Iliescu: Decizia de la CExN nu e definitiva, iar negocierile continua

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 17:53
1161 citiri
Iliescu: Decizia de la CExN nu e definitiva, iar negocierile continua
Foto: Antena 3

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune ca decizia de la CExN nu e definitiva si ca negocierile continua si cu PNL, si cu PD-L.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca decizia luata in CExN nu e definitiva, ca negocierile vor continua si cu PNL, si cu PD-L si ca, din punctul sau de vedere, orientarea spre democrat-liberali nu este o solutie.

"Ma rog, nu e o decizie definitiva, a ramas sa se continue negocierile si cu unii si cu altii, si cu PNL, sa se vada ce solutie se mai poate avansa cu PNL", a declarat Iliescu, la finalul sedintei. El a aratat ca optiunea pentru PD-L a avut ca argument de baza "aceasta ezitare a PNL si inclusiv dificultatea pe care o prezinta" (un guvern PSD-PNL).

"In ceea ce priveste PD-L, urmeaza sa se continue negocierea pe fond pentru ca sunt cateva chestiuni care trebuie clarificate, inclusiv functia de premier. O sa vedem in doua-trei zile la ce solutie se ajunge. O sa vedem, am dat mandat deschis presedintelui ca sa continue negocierile si cu unii si cu altii, dar prevalenta a fost ca, real, pentru a intra la o combinatia de guvernare ar prezenta mai multe garantii cu PD-L, cu conditia sa nu intre UDMR. Cea cu PNL are o serie de alte avantaje care trebuie concretizate", a mai explicat fostul sef de stat.

El a admis ca a votat impotriva unei apropieri de PD-L, spunand ca optiunea majoritara din partid catre formatiunea lui Emil Boc "nu e o solutie".

Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc au votat luni in favoarea unei guvernari PSD-PNL, in timp ce Mircea Geoana a mers pe curentul general si a votat cu PD-L, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Organizatiile care au votat impotriva PD-L au fost: Bucuresti, Constanta, Buzau, Sibiu, Calarasi, Arges, Tulcea si Prahova, au mai spus sursele citate.

Potrivit unor participanti la discutie, procedura de vot a fost urmatoarea, fiecare mebmbru al CExN se ridica si isi spunea optiunea: fie pentru a intra la putere alaturi de PD-L, fie pentru o coalitie cu PNL.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul dorește reluarea negocierilor în domeniul nuclear și este în contact cu Statele Unite, afirmă presa iraniană preluată duminică, 21 aprilie, de dpa. Sub titlul "Salvarea acordului...
#Ion Iliescu, #liderul PSD, #negocieri, #impotriva aliantei PDL, #decizia CExN , #PSD