Ziare.com

Miscari de trupe la Institutul Revolutiei Romane: Ion Iliescu lanseaza un nou partid la 30 de ani de la evenimentele din 1989?

de Camelia Badea; Ionel Stoica
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 20:58

   

Miscari de trupe la Institutul Revolutiei Romane: Ion Iliescu lanseaza un nou partid la 30 de ani de la evenimentele din 1989?
Presedintele Klaus Iohannis este rugat sa intervina pentru a opri "confiscarea" Institutului Revolutiei Romane si deturnarea bugetului institutiei, dupa ce Claudiu Iordache a fost inlaturat de la conducere cu mult inainte de incheierea mandatului, fiind inlocuit cu Gelu Voican Voiculescu, la insistentele lui Ion Iliescu.

Infiintat in 2004 si aflat in subordinea Senatului, Institutul Revolutiei Romane (IRR) este patronat de fostul presedinte Ion Iliescu, iar directorul general castiga 7.359 lei lunar, scrie Adevarul.

Se pare insa ca nu acesti bani ar fi miza, ci altii, mult mai multi, iar scopul urmarit ar fi unul politic.

Claudiu Iordache sustine intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis ca este singurul care mai poate interveni pentru a opri confiscarea IRR de catre un grup care "incearca sa deturneze programele sale de cercetare si bugetul institutiei".

Pe scurt, revolutionarul timisorean afirma ca mai multi membri ai Colegiului National al IRR ar fi fortat infiintarea unei Comisii de analiza, care a "somat abuziv Institutul sa-i puna la dispozitie acte si documente din departamentele financiar-contabil si personal", scopul real urmarit fiind "de a-l indeparta pe Directorul General, care se impotriveste semnarii unui protocol de asa zisa colaborare cu o Asociatie, inca neinfiintata, numita 'Revolutia 30', gandita sa preia prerogativele Institutului si a beneficia nelegal de sediul si bugetul sau".

Claudiu Iordache s-a opus acestui demers, iar in 30 martie a fost demis de Colegiul IRR, fiind inlocuit cu Gelu Voican Voiculescu. Imediat, Iordache si-a dat demisia si din colegiu.

"A existat un scop nici macar ascuns: incercarea de a acapara resursele, sediul si activitatea de cercetare a IRRD pentru a le pune la dispozitia unei Asociatii 'Revolutia 30', ce ar urma, in anul aniversar 2019, sa faca trecerea spre un partid al 'fostilor' din jurul presedintelui Iliescu! Am cautat continuu sa nu permit deriva unui Institut de cercetare istorica inspre o oficina politica!", a scris pe blog acesta.

Cum s-a ajuns aici

Jurnalistii de la Adevarul publica stenograma unei sedinte din 9 martie, in care grupul format din Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Razvan Theodorescu si Emil Cutean, toti apropiati de PSD, ar fi incercat sa-l santajeze pe Claudiu Iordache, acuzandu-l ca a depus acte false la Curtea de Conturi:

" (...)
Emil Cutean: 'Domnule, haideti sa va spun eu pe fata, eu incerc destituirea directorului general, ce sa mai discutam!'.

Claudiu Iordache: 'Cereti-o!'

Cazimir Ionescu: '... (Claudiu Iordache - n.red.) sa ramana membru al Colegiului, dar sa ne lase functia de director libera, sa ne putem vedea de treaba si sa oprim chestia asta (ancheta interna - n.red.)! Ne facem ca sedinta de astazi nu a avut loc si oprim! Daca aceasta chestie continua, sfarsitul este dezastruos! Eu nu particip la acest sfarsit! Imi pare rau! Eu nu ma duc la puscarie!'
(...) ".

Pe de alta parte, Claudiu Iordache dezvaluie pe blog ca presedintele IRR, Ion Iliescu, l-a trimis la el pe Octavian Stireanu ca sa discute despre Asociatia "Revolutia 30".

"Citind documentele am inteles ce se doreste a fi aceasta Asociatie, care practic urma sa confiste Institutul, sa-i preia prerogativele si sa-i acceseze resursele. Opozitia mea la subordonarea Institutului de catre Asociatia 'Revolutia 30' a fost ceea ce a declansat atacul final al Grupului de Bucuresti", spune Claudiu Iordache.

A urmat sedinta din 30 martie, la care Gelu Voican Voiculescu a primit functia de director general. Condus de Ion Iliescu in calitate de presedinte, Colegiul National al IRR a fost alcatuit inca de la infiintare din 25 de membri (dintre care 5 au decedat intre timp) acestia alegandu-si prin vot un director pe o perioada de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revolutiei de la Timisoara, ar fi urmat sa expire in 2019.

Inlaturat prematur si fara motive exacte, acesta isi pune toate sperantele in presedintele Klaus Iohannis.

"Domnule Presedinte al Romaniei, solicit totodata interventia dumneavoastra grabnica pentru deschiderea unei anchete prezidentiale privind verificarea adevaratelor merite dovedite in Revolutia Romana ale tuturor celor ce formeaza astazi Colegiul National IRRD, urmand a fi decisa inlocuirea celor aflati cel putin in impostura morala in componenta acestui Colegiu", se arata in scrisoarea deschisa semnata de Claudiu Iordache.

