Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iliescu: Ambasadorul SUA sa nu se bage in decizia CCR

Miercuri, 01 August 2012, ora 14:19
5633 citiri
Iliescu: Ambasadorul SUA sa nu se bage in decizia CCR
Foto: Arhiva

Ion Iliescu a declarat miercuri ca ambasadorul SUA nu trebuia sa trimita comunicatul prin care sa ii indemne pe politicieni sa nu influenteze CCR si ca un asemenea lucru este inadmisibil, iar Mark Gitenstein nu trebuie sa se amestece in procesul de luare de decizii a unor instante interne.

"E inutila aceasta precizare a ambasadorului. Si un ambasador ar trebui sa-si respecte statutul sau de ambasador si sa nu se amestece intr-o perioada de dispute interne. In ce priveste independenta Curtii Constitutionale, nu stiu cine o pune la indoiala. Este firesc ca de vreme ce are astazi documentele de la BEC, va delibera si va decide.

Ambasadorul SUA, despre referendum: CCR trebuie lasata sa decida independent

Cine pune la indoiala independenta Curtii Constitutionale? Este inadmisibila o asemenea decizie a unui ambasador. Sa-si respecte statutul de ambasador si sa nu se amestece in procesul de luare de decizii a unor instante interne. Asta tine de respect fata de institutiile nationale. Sa respecte institutia Curtii, care este institutia de autoritate cu mandat national. N-avem nevoie de sfaturi in asemenea momente", a declarat presedintele de onoare al PSD la Realitatea TV.

Ion Iliescu a reiterat ca CCR trebuie sa tina cont de factorul decisiv ca nu sunt 18 milioane de oameni pe listele electorale. "Sunt cele doua conditii care se conjuga - prezenta la vot e una si voturile exprimate. Deci la o prezenta aproape de 50 la suta - si e relativa aceasta chestiune - faptul ca opt milioane de romani s-au pronuntat explicit, este factorul decisiv si determinant. Eu sunt convins ca din acest punct de vedere, Curtea Constitutionala va judeca cu toata luciditatea si responsabilitatea", a conchis el.

Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara, transmite Ambasada SUA in legatura cu referendumul din Romania.

"Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala. Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate. Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara. Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate", transmite Ambasada.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iliescu ambasador SUA CCR, #Mark Gitenstein referendum CCR, #covrum referendum CCR, #referendumd demitere Basescu Iliescu , #PSD