Iliescu: Alegerile anticipate nu intereseaza pe nimeni

Joi, 14 Februarie 2008, ora 14:14
1111 citiri
Iliescu: Alegerile anticipate nu intereseaza pe nimeni

Alegerile anticipate pot fi provocate intr-un fel sau altul, insa "nimeni nu este interesat" de asa ceva intr-un an electoral in care prioritara este pregatirea localelor si parlamentarelor, a declarat, joi, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, informeaza Adevarul in pagina electronica.

"Nimeni nu este interesat de alegerile anticipate", a sustinut Iliescu, spre deosebire de Mircea Geoana, care a declarat, miercuri, ca "alegerile anticipate reprezinta o solutie pentru scoaterea Romaniei din blocajul politic, economic, institutional si constitutional in care se afla in urma conflictului dintre Palatele Victoria si Cotroceni".

Potrivit lui Iliescu, "PSD nu este interesat sa provoace alegeri anticipate si aceasta a fost concluzia principala (a CExN n.r.) si, in acelasi timp, sa se pregateasca pentru toate variantele posibile", a spus Ion Iliescu.

Pe de alta parte, fostul presedinte al Romaniei a spus ca PSD nu are niciun interes sa dea jos Guvernul, insa asta nu inseamna ca partidul nu continua sa faca politica unei formatiuni de opozitie.

PSD a militat in permanenta pentru asigurarea unui echilibru pe scena politica, atat pentru asigurarea suportului parlamentar pentru acele legi de prioritate nationala, cat si pentru a nu da curs tendintelor autoritariste, periculoase pentru un stat de drept, manifestate de presedintele Traian Basescu, a mai explicat Iliescu.

PSD a trebuit sa faca fata la doi centri de putere, care sunt principalii inamici ai acestuia: tendintele dictatoriale ale sefului statului si liberalii - adversarii ideologici ai social-democratilor, a subliniat Ion Iliescu.

Presedintele Iliescu considera ca PSD trebuie sa aiba o "pozitie articulata" in calitate de partid de opozitie, dar ca "demolarea Guvernului nu este o solutie intr-un an electoral".

Citeste si:
PNL, acest PSD de dreapta. Rivale, dar își unesc puterile
PNL, acest PSD de dreapta. Rivale, dar își unesc puterile
E clar, de acum, pentru toată lumea că PNL și PSD se comportă nu ca două mari partide care pot conduce România pe drumul care să ducă la recuperea diferenței față de țările...
Ce șanse sunt ca noul partid din jurul lui Liviu Dragnea să aibă succes. „Nu întâmplător a venit cu atacuri la conducerea PSD”
Ce șanse sunt ca noul partid din jurul lui Liviu Dragnea să aibă succes. „Nu întâmplător a venit cu atacuri la conducerea PSD”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că se va implica la succesul unui nou partid fondat de către Codrin Ștefănescu și alți foști...
Sursa: Ziare.com