Petre Roman: Votul a fost ilegal. Nu inteleg de ce a cerut Ion Iliescu asa insistent scoaterea lui Claudiu Iordache

Unul dintre cei care s-au impotrivit inlaturarii din functie a lui Claudiu Iordache a fost Petre Roman, de asemenea una dintre figurile marcante ale evenimentelor din decembrie 1989 si membru al colegiului IRR.

"Eu oricum votam impotriva, dar in momentul in care s-a ajuns la vot am spus ca eu nu particip la un vot ilegal. (...) S-a produs o chestiune care arunca o lumina foarte urata asupra institutului si cel putin pe mine m-a determinat sa nu mai conlucrez cu dansii", a declarat Petre Roman pentru Ziare.com.

Fostul premier, in prezent deputat, ne-a spus ca inlocuirea lui Claudiu Iordache "s-a facut intr-un mod inacceptabil".

"Au facut un fel de grup de analiza ad-hoc, iar cand a propus demiterea grupul nu avea un document de sustinere in legatura cu propunerea de demitere (...) Ei au incercat sa il scoata pe Claudiu Iordache vinovat de manipularea banilor publici. Pe mine in niciun caz nu m-au convins. Dar ce m-a deranjat rau a fost faptul ca era de la bun inceput gandita aceasta eliminare a lui Claudiu Iordache, fara sa existe o baza pentru asa ceva.

Eu nu vad ce eroare sau greseala ar fi comis Claudiu Iordache, sau sa fi facut ceva care sa il incrimineze pentru a fi pus la stalpul infamiei. Nu merita el asa ceva. Eu cred ca datorita si lui Claudiu Iordache (meritul lui e clar!) IRR a mentinut o linie corecta, a reusit sa documenteze foarte, foarte multe aspecte din Revolutia Romana. Imi pare foarte rau de ce s-a intamplat, dar este si un moment care poate sa evidentieze faptul ca IRR condus de Claudiu Iordache si-a facut datoria.

Scoaterea lui, va spun cu toata sinceritatea, nu o inteleg. Nu stiu de ce Ion Iliescu a cerut asa de clar, asa de insistent scoaterea lui Claudiu Iordache", ne-a spus Petre Roman.

Intrebat cine a fortat lucrurile, Petre Roman a raspuns: "Cel care a declansat toata chestiunea a fost Cazimir Ionescu, care a cerut infiintarea grupului de analiza. Noi toti am fost de acord la inceput. Cei trei (Emilian Cutean, Valeria Iorga si Petre Balint) au inceput un fel de vanatoare impotriva lui Claudiu Iordache".

"Eu il simpatizez pe Gelu Voican, despre el se spun multe lucruri cu totul incorecte. In momentul in care i s-a propus, n-a vrut, n-a dorit. Pana la urma a acceptat", a mai precizat Petre Roman.

Acesta ne-a oferit mai multe detalii privind Asociatia "Revolutia 30", care initial "voia sa faca un lucru in principiu interesant".

"Sa incerce sa aduca mai multe institutii, mai ales de ordin stiintific si civic in aniversarea celor 30 de ani de la Revolutie, care se intampla anul viitor. Pe mine m-a deranjat faptul ca aceasta asociatie voia sa dea la o parte documentarea, voia pur si simplu sa mobilizeze cumva opinia publica, pentru ca, spuneau ei, documentele, lucrarile stiintifice nu au valoare. Sunt categoric impotriva acestei afirmatii! Claudiu Iordache a fost si el surprins de aceasta evaluare si pana la urma, asociatia nu a reusit sa aduca alte institutii alaturi de IRR (...).

Sunt foarte multe lucrari editate de IRR in perioada in care a fost condus de Claudiu Iordache, lucrari care au un rol deosebit de calificat in luminarea aspectelor Revolutiei. De ce sa il demiti pe Claudiu Iordache fara o evaluare, care pana acum a fost foarte buna, in legatura cu ce a facut pana acum? De aici vine supararea mea: cum sa spui dintr- data 'Nu-l mai vrem'?!

Nu erau deloc intrunite conditiile pentru a se propune macar demiterea. De aceea am spus ca nu particip la acest vot ilegal. Din sedinta a plecat si profesorul Dumitru Mazilu", a mai declarat Petre Roman.

Rugat sa spuna care este concluzia sa cu privire la ceea ce s-a intamplat la IRR, fostul premier ne-a raspuns: "Initial cred ca a fost ideea ca altcineva sa ii ia locul, pur si simplu pentru ca isi dorea lucrul acesta, iar cand am vazut ce anume acuzatii se aduceau si ce analiza s-a facut acolo mi-am dat seama ca e vorba despre scoaterea lui Claudiu Iordache si punct".

"In niciun caz lucrurile nu se fac asa. Daca ar fi fost o discutie despre nereusitele institutului, despre neimpliniri, la care sa se asocieze in sens negativ numele si activitatea lui, bun, era o discutie care putea eventual sa conduca la aceasta demitere. Dar eu cred ca nu e cazul, pentru ca IRR si-a facut datoria, iar Claudiu Iordache nu poate fi acuzat de partinire, incepand cu revolutia de la Timisoara el a avut pozitia unui om vertical, cu o constiinta curata, limpede", a completat acesta.

