Postare inedita pe blogul lui Ion Iliescu: Sunt "bolsevic" pe banii mei

Vineri, 22 Mai 2015, ora 16:51
7041 citiri
Postare inedita pe blogul lui Ion Iliescu: Sunt "bolsevic" pe banii mei
Foto: hepta.ro

Un text cu titlul "Eu, 'bolsevicul'" a fost publicat, joi, pe blogul personal al lui Ion Iliescu cu intentia de a-l apara pe fostul presedinte de cei care isi permit sa il critice pe postul public de televiziune sau la televiziunile private care "nu isi platesc datoriile catre stat".

"Acesta nu este un pamflet! Nu mi-am propus sa fac concurenta nimanui. Este insa monoton, si pana la urma plictisitor ca, de fiecare data cand cuiva nu-i plac ochii mei, sa aud aceeasi placa: 'Ion Iliescu, bolsevicul!' De ce doar 'bolsevicul'? De ce nu si 'comunistul'? (...)

Si cu toate astea pentru unii sunt un bolsevic! Fie! Dar sunt 'bolsevic' pe banii mei, cata vreme si din taxele platite de mine sunt injurat cu sarg, pe acest motiv, la televiziunea publica, de tot felul de indivizi, care fac apologia capitalismului pur si dur, in timp ce traiesc din bani publici. Si traiesc foarte bine, sa nu le fie de deochi!

Daca si cei de la televiziunile private, care ma injura tot pe motiv de 'bolsevism', si-ar plati datoriile catre stat, din care s-ar putea finanta programele sociale, m-as fi impacat cu soarta: o fac pentru o cauza nobila, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot sa ma gandesc ca altele sunt motivele 'radicalismului' lor. Si sunt oricum, numai nobile, nu", se arata in textul publicat pe blogul lui Ion Iliescu, total diferit ca stil si exprimare de postarile anterioare si de discursurile cu care ne-a obisnuit fostul presedinte.

In text se mai arata, printre altele, ca societatea nu se va schimba "lipind etichete unora sau altora" si sunt reamintite diverse episoade din cariera politica a proprietarului blogului.

"Cand am aratat pericolele lui 'restitutio in integrum', un cor de proteste s-a auzit pana la cer: 'Bolsevicul Iliescu nu vrea sa dea inapoi casele furate de ai lui!' Culmea e ca ma injurau si aceia dati afara din casele revendicate de mafia imobiliara, pe umarul careia plangeau! (...)

Acelasi cor de bocitoare platite ma injura si cand atrageam atentia asupra pericolului reprezentat de destructurarea sistemului de administrare a fondului forestier. 'Bolsevicul de Iliescu nu vrea sa ne dea padurile inapoi!'. Acum plangem dupa paduri, si admiram muntii cheliti de vegetatie!", se arata in textul citat.

Un alt moment reamintit este legat de privatizari. "'Bolsevicul de Iliescu, nu vrea capitalism!' Acum avem capitalism. Si nu ne place?", intreaba retoric autorul postarii.

La final, este subliniat faptul ca deciziile sunt luate de intreaga clasa politica, nu doar de presedinte.

"Ca si democratia, si ceea ce este Romania azi e opera colectiva. Regret s-o spun: tapii ispasitori nu tin de foame! Deciziile nu le-am luat eu singur. Am avut si avem un Parlament, am avut si avem partide, avem societate civila, suntem liberi sa ne informam.

Deciziile au fost luate in comun. In democratie majoritatea decide. Si isi asuma consecintele deciziilor. Democratia nu exista fara responsabilitatea fiecaruia dintre noi", se mai arata in textul citat.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iliescu bolsevic, #postare blog Iliescu bolsevic , #presedinte