Iliescu: Nu se pune problema excluderii lui Geoana

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 11:17
4235 citiri
Iliescu: Nu se pune problema excluderii lui Geoana

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru Ziare.com, ca decizia de schimbare din fruntea Senatului a lui Mircea Geoana a fost luata din cauza faptului ca acesta a avut un comportament "nefiresc" si ca "s-a desprins" de structurile de conducere ale partidului.

Referindu-se la excluderea lui Mircea Geoana, despre care senatorul PSD Miron Mitrea spunea ca e iminenta, iar presedintele partidului, Victor Ponta, ca a inceput procedura in acest sens, Ion Iliescu a respins aceasta ipoteza, dand de inteles ca, pe moment, nu se pune problema.

Geoana, executat de PSD, nu se lasa dat jos de la Senat - cum a ajuns aici si ce urmeaza

Ce-i reproseaza

"Sunt chestiuni legate de critica interna pentru modul in care el s-a tot desprins de activitatea structurilor de conducere ale partidului.

In general, s-a detasat in loc sa se incadreze in mod firesc in structuri. Nici la Consiliul National, e membru al Consiliului National. In loc sa vina la consiliu, ca orice membru, putea sa ia si cuvantul, a inceput sa dea declaratii pe culoare - un comportament nefiresc pentru un membru de partid. Orgoliile acestea personale nu-si au locul intr-o structura de partid. A fost sef al partidului, foarte bine, acum e altcineva. Il apreciezi sau nu, e treaba fiecaruia, dar exista niste reguli de functionare a structurilor de partid, aplicabile tuturor", a explicat Iliescu, pentru Ziare.com, care e problema conducerii PSD cu Mircea Geoana.

Intrebat despre atacurile lui Geoana la adresa sa din ultimul timp, care spusese ca "are o rautate adunata in timp", Iliescu a spus doar "treaba lui, nu vreau sa intru in balacareli din astea, de mahala".

Va fi exclus Geoana?

Ion Iliescu afirma ca nu se pune problema excluderii lui Mircea Geoana din PSD, in ciuda faptului ca presedintele PSD, Victor Ponta, anunta ca au inceput procedurile pentru ca acesta sa fie dat afara.

"Nu se pune problema excluderii. Nu e nicio formalitate. A fost o incercare de a face o rocada intre niste pozitii in cadrul Senatului detinute de partid. Daca nu se poate rezolva prin aceasta cale...", a spus Iliescu.

Ponta: PSD incepe procedurile de excludere a lui Geoana din partid

Mitrea: Excluderea lui Geoana din PSD este pe drum, este doar o formalitate

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara ca partidul va incepe, marti, procedurile pentru excluderea lui Mircea Geoana din formatiunea politica, dupa ce acesta nu s-a supus deciziei de inlocuire de la conducerea Senatului.

"Vom incepe, marti, procedurile pentru excluderea domnului Geoana din PSD. Eu voi sesiza marti Comisia de Integritate Morala si Arbitraj, care va intocmi un raport si va lua o decizie. Una dintre posibilele sanctiuni este despartirea lui Mircea Geoana de partid", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Bineinteles ca PSD poate pastra sefia Senatului

Fostul sef de stat crede ca PSD poate pastra presedintia Senatului, dar ca Mircea Geoana trebuie sa accepte rocada, pentru asta.

"Bineinteles (ca PSD poate pastra sefia Senatului - n.red). Depinde nu numai de vointa lui Geoana, ci de intelegerea acestei posibilitati de a fi o rocada interna de partid. Daca nu, atunci ramane sa vedem", ne-a declarat Iliescu.

Intrebat daca deciziile luate fata de Geoana sunt o lectie pentru membrii PSD care nu respecta disciplina, fostul lider social-democrat spune ca acestia trebuie sa inteleaga ce inseamna munca de partid.

"E o chestiune de clarificare a relatiilor partidului cu toti membrii sai. Pe de alta parte, la Senat trebuie pastrat statutul (...) Nu sunt necesare lectii, e un principiu al muncii de partid, cine intra intr-un partid se incadreaza intr-un specific al muncii de partid", a mai subliniat Ion Iliescu.

Executat de PSD

Fostul conducator al PSD, Mircea Geoana, a fost propus, luni, pentru inlocuirea din functia de presedinte al Senatului chiar de catre conducerea centrala a partidului, la capatul unui conflict de aproximativ un an cu actualul lider, Victor Ponta.

Senatorul PSD Ilie Sarbu a anuntat in plenul Senatului decizia partidului de a-l inlocui pe Geoana de la sefia camerei superioare. Au urmat vociferari si rumoare in sala de sedinta. Geoana, de la prezidiu, a precizat: "sa fie consemnata ilaritate in sala".

La propunerea PDL, Geoana a suspendat sedinta si, cum la 6 se termina programul, toti senatorii au plecat acasa fara sa ia vreo decizie, asa incat cel putin pentru inca o noapte Mircea Geoana ramane al doilea om in stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Iliescu Geoana PSD, #Iliescu excludere Geoana , #PSD