Intrebat ce asteptari am putea avea de la presedintele Iohannis, Petre Roman s-a aratat destul de sceptic.

"Legea nu ii da presedintelui atributii concrete in privinta asta. Dar noi oricum aveam o problema la Colegiu: cinci dintre membrii colegiului au decedat, noi eram prea putini deja. Prin urmare aveam o problema de fond. Dar legea nu spune nimic in legatura cu inlocuirea membrilor colegiului. Asta era problema cu care ne confruntam deja si, cand colo, ce sa vezi, s-au repezit sa il demita pe Claudiu Iordache.

Dar el s-a grabit, a trimis scrisoarea in nume propriu. Era important sa o trimitem in numele IRR, avea alta greutate", a mai afirmat Petre Roman, precizand ca se refera la momentul de dinainte de schimbarea lui Iordache.

Contactat de Ziare.com, Dumitru Mazilu s-a aratat mai putin contrariat de cele intamplate, precizand insa ca a iesit de la sedinta din 30 martie inainte de vot.

"Dl Claudiu Iordache a fost unul dintre participantii la schimbarea din 1989, la Timisoara, a avut un rol foarte important. Am participat la dezbaterea Colegiului in legatura cu modul in care s-au indeplinit obligatiile pe care le are un director general. Nu am stat insa pana la sfarsit, ca urmare a faptului ca am niste probleme de sanatate. Am iesit mai devreme din sedinta si nu cunosc exact concluziile care s-au tras. Am aflat dupa aceea de la colegi ca a fost promovat dl Gelu Voican Voiculescu, de asemenea un participant la revolutie. Amandoi au fost actori importanti in procesul revolutionar din 1989.

Eu nu stiu exact care au fost concluziile finale, insa au inlocuit un participant la revolutie cu un altul, si sper sa fie in favoarea coordonarii si gestionarii in mai bune conditiuni a activitatii cotidiene a unei institutii, pentru ca, totusi, IRR este foarte important", a declarat Dumitru Mazilu pentru Ziare.com.

Cine face parte din Colegiul IRR

Membrii Colegiului IRR nu sunt remunerati. Acestia insa aleg directorul general si directorul adjunct al Institutului.

Dintre cei 25 de membri ai Colegiului National, cinci au decedat, cei mai cunoscuti fiind actorul Sergiu Nicolaescu, fostul consilier prezidential Dan Iosif si revolutionarul timisorean Lorin Furtuna.

Printre cei 20 de membri ai Colegiului National se mai numara amiralul Emil-Cico Dumitrescu (judecat in dosarul "Mineriadei"), fostul premier Petre Roman (judecat in dosarul "Mineriadei"), Adrian Sanda (judecat intr-un dosar privid certificate false de revolutionar, intr-o perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor) si Emilian Cutean (condamnat la 5 ani de inchisoare pentru fraudarea Guvernului, intr-o perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor)

Cazurile "Mineriadei" si al "Revolutiei"

Procurorul general Augustin Lazar a transmis marti presedintelui Klaus Iohannis cererea de efectuare a urmaririi penale, in dosarul Revolutiei, in legatura cu savarsirea infractiunii de crima contra umanitatii, fata de Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu.

Pe de alta parte, Gelu Voican-Voiculescu si Cazimir Benedict Ionescu sunt judecati in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 pentru infractiuni contra umanitatii. Voican -Voiculescu pentru fapte facute in calitate de viceprim-ministru al guvernului interimar al Romaniei, iar Ionescu in calitate de vicepresedinte si membru in Biroul Executiv al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala.

Cei doi au fost alaturi de gruparea lui Ion Iliescu la evenimentele de la Revolutia din decembrie 1989 si la primele doua Mineriade, din 28-29 ianuarie 1990 si din 18-19 februarie. La alegerile din 20 mai 1990, Voican-Voiculescu si Ionescu fusesera alesi deputati independenti pe listele electorale ale FSN.

Voican-Voiculescu, alaturi de Iliescu

Potrivit actului de acuzare, Voican Voiculescu a participat la sedinta din 11 iunie 1990, in care s-a decis evacuarea in forta a Pietei Universitatii. La aceasta sedinta mai participau mai multe persoane din conducerea statului, printre care Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Mugurel Cristian Florescu.

Fostul viceprim-ministru este cel care ar fi solicitat personal liderilor de sindicat si conducerii intrprinderilor sa mobilizeze muncitorii, dar a adresat solicitari in acest sens si conducerilor centrale si locale ale CPUN si FSN.

"Dupa sosirea minerilor in Bucuresti, inculpatul Voiculescu Gelu Voican a trecut in subordinea sa un grup de mineri cu care s-a deplasat in mai multe zone din capitala pe motiv ca trebuie sa reinstaureze ordinea", acuza procurorii militari.

Voican-Voiculescu coordona serviciul "Doi si-un sfert"

Un amanunt interesant din rechizitoriul Mineriadei. Pe 1 februarie 1990, a fost infiintata UM 0215, cunoscuta ca "Doi si-un sfert" structura aflata in subordinea Ministerului de Interne si care avea ca obiectiv asigurarea protectiei informative a personalului Ministerului de Interne.

