Iliescu: Cota unica de impozitare, o masura antipopulara si antisociala

Luni, 23 Mai 2011, ora 15:14
1936 citiri
Iliescu: Cota unica de impozitare, o masura antipopulara si antisociala
Foto: Gandul

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu pledeaza in continuare pentru "o economie sociala de piata" de tipul celei "promovate de socialistii suedezi in anii '30", criticand totodata masurile antipopulare si antisociale introduse de fosta Alianta DA si presedintele Traian Basescu, printre care legea restituirii proprietatii si cota unica de impozitare.

"Eu, precum stiti, am pledat pentru 'o economie sociala de piata', care pe de o parte, sa nu ignore piata - acest factor obiectiv care a jucat un rol activ in progresul societatii umane, nu numai in perioada capitalismului, dar, pe de alta parte, sa asigure echilibrul intre eficienta economica si efectele sociale ale acesteia. Este ceea ce au promovat socialistii suedezi cand au venit la putere in anii '30 si s-a extins apoi in Europa Occidentala, inclusiv de catre crestin-democratii germani, pe vremea lui Adenauer si Erhardt.Ideea de 'economie sociala de piata' si de 'model social european' a devenit un aquis european - care acum a devenit obiect al atacurilor fortelor de dreapta", scrie Ion Iliescu pe blog.

Vosganian: PNL ar putea renunta la cota unica

Fostul presedinte al Romaniei apreciaza ca demolarea vechii economii etatizate s-a facut intr-o forma care a favorizat "o minoritate de profitori".

"Dupa un inceput de relansare economica benefica tarii si oamenilor, la inceput in perioada guvernarii Vacaroiu, apoi, mai ales in perioada guvernarii Nastase, venirea la putere a aliantei DA si a presedintelui Basescu, cu promovarea unor masuri antipopulare si antisociale - ca legea restituirii de proprietati dupa principiul 'restitutio in integrum' si cota unica de impozitare - au adancit polarizarea sociala, imbogatirea celor bogati si saracirea accentuata a celor saraci - proces care s-a agravat si mai mult prin masurile de austeritate promovate de presedintele Basescu si guvernul sau, in ultimii doi ani", mai apreciaza Ion Iliescu.

In opinia sa, salvarea tarii nu sta nici in monarhie, pe care o considera "o relicva istorica", nici prin apelul la "o mana straina".

"Aceasta este datoria noastra, a romanilor, a fortelor politice responsabile, a oamenilor calificati, stiutori de carte, patrioti, decisi sa se puna in slujba tarii si a celor multi si nu interesati doar de afacerile proprii, ale familiei si ale celor apropiati.(...)

Imi manifest speranta ca, pana la urma, Partidul Social Democrat sa se afirme ca atare, ca partid al celor multi, aparator al intereselor celor mai largi categorii de cetateni si al societatii romanesti in ansamblu, iar Alianta USL sa asigure rasturnarea actualei puteri antipopulare si descalificate prin ineficienta sa, deschizand calea unei constructii veritabile a statului democrat pus in slujba celor multi si a unei economii eficiente", mai scrie Ion Iliescu.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Iliescu cota unica, #USL cota unica, #PSD cota unica , #PSD
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Mos ion, ca sa nu-l uite lumea de tot, mai baga si el un fitil...
Poza darnic00
darnic00
rank 5