Iliescu: Daca Basescu ignora realitatea, va plati

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:58
3187 citiri
Iliescu: Daca Basescu ignora realitatea, va plati

Fostul presedinte Ion Iliescu considera ca rezultatele partiale ale alegerilor parlamentare arata "expresia unei stari de spirit" si o realitate pe care Traian Basescu nu o poate ignora.

"Este optiunea clara a electoratului roman. Poate sa asigure o baza solida pentru o abordare rationala a tuturor problemelor cu care se confrunta societatea noastra. (...)

Sper ca vom avea un sfarsit de an linistit. Presedintele nu poate sa ignore o realitate. Majoritatea stabila are autoritatea legala si fata legala pentru a-si prezenta forma de guvernare pe care presedintele nu poate sa o ignore. Daca o va ignora, va plati cu o noua suspendare", a declarat Iliescu la Romania TV.

Rezultate partiale alegeri parlamentare 2012: USL - 58,3% din voturi la Camera Deputatilor, 60,03% la Senat

Presedintele de onoare al PSD spera ca "ratiunea sa guverneze" gandirea lui Traian Basescu.

Intrebat daca seful tarii ar trebui sa iasa sa transmita un mesaj romanilor, Iliescu a spus ca "el nu are ce mesaj sa dea, pentru ca mesajul e dat de popor. Trebuie sa recepteze mesajul poporului".

In privinta unei aliante cu UDMR, fostul presedinte crede ca nu trebuie neaparat sa se concretizeze, dar ca este necesar ca USL sa se intalneasca cu reprezentantii maghiarilor.

"Un dialog cu reprezentatii maghiarilor este util si necesar. Va amintesc ca au fost guvernari in care nu a intrat UDMR, cum a fost Nastase. Dar care a avut dialoguri. Dialogul politic este util, necesar si independent de concretizarea cu o forma de participare la guvernare. Nu poate fi ignorata populatia maghiara", a mai spus fostul presedinte.

Liviu Dragnea a anuntat, luni la amiaza, rezultatele numaratorii paralele a USL efectuate dupa numararea voturilor din 71% din procesele verbale din sectii. Astfel, USL a castigat 59,6% din voturi la Camera Deputatilor si 60,44% la Senat, in timp ce ARD a obtinut doar 15, 87% la Camera si 16,21% la Senat.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...