Aceasta structura era in subordinea prim-ministrului Petre Roman si controlata direct de Gelu Voican Voiculescu, cel care, de altfel, a si avut intitiativa constituiri acestei unitati militare.

"In componenta UM 0215 au intrat fostele cadre ale Securitatii Municipiului Bucuresti care dupa decembrie 1989, fusesera trecute in rezerva, precum si cadre din fosta Directie a IV a Contrainformatii Militare. Nu s-a facut nicio selectie riguroasa cu privire la trecutul ofiterilor incadrati in UM 0215", arata procurorii militari.

Notele informative pe care cadrele militare din MI, in special cele de la UM 0215, ajungeau la sefii statului, dar si la Voican Voiculescu, potrivit declaratiilor de martori. "Dupa blocarea Pietei Universitatii, am continuat sa culeg informatii din acea zona, pentru a afla cine sunt initiatorii si cine sunt implicati din exterior. Aceste informatii le concretizam in rapoarte scrise pe care le duceam personal lui Gelu Voican Voiculescu. Acesta, in momentul in care primea raportul, il copia la xerox si dupa ce il citea, il aseza in biblioraft. Nu stiu daca se inregistrau rapoartele", a declarat unul dintre fostii ofiteri ai serviciului secret.

Acuzatiile in cazul lui Cazimir Ionescu

Potrivit actului de acuzare din dosarul Mineriadei, Cazimir Ionescu alaturi de un alt inculpat, Dumitru Nicolae, s-a implicat in aducerea muncitorilor la Bucuresti si le-a cerut viitorilor parlamentari ai FSN, alesi in urma scrutinului de 20 mai 1990, pe care i-a convocat la Camera 29 din Palatul Parlamentului din Dealul Mitropoliei, sa ia legatura cu oamenii din conducerea judetelor de unde proveneau, pentru a mobiliza oamenii muncii sa vina la Bucuresti.

Cei doi spuneau ca in Capitala se constituisera bande de huligani, care doreau sa puna mana pe puterea politica din tara. De asemenea, inculpatul s-a implicat activ pentru aducerea la Bucuresti a muncitorilor din Motru, Giurgiu, Alba si Calarasi, de asememenea prin intermediul liderilor locali ai F.S.N. si prin intermediul organelor administratiei locale.

Ionescu s-ar fi implicat in atacul minerilor asupra manifestantilor din Piata Universitatii. "A fost unul dintre initiatorii acestei masuri si s-a implicat in materializarea acesteia, iar forta de interventie a fost constituita din mineri de la mai multe exploatari miniere din tara, care au fost echipati, cazati si hraniti de Ministerul Apararii Nationale", acuza procurorii militari. De asemenea, Ionescu l-a insotit pe Ion Iliescu atunci cand acesta multumea minerilor pentru ajutorul dat.

Saptamana trecuta, Cazimir Ionescu a fost votat de Parlament ca membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

Mumia rosie iliescu are o longevitatea superioara tuturor sobolanilor rosii actuali.
Ati incercat cu "mort-aux-rats"?
Sau cu Rosu de Kremlin?

 

Iliescu stia ca va fi presedinte inca din 1986!!!

"Rumania's Nicolae Ceaunsescu, 68, appears to be in failing health, and Gorbachev may already have a protege waiting. He could be Ion Iliescu, 56, who reportedly studied with the Soviet leader in Moscow. In East Germany the likely successor to Honecker is Egon Krenz, 48, a former Communist youth leader." Si anul APRILIE 1986!!! Mai exact 28 Aprilie!

Aveti si coperta aici: http://irinoiucristi.blogspot.com.es/2010/06/28-aprilie-1986-si-prostia-romanului.html

Citatul de mai sus este dintr-un articol aparut in revista TIME cu trei ani si jumatate INAINTE de evenimentele din decembrie 1989... Tatuca Iliescu si urmasii urmasilor lui, au multe explicatii de dat...

Socialismul va disparea

 

Comunistii

Ăștia sunt, deși moșnegi, f activi pt a distruge tot ce e impotriva lor. Trebuie ca ei sa fie judecați și condamnați pt tot răul care l-au făcut țării.

 

Caietele Revolutiei Nr. 4 (69)/2017

“Nu Institutul Revoluției Romane e responsabil pentru repudierea ideii de Revoluție Romană, ci "exemplul politic": promovarea fostei Nomenclaturi și a oamenilor fostei Securități la varful statului și societății, impreună cu disculparea rolului criminal pe care Securitatea l-a avut in reprimarea romanilor revoltați, colaboraționismul tot mai fățiș al intelectualității candva ceaușiste, tragerea de timp, pentru ca uitarea să ingroape memoria crimelor din Decembrie 1989, manipularea continuă ce și-a propus să compromită insăși ideea de Revoluție Romană, căderea maselor sărăcite in plasa propagandei pro-ceaușiste.

Toate acestea, și multe altele, au condus la situația in care mii și mii de romani postdecembriști și-au pierdut increderea intr-o revoluție care a adus cu sine moartea a peste o mie de romani nevinovați, ce s-au oferit fără să ezite sacrificiului in numele libertății neamului lor, binemeritand de la patrie!

