, insa traieste mult mai rau", a concluzionat acesta.

Ion Iliescu a facut referiri si la schimbarea Constitutiei, spunand ca demonstreaza lipsa de seriozitate.

"Cu Constitutia nu se joaca nimeni in lume. De cand a luat fiinta, in Statele Unite se mai fac doar amendamente, pentru a raspunde unor chestiuni actuale. Anglia nici macar nu are Constitutie, are o Carta, de la 1200, si nu isi fac probleme. Noi vrem ca, la fiecare schimbare de presedinte, sa schimbam Constitutia? E o neseriozitate si a fost o greseala si din partea noastra. Trebuia boicotat referendumul", a incheiat presedintele de onoare al PSD.

Citeste si:
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Comentarii
dianatudor
rank 5
SpiritCivic
rank 5
Agenda publica este plina de Constiturie, Parlament, Reforma, Comisii de ancheta si dezvaluiri, Independenti, Pensii, Salarii, Nerusinare, Ocultism, Gargara, Pro.stie, Magari, Haimanale, Cucuvele, Ciocli, Manele,Rromi,Rachete,Europe,Impozite,Preturi. etc