Iliescu: Atata vreme cat Basescu numeste premierul, este nevoie de alianta

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 21:16
4187 citiri
Iliescu: Atata vreme cat Basescu numeste premierul, este nevoie de alianta
Foto: Arhiva

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a explicat duminica de ce era nevoie de o alianta intre PSD si PNL: atata vreme cat Traian Basescu este presedinte si numeste premierul, este nevoie de o alianta, a spus acesta.

"Cred ca este o abordare realista din partea celor doua partide in vederea unui scop: victoria in alegeri si schimbarea actualei puteri si realizarea unei alternative viabile de guvernare", a declarat Ion Iliescu, la Realitatea TV, precizand ca poate fi vorba despre alegeri la termen, dar si de alegeri anticipate, in caz ca "apare posibilitatea unei dislocari in actuala Coalitie".

Nu era nevoie de o alianta juridica pentru coalgularea unei aliante, explica Ion Iliescu, insa aceasta poate asigura ca presedintele va numi un premier al majoritatii, in cazul alegerilor.

"Alianta este puseul acelei actiuni de amestec al presedintelui Basescu, care, in 2004, cand PSD cu PC aveau cu 7 procente peste cele doua partide de guvernare (PD si PNL), n-a vrut sa accepte sa numeasca un premier din partea PSD, ci a impus premierul Calin Popescu Tariceanu.

A facut presiuni asupra PUR si UDMR si s-a real o majoritate guvernamentala, incalcand principii democratice. A fost unul din argumentele pentru care s-a facut alianta", a declarat Ion Iliescu.

Ponta anunta ca USL va depune o motiune de cenzura pana in iunie

Fostul presedinte sustine ca nu exista nicio incompatibilitate intre cele doua partide (Partidul National Liberal si Partidul Social-Demcorat), care nu isi vor "modifica fizionomia" in urma aliantei.

"Atata vreme cat Basescu este presedinte si are atributul acesta pentru desemnarea premierului, pentru a asigura un nou raport in acest dialog s-a apelat la aceasta formula si s-a spus forte clar ca asta nu inseamna schimbarea fizionomiei partidelor care se unesc, fiecare isi pastreaza identitatea ideologica, liberalii nu mai devin mai putin liberali, social-demoratii nu devin mai putin social-democrati", a conchis Iliescu.

Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis că numele profesorului Nicolae Manolescu va trăi ”cât va trăi şi literatura română”. ”Am aflat cu enormă tristeţe că s-a stins din...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ion Iliescu, #Iliescu Basescu premier, #Iliescu alianta PSD, #Iliescu USL , #PSD
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Asta ar trebui impuscat cu tunul de carbid, in ureche, de sa-i huiasca tivda cand la judetean, cand la municipal, caci daca nu se poate ca statul sa-i puna de-o temnita asasinului asta zilier la KGB, macar sa-i punem de-o Casa de nebuni, si-apoi,
Poza Yahoo
Yahoo
rank 5
Cand te vad mi se face parul maciuca: http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=20198:1989-iliescu-l-a-ucis-pe-ceausescu-la-ordinul-moscovei-executia-a-fost-trucata&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7