Și nu indivizi cu PEDIGREE PENAL ori cu VAGA PARTICIPARE la Revoluția Romană (care n-au contribuit nici o clipă, in cei 12 ani de activitate, la funcționarea ori la lucrările Institutului Revoluției Romane, cu un text, cu o idee, cu un articol, cu o lucrare dedicată, cu o minimă dovadă că sunt interesați de cercetarea Revoluției) au dreptul să calomnieze realizările Institutului, doar pentru a-și face un loc in nomenclatorul său!"

sobolanu criminal ilici n-a plecat in Costa Rica??

acolo il asteapta pirandele rome Udrea si Bica! videanu nu si-a facut bagaju de CostaRica? dar Dracnea?

DRAGEI LIA,

Multumim pentru raspunsul-motivatie a aruncarii la cos al naivului Claudiu Iordache! P.S. M-am intrebat intotdeauna, cum un om ca el, s-a lipit de Ilici? Mi-l aduc aminte, in zilele fierbinti, cand vorbea, la Timisoara! Era curat, era curajos, parea integru! A patit ce era previzibil din partea unui Ilici!!! A vorbit in front, in scris, si spera sa ramana neatins??? Asta da naivitate!!!

Dar ce au cercetat astia 14 anisori pe banii mei ?

Au taiat frunza la ciini pe 8.000 de lei lunar, din munca mea.

"Sau cu Rosu de Kremlin?"

Made in USA, via Washington.

Este surprinzator faptul ca mai sunt creiere de rumegus care mai cred ca, asa zisa revolutie din Romania, a fost opera rusilor!
Sau sunt, pur si simplu, propagandisti. Vorba aia, o minciuna repetata indeajuns de mult, ajunge sa fie luata drept adevar. Practica occidentala de succes de peste 100 de ani.

 

Pashol na turbinca

postacule comunist. Ion Iliescu trebuie sa faca puscarie pentru toate crimele pe care le-a facut.

Iliescu & co

Nu știu sa facă nimic altceva și se ocupa de distrugerea romanilor. E un grup de foști membrii ai pcr care pun strambe la orice se face bun in țara. Ăștia sunt capii răutăților, comunistoizii cei vanduți ciumei roșii sunt numeroși și ei și f activi. Vintage e un exemplu, pe lista asta. Cum crede cineva ca poate vintage sa i-a nota 5, de la zeci de persoane, iar un text impotriva comunismului sa ia tot de la zeci de persona nota 1 curat. Jos pcr/psd/alde escrocii listei

Un nou partid al lui iliescu ? Poate la Ghencea

militar ... Dar poate o fi nemultumit de drakknea si vrea sa-l inlocuiasca la comanda ciumei rosii !

 

Vintage

Este un profitor, recte producător al punctării și depunctării pe lista asta. Uitați-va la notele lui și la notele oamenilor cinstiti

Tu trebuie ca esti cinstit in necunoastere

si in insulte ferentriste, fara doar si poate. In rest? :))))

Auzi la Vidange: Chestia din '89 a fost opera CIA!

Tare! Asadar, aveam 15.000 de flacai intre 25 si 35 de ani, veniti de peste granita cu URSS, imediat dupa congresul 14 PCR, cate 4-5 in cate o Lada, Moskvici sau Volga. Te pomenesti ca URSS era invadata de americani care, culmea, mai controlau si trupele Spetnaz si GRU.

- Prin anii 85-86 inca mai vedeai autocare Intourist cu rusi prin Bucuresti. Dupa aia s-a terminat, din cauza foametei cronice si penuriei totale de produse de larg consum. Cand, ce sa vezi, pe la inceputul lui decembrie 1989, iarasi autocare Intourist in Bucuresti. Imi spuneam: ce dreak cauta astia aici ca nici praf nu mai gasesti prin magazinele romanesti. Flacaii erau in misiune.

A dat strechea la Moskova !

Toate vuvuzelele au iesit la drumul mare.

Bre intelgenta

Vintagiov sau mai bine Vidanjatoriev bre esti total ilogic. Dupa mintea ta de babuin roshu sau berbec bolsevic Ilici Iliescu, scolit la Moskva, si turnator la NKVD ca doar nu-l promovau ca sef al studentilor straini din URSS, pe vremea lu' tatuca Stalin fara sa faca munca volutara la NKVD a fost si spion USA. In orice caz este un tradator de tara daca pricepi acest amanunt si trebuie judecat si condamnat pentru asta. In rest imi cer scuze bebecilor ca ii compar cu postacii pesedei/bolsevici, ei Berbecii au IQ-ul mult peste pesedei, sunt fiinte folositare spre deosbire de pesedei (niste paraziti foarte daunatori si atata) si au si caracter daca ii compari cu bolshiile rosii de teapa ta

 

 

@hello 21.23

- de ce la ghencea militar !? la cimitiru' kgb-istilor la moskwa , cu stea la cap ! :o(((

"Miscari de trupe la Institutul Revolutiei Romane: Ion Iliescu lanseaza un nou partid la 30 de ani de la evenimentele din 1989?"

Suntem o tara de ***...

...si ne meritam soarta. Timp de 30 de ani i-am lasat pe comunisti sa ne conduca alesi democratic. Mai au putin si ne pun cu botul pe labe, tot democratic. Pentru ca si democratia acuma o fac ei. Dupa chipul si asemanarea lor. Nu vad iesirea din acest ***, daca as avea o varsta sigur as emigra oriunde.

