Iliescu ii cere decenta lui Basescu in chestiunea spinoasa a resedintei

Sambata, 28 Martie 2015, ora 17:28
6050 citiri
Iliescu ii cere decenta lui Basescu in chestiunea spinoasa a resedintei

Ion Iliescu il critica pe Traian Basescu spunand ca orice fost sef de stat ar trebui sa se comporte cu mai multa decenta.

Declaratiile au fost facute pentru postul Antena3, care a difuzat informatii si imagini din care ar rezulta ca Traian Basescu intentioneaza sa se mute pe domeniul de la Scrovistea.

"Este o atitudine de neinteles pentru un om cu raspundere la nivel national si in situatia in care tara se confrunta cu multe probleme. Si eu, si domnul Constantinescu am fost presedinti o perioada de timp, dar cred ca amandoi ne-am comportat cu decenta in perioada desprinderii de raspundere", a declarat, sambata, Ion Iliescu.

In schimb, premierul Victor Ponta a spus ca nu stie nimic despre aceasta mutare.

"Guvernul nu a aprobat, nu trebuie sa aprobe nimic, decat singura hotarare de guvern pe care am aprobat-o a fost in baza legii care se refera la fostii sefi de stat si este o locuinta, cea care se renoveaza acum. Restul, situatia locativa a domniei sale nu este de competenta Guvernului sau a mea, nu o cunosc si nu doresc sa o comentez", a declarat Victor Ponta.

Ce spune Ponta despre locuinta provizorie a lui Traian Basescu

Conform unor surse, Guvernul ar fi intentionat sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa permita acordarea unei locuinte fostului presedinte Traian Basescu pe o perioada de maximum trei luni, pana la finalizarea renovarii imobilului din strada Gogol, atribuit fostului sef al statului la inceputul lunii februarie a acestui an, printr-o hotarare a Executivului.

Pana la urma, Guvernul a renuntat.

Conform legii, orice fost presedinte al Romaniei beneficiaza dupa incheierea mandatului de o locuinta in care sa isi poata amenaja un birou.

Guvernul Ponta i-a acordat lui Traian Basescu o locuinta de protocol in care acesta nu s-a mutut muta, fiind nevoie de numeroase reparatii. Din acelasi motiv, actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, nu se poate muta cu sotia in Vila Lac 3.

Traian Basescu a comentat situatia spunand ca premierul Victor Ponta vrea "sa isi bata joc" atat de el, cat si de presedintele in functie Klaus Iohannis.

Basescu: Imi este jena de Iohannis

Citeste si:
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Sursa: Ziare.com