Iliescu despre Basescu si sustinerea lui Boc: O imprudenta prudenta

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 07:15
1849 citiri
Iliescu despre Basescu si sustinerea lui Boc: O imprudenta prudenta
Foto: Antena 3

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat, joi seara, ca situatia actuala in plan national si international este complicata, iar masurile de austeritate luate de Executivul roman sunt "rezultatul calitatii slabe a guvernarii de la noi din tara".

El catalogheaza decizia presedintelui de a-l sustine pe Emil Boc drept un act de "imprudenta, dar si de prudenta", precizand ca seful statului nu are incredere intr-un alt partener in conducerea Guvernului.

"Domnul Boc s-a dovedit un om usor manevrabil, nu are probleme din acest punct de vedere, numai ca asta nu este intotdeauna convenabil", a declarat, la Antena 3, Ion Iliescu.

El spune ca toate masurile luate de actuala guvernare s-au dovedit a fi antisociale si ineficiente, afectand grav populatia, iar cel care si-a asumat raspunderea a fost Traian Basescu, asa ca nu trebuie sa se mire de ce oamenii sunt nemultumiti.

"Criza este o sursa de perturbare a vietii noastre economice, insa la noi se amplifica efectele prin calitatea guvernarii...Basescu a venit si a castigat la finele lui 2004 printr- o anumita politica si o anumita nota de populism.

Avea toate sansele sa nu mai fie reales si datorita gafelor reprezentantilor nostri. A revenit in al doilea mandat si a devenit mai putin prudent fara de primul mandat. A procedat imprudent pentru un presedinte - sa-si asume toata raspunderea pentru aceste politici antipopulare, antisociale, ceea ce este impardonabil pentru un presedinte", a precizat fostul presedinte al Romaniei.

In opinia sa, presedintele Traian Basescu va rezista pana la noi alegeri, "insa pot aparea surprize pe parcurs, adica inrautatirea climatului din tara. Asta ar fi o sansa in plus pentru populatie sa scape de aceasta guvernare".

"PD-L si oamenii lui Basescu se gandesc cum sa-si asigure un anumit succes electoral in alegerile care vin si apeleaza la toate metodele posibile, inclusiv votul prin corespondenta, cumpararea de voturi, oamenii la saracie se lasa....Este o batalie deschisa si multi conteaza pe absenteism...

Ceea ce face actuala guvernare este o incalcare flagranta a Constitutiei. Asumarea raspunderii inseamna ocolirea Parlamentului. Cred si sper ca oamenii inteleg ce se intampla si ca nu se mai poate si ar fi o drama pentru tara ca aceasta guvernare sa continue si dupa alegerile viitoare", a mai spus social democratul.

Ion Iliescu afirma si ca se teme si de un "mare pericol - ca si in cadrul Opozitiei si in cadrul PSD si al aliatilor sa se dezvolte o stare - sa le platim (n.r. celor de la Putere) cu aceeasi moneda. Ce inseamna sa le platim cu aceeasi moneda? Fenomentul grav care s-a produs este acest clientelism politic si slabirea din acest punct de vedere a performantelor administratiei publice... Noi vrem sa punem capat acestei practici nenorocite si sa aducem Romania la normalitate.

Liderii Opozitiei vor trebuie sa fie capabili sa puna capat acestui clientelism. Vrem sa asezam administratia tarii pe o baza sanatoasa, sa terminam cu aceasta practica clientelara si sa readucem profesionalismul si competentele in activitatea publica", a mai declarat Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu PSD, #masuri austeritate sustinere Boc , #PSD