De ce nu ii da Iliescu sfaturi lui Ponta: Sa vina un batran de-asta aflat la finalul vietii...

Marti, 26 Februarie 2013, ora 17:57
4209 citiri
De ce nu ii da Iliescu sfaturi lui Ponta: Sa vina un batran de-asta aflat la finalul vietii...

Fostul presedinte Ion Iliescu a explicat de ce nu ii da sfaturi mult mai tanarului sau coleg de partid, prim-ministrul Victor Ponta, a marturisit unda de speranta pe care Traian Basescu i-a provocat-o la un moment dat si a comentat scandalul care i-a avut in centru pe secuii din Romania.

"Chiar fiind sustinator al lui Victor Ponta, suntem generatii diferite, ne despart 40 si ceva de ani. Sa dau sfaturi ma feresc, pentru ca un tanar se simte incorsetat sa vina un batran de-asta aflat la finalul vietii...", a spus fostul presedinte al PSD, marti dupa-amiaza.

Acesta a precizat ca la un moment dat era "pozitiv impresiont de dialogul care se statornicise intre premier si presedinte", traind un timp cu impresia ca Basescu ar trata "cu realism" lucrurile.

https://ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/ponta-despre-procurori-sef-noi-pana-pe-3-martie-imposibil-basescu-pluseaza-ca-la-poker-1220615

"Indiferent ca ne place sau nu Basescu, mie nu-mi place, este presedintele tarii, in momentul de fata. In ciuda unei majoritati importante, el a ramas in aceasta functie. La un moment dat, traiam cu impresia ca trata cu realism lucrurile.

(...) Domnul Basescu are iesiri, rabufniri din cand in cand. La un moment dat, chiar apreciam faptul ca in pofida caracterului sau se retrasese si era mai rezervat. Era bine, a fost un semnal bun. Din pacate, nu l-a consolidat", a afirmat Ion Iliescu.

Scandalul secuiesc - resentimente alimentate de politicieni

Referindu-se la scandalul steagului secuiesc, fostul presedinte al Romaniei a subliniat ca acesta nu este un lucru nou in istoria tarii, "din pacate", iar anumite resentimente "au fost alimentate de politicieni".

"Aceste relatii au fost marcate de stari sentimentale care au marcat neincrederea reciproca (...) Au fost anumite resentimente alimentate de politicieni", a spus fostul lider social-democrat.

Intrebat daca autoritatile romanesti au gestionat bine situatia, acesta a raspuns: "Totdeauna se putea si mai bine".

"In general cred ca noi, pe ansamblu, dupa '89, am gestionat bine aceasta tema. (...) Oamenii de la sate s-au respectat reciproc, nu a fost vreo problema ca un ungur nu vorbea limba romana. N-am facut o problema din arborarea steagului secuiesc, toti romanii trebuie sa se simta la ei acasa", a mentionat presedintele de onoare al PSD.

Primarul din Miercurea Ciuc: Cunoasterea limbii maghiare e obligatorie in oras

Acesta considera ca, "daca unii ar fi mai scrufulosi, ar gasi alta minoritate si mai numeroasa decat cea maghiara".

"Noi, dupa '89, am creat prin Constitutie drepturi si libertati egale pentru toti. Vrea sa vorbeasca maghiara, foarte bine, vrea sa vorbeasca spaniola, s-o faca!. Cei care au limba materna, ca sarbii si maghiarii, nu se simt stingheriti", a mai spus Ion Iliescu.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com