 

Frica naste monstri

Timpul lor a expirat. Acesti zombie mai au decat un singur lucru de facut: puscarie.

 

sau cum se spunea pe vremea noastra:

dulce ca mierea e glontul patriei!

PSD partidul criminalilor

Trecuse deja in uitare cultul PSD pentru criminali, ne preocupa preocuparea lor pentru jaf, hoție și imbogățire.
Viață ne readuce la realitate și ne reamintește ca acest partid are mainile pătate de sange.
Iiescu este incă președintele de "onoare" al acestui partid iar complicii lui de rang mai mic sunt răsplătiți cu sinecuri și venituri de zeci de mii de lei.
Mai trebuie incă vreo dovadă că PSD este o structură de tip mafiot?
Dece nu se desființează acest pseudoinstitut al așa-zisei revoluții?

 

PSD revine la vechea denumire PCR :))) draknea ar trebui sa

fie atent la Nelu KGB, asta i-o ia inainte :)))
Nu m'ar mira ca draknea sa intre la parnaie inaintea lui iliescu !
Fii barbat drakneo, iti ia nelu franzela de la gura!
Ti-o ia si pe aia mica ...

 

S-ar putea ca Ilici sa incerce sa umple puscariile cu...

... pesederasti, sa puna dop la cutiuta cu maimute ca sa zica aia de la Justitie: "Piua! Gata, jocurile-s facute! Nu mai primim marfa vreo cativa ani."

Probabil ca Iliescu nu mai sufera ca Dragnea sa

intineze idealurile nobile al socialismului, mai ales cu femei mai tinere, ce mama naibii!

Ii tremura nadragii lu ilici comunistu

de aceea confisca tot ce poate da de scapa ca adevarul sa iasa la suprafata..inscenarea dupa ce ceausescu a fugit..ca sa poata sa-l impuste dind vina pe teroristi..pai de aceea n-a fost prins nici unul..a fost armata, securitatea astia au fost teroristii ..ca el sa poata fii nr ..apoi mineriadele iarasi facute tot de el..ca doar nu putea el alsa democratia occidentala sa ajunga in Romania..a si spus..ca valorile socialismului au fost intinate de ceausescu..sper sa ajungi la puscarie , ne.mernicule..am plecat toti mai ales din cauza ta...acum nu-mi pare rau..dar sa fi displaced person..ai amintiri si dureri si parinti lasati acasa..ce stie ilici si gloata avuta care au putut fura fara consecinte...o adevarata revolutie ar trebui sa umple puscariile cu ei si sa le ia averile..dobindite ilegal.!!!!!

 

Institutul Revolutiei Romane ????????????????????

La munca, pomanagiilor penali si pupincuristi ai penalilor !

 

Sa nu uitam ca au fost si oameni bine intentionati....

...'la vremea aceea'. Claudiu Iordache a fost unul din initiatorii pct.8 'de la Timisoara' pe care l-au facut praf comunistii & securistii...de atunci.

Cand accepti o sinecura alaturi de Ilici, Vocan...

... si Dumitru Mazilu... nu prea esti in regula cu morala. Claudiu Iordache a mai avut niste porniri spre Iliescu, de aia a si fost sututi de cei din Timisoara

@Hamurabi 02.04.2018, 21:23

Asa zisa revolutie a fost facuta la ordinul CIA. CIA-ul dicteaza tot in lumea asta, minus cateva zone (China, Rusia, India, Pakistan si inca cateva). Nici nu ma intereseaza cine a fost unealta de executie. Puteau fi si martieni, n-are absolut nicio importanta. Rezultatul conteaza. Vinovatii trebuie sa plateasca, oricum. N-am absolut nimic impotriva. Ba din contra. Problema e ca creierele de rumegus infierbantate nu vad lucrurile simple si evidente pentru ca sunt umbrite de ochelarii de cal, care li s-au pus de cateva decenii, pentru ca e nevoie de "useful ***"...

Stimate domn,

eu am avut sansa istorica sa inteleg ce s-a intamplat atunci la Timisoara exact din gura prietenului meu care a anchetat afacerea.Daca nu se trecea rapid in noaptea aia la guvernul ala cu Iliescu astazi Romania era pe bucatele ca Iugoslavia.Timpul era scurt iar agitatorii de astazi unii nu erau procreati,altii pe la gropile de nisip ale gradinitelor ,unii turnatori pe la Anvers iar unul secretar BOB al PCR din Inspectoratul scolar Sibiu.Nu ca as avea eu ceva cu Iliescu,ba din contra,putea sa ma infieze sa aiba si el cui lasa contul de pensionar.Astazi unii care rascolesc merdeul sa vina miros pestilential vor anunta omenirea intreaga ca de fapt a fost pacalita,in Romania NU A FOST revolutie.Nici macar acest asazis simbol nu suntem capabili sa-l pastram.

