Ziare.com

Iliescu, nostalgic, despre proiectele indraznete pe care si le permite China (Galerie foto)

Duminica, 14 Septembrie 2008, ora 10:28

   

Iliescu, nostalgic, despre proiectele indraznete pe care si le permite China (Galerie foto)
Dupa ce a fost sarbatorit de Partidul Comunist Chinez, fostul presedinte Ion Iliescu a mai ramas doua zile in China, unde a vizitat orasul Yichang, despre care liderul de onoare al PSD spune ca ar cuprinde "teritoriul a sapte 'judete' romanesti, insumand o populatie de peste 4 milioane de locuitori".

Atractia din Yichang - situat pe cursul mijlociu al fluviului Yang-Tze-, a fost marele complex hidroenergetic "Cele Trei Defilee" - aflat in faza de finalizare, scrie Iliescu pe blogul sau.

"Este vorba de o zona montana, strabatuta de marele fluviu chinez, care cunoaste, ca si la noi la "Portile de Fier", trei incorsetari, care provocau dificultati navigatiei in periodele de ape mici.

Nodul hidroenergetic al "Celor Trei Defilee" are o tripla functiune: cea energetica - asa cum am prezentat-o; a doua - deosebit de importanta este atenuarea viiturilor , deci aproape eliminarea inundatiilor : barajul ridica nivelul apei in amonte, realizand un lac de acumulare de mari dimensiuni, care se intinde in amonte pe o lungime de 600 km, cu un volum de apa la nivelul maxim de 39 mld.m3, din care 22 mld.m3 - volum util, destinat atenuarii viiturilor si suplimentarii debitelor in aval, in perioadele secetoase.

O a treia functie, la fel de importanta, este imbunatatirea navigatiei, prin ridicarea nivelelor in zona "celor trei defilee" care incorseteaza albia (functie pe care o realizeaza si acumularea de la "Portile de Fier" in zona "Cazanelor").

Pentru navigatie s-au realizat doua ecluze (cu cinci trepte de ecluzare, de cate 20 m. fiecare) si este in curs de executie un lift pentru nave", povesteste Ion Iliescu.

"La Compania care exploateaza complexul hidroenergetic ni s-a prezentat un proiect de realizare in zona amonte (spre vestul tarii) a fluviului Yang -Tze a inca patru trepte de amenajare hidroenergetica, care vor insuma, in final, o putere instalata de cca.30.000MW", a adaugat fostul sef al statului, calificand proiectele Chinei drept indraznete.

"Sunt proiecte indraznete, pe care China isi permite sa le promoveze, ca urmare a dinamismului cresterii sale economice. Si in ce privesc echipamentele hidromecanice si electrice - o mare parte au fost livrate de companii europene cunoscute (Alsthom, Siemens, ABB) - dar, pe parcurs, industria chineza le-a asimilat, asigurand livrari pentru fazele finale, la timp si de calitate similara", a adaugat Iliescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2186 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ilici, fi-ti-ar mutra, cameleonule!

Pe tine cine te-a impiedicat sa infaptuiesti "proiecte indraznete" cit ai fost presedinte, in loc sa distrugi economia impreuna cu Petrica-stringatorul de fier vechi, Baselu-tilharul de nave, Bombonel-terminatorul de fabrici si combinate prin privatizare sau Vacaroiu - contabilul constiincios care a tinut contabilitatea dubla a acestor hotii.
Locul vostru era demult la puscarie pentru subminarea economiei nationale, nu in vizite "de lucru" in China si la Vatican.

 

Unde a gresit chinezul Ion Iliescu ?

Substanta cameleonica si usor caricaturala, a Persedintelui de Onoare, PSD. din care voia sa construiasca un criptocomunism dupa chipul si asemanarea lui, a fost din fericire, mult diluata de trecerea noastra tumultoasa prin furcile caudine ale istoriei contemporane! Pragmatismul lui de sorginte ruseasca, l-a trimis la zidul mmortii cuplui rezidebtial, lucru care in China comunista nu sa intimplat nici macar dupa disparitia biologica a "conducatorului iubit" ! La fel ca Putin, a cautat si varianta un Medvedev de rezerva, dar nici Adrian Nastase si cu atat mai putin Petre Roman, nu au furnizat suficiente garantii ca oprea lui sa poata fi dusa pana la capat ! Presupusul comunism rusesc sau chinezesc, ramane pentru fiecare din cele doua tari un simplu produs endemic, si nici de cum un model ! Daca anulam multe din erorile de calcul ale expresedintelui Romaniei, el nu putea visa de cat la o holograma perversa a politicii "rominului" Vladimir Voronin !

Ei au dorit să-l inlocuiască pe Ceausescu cu Iliescu si le-a reusit. ...

"Iliescu s-a supărat foarte tare pe mine atunci cand am declarat că este omul Moscovei, că Gorbaciov il cunostea personal. Atunci insă cand am propus să mergem in judecată, el a dat inapoi. Cred că s-a speriat deoarece nu stia ce documente mai aveam. Eu nu ascund aceste documente, ele pot fi accesate pe internet (adresa: http://www.bukovsky-archives.net/ – n. r.), dar acestea nu sunt transparente la prima lectură. Toate informatiile sunt codificate, trebuie să ai un bagaj de cunostinte in domeniu, să faci cercetare inainte de a le studia. Pot să vă mai spun că dacă după Revolutie Iliescu ar fi insistat asupra unirii Republicii Moldova cu Romania, Gorbaciov ar fi acceptat-o in final. In prima etapă, ar fi trebuit creată o comisie a expertilor istorici si in final unirea ar fi fost posibilă, Gorbaciov avea pe atunci cu totul alte probleme decat Moldova. " spune disidentul Vladimir Bukovski.
http://www.jurnal.md/article/8659/

 

De ce n-ai ramas de tot,in *** mumethii de comunist choclit,in China?
Mancate-ar viermii sa te manance,criminalule.

 

Speranta

Sper ca excursia sa-i fi fost placuta, sa-i stimuleze memoria si sa dea cat mai multe declaratii complete referitoare la mineriade, la teroristi, la furtul de putere din 89 si la tradarea de tara pe care le-a comis.
In rest,numai bune lui si sustinatorilor lui intelectuali

 

Bolsevicule

Ce sa intamplat de nu te-ai intalnit cu MAO ca te astepta de ani buni.REVEDERE GRABNICA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor