Iliescu,despre demisia lui Ponta: Nu luati de bun tot ce spune omul la suparare

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 18:08
1626 citiri
Iliescu,despre demisia lui Ponta: Nu luati de bun tot ce spune omul la suparare

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat miercuri,referitor la afirmatiile lui Victor Ponta privind o eventuala demisie din fruntea partidului, ca "omul la suparare" face anumite declaratii, adaugand ca el s-a referit doar la stoparea demersului revocarii lui Mircea Geoana.

"Nu luati de bun tot ce spune omul la suparare", a fost comentariul lui Ion Iliescu pe marginea spuselor presedintelui PSD ca isi da demisia daca decizia initiala privind inlocuirea lui Mircea Geoana de la Senat va fi infirmata printr-o noua hotarare a Biroului Permanent National sau a Comitetului Executiv National.

El a punctat ca pozitia pe care a exprimat-o marti s-a referit la faptul ca procedura revocarii nu trebuie pusa in aplicare in cazul lui Mircea Geoana, ceea ce nu inseamna ca nu este de acord cu inlocuirea acestuia de la presedintia Senatului.

Iliescu a amintit si ca intreaga situatie legata de Mircea Geoana va fi discutata in cadrul Comisiei de Arbitraj a partidului si a mentionat ca, ulterior, luni, va fi discutata din nou problema in cadrul Biroului Permanent National. Seniorul PSD a evitat insa sa faca aprecieri daca este posibila revenirea asupra deciziei initiale de inlocuire a lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean.

Presedintele de onoare al PSD a respinsa insa "toata aceasta agitatie in jurul acestei teme". El a explicat si ca situatia privind functia de la Senat este un aspect, in timp ce pozitia lui Mircea Geoana in PSD este un altul, iar cele doua planuri pe care partidul le analizeaza nu trebuie amestecate.

Victor Ponta a declarat marti seara ca daca in cadrul unei viitoare sedinte a Biroului Permanent National sau a Comitetului Executiv National se va infirma decizia de inlocuire a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului atunci va demisiona ca presedinte al PSD si va convoca conges.

Ponta a precizat ca, in cadrul viitorului Comitet Executiv National al PSD, se va discuta cazul Geoana si a admis ca este posibil ca CEx sa infirme decizia initiala, caz in care va demisiona din functia de presedinte al PSD si va convoca congresul.

El a fost intrebat daca la nivelul Biroului Permanent National al PSD este posibila schimbarea deciziei privind schimbarea lui Geoana de la Senat. "Eu nu cred ca este posibila pentru ca votul de ieri a fost 21 la 0. Dar daca se va intampla acest lucru, eu personal voi demisiona si voi convoca ...", a reiterat Ponta, intr-o interventie la B1Tv.

Adrian Nastase si Ion Iliescu s-au exprimat marti impotriva continuarii demersurilor de inlaturare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului care ar duce la o revocare, implicit la o vacantare a functiei si la reluarea alegerilor, ceea ce ar reprezenta un risc pentru PSD de a pierde pozitia in favoarea unui reprezentant al puterii.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...