Iliescu, catre Geoana: Mircea, in momentul de fata ai atins limita penibilului!

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 20:31
5211 citiri
Iliescu, catre Geoana: Mircea, in momentul de fata ai atins limita penibilului!
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Mircea Geoana in cadrul sedintei conducerii partidului, in momentul in care a fost discutata sanctionarea acestuia, pledand insa pentru un avertisment ultimativ, si nu pentru suspendarea acestuia.

Potrivit unor surse care au luat parte la sedinta BPN al PSD, Mircea Geoana si-a prezentat motivele care au dus la iesirea sa publica legata de alegerile prezidentiale, precizand ca-i pare rau pentru modul in care au evoluat lucrurile intre el si presedintele PSD, Victor Ponta.

Unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Geoana a fost chiar liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu. "Mircea, in momentul de fata ai atins limita penibilului!", i-a spus Iliescu lui Geoana, au precizat sursele citate pentru NewsIn.

"Iliescu a dat cu el pe jos, a sters cu Geoana podeaua de la partid", a relatat unul dintre liderii prezenti.

"Nu cred ca un barbat ar fi suportat asa ceva. Eu m-as fi ridicat si as fi plecat definitiv", a afirmat un alt lider social-democrat, sustinator al lui Geoana la momentul congresului PSD.

Ulterior, presedintele Senatului a parasit sedinta conducerii partidului pentru a ajunge la sedinta Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde urma sa fie stabilit calendarul aprobarii bugetului pe 2011.

Totusi, Iliescu a fost printre cei care au propus o sanctiune mai blanda pentru presedintele Senatului, optand pentru un "avertisment ultimativ", si nu pentru suspendarea sa din partid propusa de Victor Ponta.

In replica, presedintele PSD a sustinut ca are nevoie de o validare a sustinerii sale la nivelul conducerii partidului.

Geoana, suspendat sase luni din PSD

"Ati vrut un presedinte puternic, nu ca pe vremea lui Geoana. Acum am nevoie ca sa vad ce sustinere am in BPN. Nu ma voi supara pe cei care voteaza impotriva, dar vreau sa vad si in ce masura pot obtine validarea deciziei de suspendare", ar fi pledat Ponta.

Totodata, Iliescu l-ar fi indemnat pe presedintele PSD sa fie un pic mai maleabil si sa nu se cantoneze in masura suspendarii din partid, in contextul in care niciun alt fost lider social-democrat nu a fost sanctionat atat de dur.

Biroul Permanent National al PSD a decis ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa fie suspendat sase luni din partid, dar si sa primeasca un "avertisent ultimativ", ca urmare a declaratiilor din ultima perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu Mircea Geoana, #critica actiune Mircea Geoana , #PSD
Comentarii