Iliescu neaga ca PSD negociaza cu UDMR pentru sefia Senatului

Joi, 19 Mai 2011, ora 12:21
1543 citiri
Iliescu neaga ca PSD negociaza cu UDMR pentru sefia Senatului
Foto: Arhiva

Ion Iliescu pare suparat foc pe jurnalista Corina Dragotescu, dupa ce aceasta a lansat ca exclusivitate informatia potrivit careia USL ii ofera UDMR pozitia de presedinte al Senatului, ocupata de Mircea Geoana, pentru a-i convinge pe maghiari sa se rupa de PD-L.

"ESTE O MINCIUNA SI O PROVOCARE ! Nici vorba de o asemenea discutie in conducerea PSD ! De altfel presedintele Ponta se afla la o reuniune politica in China", scrie manios Ion Iliescu pe blog, dezmintind categoric faptul ca PSD ar intentiona sa-i retraga sprijinul lui Mircea Geoana si sa-i ofere postul de Presedinte al Senatului UDMR-ului.

Presedintele de onoare al PSD aduce si un argument in plus, acela ca insusi presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a "dezamorsat" imediat "bomba de presa", infirmand existenta unor negocieri cu USL pentru ierirea de la guvernare.

"'Nu exista nicio negociere (cu Uniunea Social Liberala pe tema iesirii din Coalitia de guvernamant - n.r.), nicio discutie si nici nu este adevarat zvonul ce a aparut in aceasta dupa-amiaza. Deci, nicio discutie formala sau oficiala si nicio oferta nu exista si noi suntem in Coalitie. Cand stam in Coalitie si pana cand noi nu luam o alta hotarare, nici nu putem purta discutii. Nu este obiceiul nostru de a purta discutii de acest gen', a declarat miercuri seara, presedintele UDMR", scrie Ion Iliescu pe blog, parca temandu-se ca zvonul ar putea prinde contur si s-ar putea adeveri, iar USL ar putea sa se vada in postura de a prelua guvernarea.

Supararea lui Ion Iliescu a fost starnita de exclusivitatea lansata joi seara de Corina Dragotescu pe site-ul de stiri pe care il conduce, Impact News, si preluata ulterior in emisiunea sa de la Realitatea TV.

"Negocieri extrem de serioase intre USL si UDMR. In speranta ca ar putea convinge UDMR sa plece din coalitia de guvernamant, PSD a scos la bataie chiar scaunul lui Mircea Geoana. Surse din PSD afirma ca formatiunea este gata sa-i retraga sprijinul lui Mircea Geoana si sa scoata la mezat, pentru UDMR, fotoliul de presedinte al Senatului. Este prima oara in istoria parlamentarismului cand UDMR primeste o astfel de propunere.(...)

Culmea este ca UDMR n-a raspuns inca ofertei, dar o pastreaza ca atu in negocierile cu PD-L in chestiunile istoriei si geografiei, dar, mai ales, a Legii statutul minoritatilor.(...)Surse din UDMR spun ca, momentan, Uniunea priveste cu interes spre propunerea PSD", a sustinut Corina Dragotescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iliescu UDMR iesire guvernare, #Iliescu Corina Dragotescu, #iesire UDMR guvernare, #UDMR presedintie Senat , #presedinte
Comentarii
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Ce sa negocieze Opozitia cu UDMR? Ungurii sint la guvernare alaturi de portocalii si socialisti, n-au decit sa le forteze mina lui Boc si Basescu sa le dea tot ce-si doresc pe ultima suta de metri. Un final tragic pentru actuala putere, romanu-i suveran