Neagu Djuvara: Cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu

Luni, 25 Iulie 2011, ora 08:35
7712 citiri
Neagu Djuvara: Cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu

Istoricul Neagu Djuvara a declarat in cadrul unui interviu ca cel mai mult il uraste pe Ion Iliescu, pentru ca asta simte fata de cei care fac rau tarii sale.

"Nu sunt un om care uraste, dar daca ma intrebati cu tot dinadinsul va pot spune ca cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu. (...) Fiindca ii urasc pe cei care fac rau tarii mele", a declarat istoricul, pentru Romania Libera

Doua volume ale istoricului Neagu Djuvara, lansate la Libraria Carturesti

Istoricul a discutat si despre ceea ce il enerveaza, de aceasta data fiind randul romanilor care scuipa pe strada sa fie criticati.

"Cateva amanunte care ma supara zilnic, de pilda, ca romanul este singurul cetatean din Europa care scuipa pe strada. Am sa vorbesc cu doctorul Viorel Alexandrescu de la Institutul Cantacuzino, care are posibilitatea sa creeze un mic spot de televiziune, care ar trebui dat cateva minute zilnic.

Ar fi suficient sa arate un tuberculos care a scuipat pe strada, urmat de un cercetator care culege flegma si o pune sub microscop. Toti scuipatii astia ii ducem acasa in fiecare zi. Pe strazile noastre nu stii daca esti mai norocos sa calci pe un cacat de caine sau pe un scuipat omenesc", a mai spus Djuvara.

Si oameni nebarbieriti il mai scot din sarite pe istoric.

"Printre lucrurile care ma enerveaza cel mai mult este si acela ca vad multi romani nebarbieriti pe strada. In Europa moderna ori ii vezi cu barba, ori ii vezi proaspeti, barbati o saptamana intreaga nebarbieriti doar in Romania vezi. (...)Tine de manierele noastre balcanice de neciopliti", a continuat Djuvara.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...