Vintagosu...de kremlin

Deci ilici era agent...CIA dupa parerea lu' matale. Pa bune? Hai ca asta e a mai tare cestie din ultimii 30 de ani? Si ceasca...mosad te pomeni (vezi ca era pretin si cu Arafat, deci nu te grabi cu rapsunsul, sa nu te doara capul)?
De data asta hamurabi e mai p'aproape si chiar ii mai dau o data dreptate: "Nici macar acest asazis simbol nu suntem capabili sa-l pastram."
Dar nu are legatura cu ce s-a intamplat in decembrie '89, ci pur si simplu cu ce suntem noi, ca popor, in general, cu felul nostru de a fi.
Oricum, articolul vorbeste despre ce au astia de gand sa faca si atacul lor se adauga la toate celelalte pornite impotriva justitiei, a legilor, pana la urma impotriva aceluiasi popor care e invatat sa rabde, ca deh, rabdarea e de aur, cica.
Eu iar zic, las' ca vine ea vara si sa vezi atunci rabdare de isi iau astia, de la dracnea la tradiceanu si de la ilici la rudotel bilete numai dus...

@hamurabi - 21:47

"Sansa istorica" de "a intelege" ti-a fost inmanata cumva pe filiera directa a "salvatorului" natiunii romane, Ion Iliescu?

Va citez, atragandu-va atentia ca in Saptamana Patimilor minciuna cea de toate zilele a unora sporeste - habar nu aveti cat - in greutate: "Nu ca as avea eu ceva cu Iliescu,ba din contra,putea sa ma infieze sa aiba si el cui lasa contul de pensionar."

....................

"Ce avere impresionanta are "fiul vitreg" al lui Ion Iliescu! Consul in Thailanda, Mihai Bujor Sion detine un teren de 3,6 hectare la Snagov si are 1,4 milioane lei in conturi"

http://www.stirilekanald.ro/ce-avere-impresionanta-are-fiul-vitreg-al-lui-ion-iliescu-consul-in-thailanda-mihai-bujor-sion-detine-un-teren-de-3-6-hectare-la-snagov-si-are-1-4-milioane-lei-in-conturi-17011308

Alo,ramaneti la locurile voastre.

Nu vedeti ce fenomen deosebit de periculos a declansat tractoristul de procuror general pus de Iohannel Hotzomannel-acuzarea lui Iliescu si Roman de lovitura de stat,putsch sau palitura de stat in moldoveneste,ANULEAZA toata gargara ca in Romania a fost revolutie.Daca nu a fost revolutie si a fost palitura de stat inseamna ca tot ce s-a intamplat de dupa dec 89 este impotriva legilor in vigoare de atunci.Deci toti politrucii trebuie bagati la puscarie pentru complicitate la palitura de stat,toate legile de astazi si din decursul celor 30 de ani trebuie sa revina unde au fost.In consecinta totul in Romania a functionat in afara statului definit normal in normele internationale.Alo Hotzomannis vezi poate-l bagi la puscarie si pe Bush,si pe Clinton la un loc cu Iliescu.Ca s-au mai vazut procurori sariti de pe fix care doreau sa-l aduca in catuse la Ploiesti de un prim ministru britanic.Bagarea la puscarie a lui Iliescu consfinteste ca in Romania a fost lovitura de stat si nu revolutie.Atunci toate favorurile revolutionarilor inapoi la stat.

 

Dar ce mosii are prietenul tau, BELINOSU ?

.

Esti disperat rau bai securistule!

Iliescu nu este acuzat de revolutie sau de lovitura de stat, ci de crime. Tipic pentru un securist, tu nu poti sa iti imaginezi schimbari politice fara varsari de singe.

@vintage

asazisa revolutie a fost facuta efectiv de cei 35 000 de rusi detasati din Moldova sovietica sa o faca.Bineinteles ca o faceau tot la fel si americanii dar s-au inteles cu rusii ca erau prin zona,adica cheltuieli mai mici.Chiar credeti ca in Ungaria au facut ungurii revolutie,nu dragilor ,tot rusii.

 

Na ca si la asta te pricepi....WOW!

Ca era evident ca il vei pomeni pe Johannis, nu trebuie sa mire pe nimeni, dar ca o dai repede cu teoria conspiratiei despre revolutie, asta e ceva nou...
Ca au fost rusii, ca au fost americanii, ca au fost omuletii verzi, eu stiu ca au murit peste o mie de romani si ca cei mai multi au murit dupa ce a fugit ceasca, asa ca numai pentru asta si gasca lui ilici ar trebui sa plateasca cu varf si indesat.
Cat despre rusi, fiecare cu opinia lui, dar eu imi aduc aminte clar cum ne cam saturasem si asteptam un chibrit ca sa dam foc la toata "societatea multilateral dezvoltata" si cum s-a iesit in strada fara sa fie nevoie de vreo invitatie, asa ca daca chiar vrei matale sa o dai pe conspiratie mai bine vorbesti despre confiscarea revolutiei de bajetii pregatiti in acest sens si te rogi la Johannis sa il tina pe procurorul general in functie, poate vom afala si noi cam cine s-a bucurat de conturile lui ceasca...si cum s-a inventat latrina 3, de exemplu.
Cat despre favorurile revolutiei, am spus-o atunci si o spun si acum: sa imi arate si mie cineva unde Dumnezeu s-a facut o revolutie unde s-au dat diplome de participare si...beneficii? Martirii merita tot respectul si urmasii lor recunostinta, inclusiv financiara, a noastra, a tuturor, dar toti ailalti...mai rasfirati baieti, ca e chiar de ras...auzi "certificat de revolutionar"! (si aici, pentru una din putinetele dati, iti dau dreptate: "Atunci toate favorurile revolutionarilor inapoi la stat.")

