Cand Ion Iliescu uraste. Ortacii de tip nou (Opinii)

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 07:58
5403 citiri
Cand Ion Iliescu uraste. Ortacii de tip nou (Opinii)

Unul dintre mesajele-cheie ale liderilor USL este acela ca pe Traian Basescu nu-l mai intereseaza soarta tarii, deoarece nu mai are dreptul sa candideze pentru inca un mandat.

Se straduiesc, astfel, sa le induca cetatenilor ideea demobilizarii sefului statului in fata problemelor ivite in cea mai neagra perioada traversata de Romania dupa revolutie. Rezultatul ar fi politici publice proaste, cu consecintele cele mai aspre asupra nivelului de trai.

Odata pericolul identificat, orice om cu scaun la cap s-ar astepta ca fortele politice angrenate in demantelarea lui sa-si maximizeze sansele de a avea succes. Sa-si stapaneasca orgoliile, sa amane razbunarile pana cand obiectivul va fi atins.

Cand, insa, cel care dirijeaza ostilitatile se numeste Ion Iliescu, orice efort de a construi trebuie sa treaca prin filtrul sau. Iar presedintele de onoare al PSD actioneaza exclusiv in functie de amintiri. Il rascolesc, il chinuiesc, nu mai rezista.

Un asemenea afront precum pierderea butonului rosu al partidului, in 2005, nu va fi uitat nici peste 900 de ani, cand Iliescu le va povesti broastelor testoase cum a incercat sa modernizeze PSD aducandu-i pe toti in genunchi in fata inelului sau, ca sa-i ceara iertare.

Cu executia lui Mircea Geoana, butonul rosu s-a intors in mainile sale. Daca nu a reusit la propriu sa tina valiza nucleara asupra sa, a inventat alta, la care face partas intreg partidul. Doar stie cel mai bine cum functioneaza PSD: un nucleu infipt intr-un nucleu infipt intr-un nucleu mai mare, unde toti isi miros sosetele pana cand descopera ca le place si au senzatia ca sunt o familie de albine intr-o gradina de petunii. Atat de bine stapaneste Ion Iliescu arta disimularii.

Vorbeste frumos - solidaritate, obiectiv, capital de cumetrie - , dar suna fals. Putreziciunea in care se zbate acum societatea romaneasca este si o consecinta a faptului ca s-a invelit cu sintagma "sarac si cinstit", dar i-a lasat pe cei din jur sa prospere pe cai necurate. Astfel le-a devenit "tatuc". Si ei tin minte.

Ura lui Ion Iliescu nu are margini, este mai presus de interesul superior clamat de USL, castigarea alegerilor. Prin inlaturarea lui Mircea Geoana, un personaj trist, sau vesel, depinde de nervii auditoriului, si impingerea acestuia sa-si edifice un destin politic independent de al PSD, minerii de tip nou, condusi de "luceafarul" Victor Ponta, invita electoratul la meditatie. Cine garanteaza ca Mircea Geoana nu va smulge din bazin exact procentele care ar asigura Opozitiei castigarea alegerilor?

Cine isi va asuma raspunderea pentru ratarea destinului pe care-l construieste USL? Nu Ion Iliescu, a avut mereu grija sa para impaciuitor. Dar va putea sa le bata obrazul noilor ortaci. Formal, a fost inlaturat.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...