Iliescu, revoltat de excluderile din PSD: Fara masuri cazone

Marti, 22 Iulie 2008, ora 08:11
1839 citiri
Iliescu, revoltat de excluderile din PSD: Fara masuri cazone

Cum a promis, presedintele de onoare al PSD nu are de gand sa mai candideze pentru Parlamentul Romaniei, insa sta pe margine si analizeaza masurile luate in PSD dupa rezultatele la alegerile locale.

Pentru ca social-democratii continua sa nege problemele interne, dandu-le, cel putin la nivel declarativ, o importanta minima chiar si dupa plecarea mai multor lideri importanti din PSD, nemultumiti de politica de la centru, Ion Iliescu, incearca sa calmeze lucrurile.

Iliescu le-a cerut colegilor de partid, luni, in Biroul Permanent, sa nu se grabeasca sa ii excluda din partid pe cei care adopta pozitii critice si sa nu recurga la astfel de "masuri cazone". Mai mult, Iliescu nu crede in posibilitatea infiintarii unui partid social-democrat autentic si a afirmat ca demisionarul Ion Solcanu "ar trebui sa se mai gandeasca", informeaza "Gardianul" in pagina electronica.

Iliescu a precizat ca plecarea unui membru din partid nu reprezinta ruperea PSD. Intrebat daca-l va convinge pe senatorul de Iasi sa revina in partid, Iliescu a mentionat ca astfel de momente, ca demisia lui Solcanu, ar trebui evitate.

"Ar trebui sa se mai gandeasca. Este greu de discutat in asemenea momente", a mai spus liderul de onoare, care a adaugat ca subiectul acesta nu a fost dezbatut in sedinta Biroului Permanent National al PSD de luni. La randul sau, vicepresedintele Cristian Diaconescu a evitat sa vorbeasca despre acest subiect, mentionand insa ca tema nu a fost dezbatuta in BPN.

Presedintele de onoare al PSD i-a sfatuit pe liderii social-democrati sa nu se grabeasca sa ii excluda din partid pe cei care adopta pozitii critice si sa nu recurga la astfel de "masuri cazone".

Iliescu se referea in acest context la situatia din cadrul organizatiilor PSD Bihor - a carei conducere a fost dizolvata prin decizia Consiliului National de la Mamaia - si PSD Valcea, in care a existat un conflict intre conducerea organizatiei judetene si cea a organizatiei municipale.

"Ar trebui sa terminam cu aceste metode cazone, sa nu ne grabim sa dam afara oamenii, sa aratam ca PSD este un partid deschis. Noi ar trebui sa ii recuperam pe membrii vechi de partid, nu sa ii dam afara", a spus Iliescu, insa fara a da numele, au relatat sursele citate.

Aceleasi surse au mai relatat ca lui Iliescu i-au raspuns secretarul general al PSD, Titus Corlatean, si vicepresedintele Marian Sarbu, care i-au replicat ca, atat potrivit Statutului, cat si conform unor principii politice elementare, cei care fac declaratii belicoase la adresa altor colegi de partid sau prejudiciaza, prin afirmatii publice, imaginea partidului se situeaza in afara disciplinei de partid.

Filialele PSD din Alba si Neamt isi vor alege, in aceasta saptamana, in cadrul conferintelor judetene, noile structuri de conducere, in locul celor dizolvate prin decizia Consiliului National de la Mamaia.

Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
#Ion Iliescu, #presedinte, #membru, #lider, #partid, #masuri, #cazon , #presedinte