Intreaba-ti parintii

,daca nu cumva te-ai dus cu ei in piata sa-i prezinti lui Sandel sa se exerseze pe ei,cine v-a FACUT revolutia.N-a foat nici pe dreaqu nici o revolutie,ca daca era asaceva nu ramanea urma de comunist cu carnet intreg.Cand au mai facut romanii o revolutie in decursul istoriei sa o faca si pe asta.

Tu delirezi rau de tot...

mai esti prin Canada,sau ai office in tara? in 1956 au facut rusii revolutia in Ungaria??? Noa hat ne mongy, ha magyarul is beszels ..tu care le stii pe toate..si sigur 35,000 de mii de rusnaci au fost de-au facut pseudo-revolutia romana???Nu mai putini?atunci tovarase, tu declari ca rusii sunt de vina pt moartea a 1000 de cetateni romani???Din informatiile mele, seful CI pe judet intr-un cerc f restrins la tenis, cu citeva zile inainte de 22.12 1989 ne-a spus sa stam deoparte ca iese scandal mare..prietena mea a aflat si ea, unchiul ei fiind seful pompierilor...noa pai atunci cum stam..e adevarat ilici cu gasca erau organizati si aveau drum liber si de la Washington si de la Moscova..dar mai lasa poeziile comuniste si indoctrinarea..treci la tablitele tale..si mai lasa-l si pe dragnea..din brate si pe dancila ca le vine sorocul..

 

Multumesc ca i-am raspuns tu lui hamaila....

...ca e caz de targa.
Bai hamaila ti-am mai explicat despre ai mei parinti, dar vad ca ai memorie scurta...cat despre sa ma duca cineva in piata, baiete as fi putut fi usor un posesor de carnet de revolutionar, stai relax, dar nu m-a interesat si nici nu mi-am facut vreun titlu de glorie din participare sau ce am facut in zilele alea. M-am bucurat ca am scapat de ceasca si de tot ce insemna el si am dorit mai bine pentru poporul asta oropsit pe care il tot hulesti...n-a fost inca sa fie, dar pote se va putea curand. Nu uita: nu mor caii cand vor cainii!
Esti un neica nimeni care nu stie altceva decat sa blameze pe romani si asta cu aere de priceput la toate...cam ca ceasca, asa ca nu ma mai obosesc sa iti rapsund la aberatii, iti spun doar sa incerci la institutul Pinel (daca chiar esti in Canaada, Montreal) ca am inteles ca au medici buni...

kgb-istii lui iliescu strang randurile

lovitura militara de stat anticeausista (botezata "revolutie"), coordonata de agentura sovietica, este in pericol - procurorii au ajuns cu mascatii la usile acestora si asteapta semnalul arestarilor - vechii conspiratori oplositi in IRR l-au inlocuit abuziv pe claudiu iordache, sustinator al punctului 8 de la timisoara (fara comunisti), cu gvv: ezoteristul cu mitraliera (cioclul care i-a ingropat pe ceausesti si shamanul spiritual al puciului) - vor sa se baricadeze in aceasta institutie cu arhive - revenirea comunistilor la putere ("noul psd" al nepotului generalului sosit in Romania calare pe tancurile sovietice), distrugerea statului de drept, alungarea investitorilor occidentali, strangerea legaturilor BOR cu biserica rusa si reorientarea spre socialismul de stat, dezvaluie o ofensiva ruseasca neconventionala si complexa fara precedent, dusa impotriva Romaniei pe timp de pace, menita sa scoata trupele americane din Romania, cu tot cu scutul de la deveselu, avioanele F-16 si rachetele patriot - eliminarea tuturor comunistilor din structurile de conducere ale statului si orientarea clara a tarii catre occident si modelul capitalist occidental (singurul care poate aduce prosperitate), devin cerinte imperative - alungarea din tara a 4 milioane de romani de catre gruparea etnica a asasinilor lui ceausescu, ce pare ca vrea sa ciordeasca aceasta tara care nu le-a apartinut niciodata, trebuie sa inceteze - altfel, fiecare cu piz*da *** si cu regiunea lui istorica

 

Dar institutul ala se ocupa cu cercetatu'?

Sunt curios daca cerceteaza cum Gorbaciov l-a pus pe Iliescu sa-l omoare pe Ceausescu si sa-i ia locul. Sunt curios daca cerceteaza cum aia 60000 de morti, care au ramas 1100 sunt ai lui Ceausescu sau, tot ai lui Iliescu

 

Institutul Revolutiei Romane

Totul pare mai mult ca o bataie pe posturi la Stat bine platite . Atunci in 13-15 iunie 1990 , nu am citit nicaieri ca Gelu Voican-Voiculescu ar fi plantat si el panselute . Nu stiu cat de activ mai este Iliescu , zilele trecute era parca cu un picior in lumea ailalta , cat despre un nou partid de stanga cu Iliescu in frunte, este clar fake news . Aceasta emanatie a Revolutiei, cum s-a numit singur Iliescu , trebuie sa raspunda pentru venirea minerilor in 1990 .

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor