Iliescu, despre greva parlamentara: Sa stea sa faca figuratie?

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 11:10
3276 citiri
Iliescu, despre greva parlamentara: Sa stea sa faca figuratie?

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a aparat, intr-o declaratie pentru Ziare.com, decizia USL de a declansa greva parlamentara, prin neprezentarea alesilor sai la lucrarile Legislativului, considerand ca astfel se lupta cu "abuzurile" Puterii.

Intrebat daca nu-i e teama ca cei din USL vor fi acuzati ca nu vor merge sa-si faca treaba pentru care au fost alesi, Iliescu a raspuns: "Asta e problema? Sa stea sa faca figuratie cand in mod abuziv Guvernul trece prin asumare de raspundere legi si asa mai departe? Grupurile parlamentare au gandit o masura care sa trezeasca lumea politica. Nu se poate sta cu mainile in san in fata unor abuzuri ale Guvernarii".

Antonescu anunta greva parlamentara: Nu mai mergem la vot pana la alegeri

Fostul sef de stat a mai spus si ca actiunea USL e una care reflecta nemultumirile oamenilor care au iesit pe strazi pentru a protesta fata de actuala Putere.

"Lucrurile urmeaza sa se concretizeze cum anume va fi cel mai eficient lucru pentru ca prelungirea acestei stari de lucruri e in defavoarea tarii. Trebuie gasita o iesire din aceasta situatie critica in care se afla viata politica si viata oamenilor in general.

Nemultumirea spontana a nemultumirii in piata centrala a orasului si in vreo 60 de orase din tara nu e intamplatoare, reflecta o stare de lucruri si o stare de spirit", ne-a declarat Ion Iliescu.

Greva parlamentara, o premiera

Conducerea USL a anuntat luni ca parlamentarii Opozitiei nu vor mai participa la lucrarile Parlamentului, cu exceptia cazurilor in care se va discuta schimbarea Guvernului, alegerile anticipate sau suspendarea presedintelui.

"Nu e o renuntare la conditia de parlamentar - nu mai participam la nicio sedinta, la niciun vot, cu exceptia situatiei de alegeri anticipate, schimbarea Guvernului, suspendarea presedintelui", a spus Antonescu dupa sedinta conducerii PNL.

"Ne pastram calitatea de parlamentari si actiunea noastra va consta doar in relatia din teritoriu, pana in momentul in care vom avea o noua prountare a alegatorului. Acesta e numitorul comun pe care il putem gasi", a adaugat Antonescu.

Intrebat cat va dura aceasta greva, Antonescu a raspuns "din acest moment si pana cand vom avea un nou Parlament".

Votul in Biroul Politic al PNL pentru aceasta masura a fost unul foarte strans, cu 33 de membri pronuntandu-se "pentru" si 28 "impotriva".

Acuzatii de chiul

Premierul Emil Boc este de parere ca decizia Opozitiei de a declansa greva parlamentara este imatura si iresponsabila, iar membrii USL s-au comportat "ca la gradinita".

"Aceasta decizie este imatura si iresponsabila. Cand ai o slujba pentru care esti platit, trebuie sa iti faci datoria. Nu e ca la gradinita, esti suparat, iti iei jucariile si pleci acasa. Este un demers lipsit de consistenta", a apreciat Emil Boc, invitat luni seara, la TVR.

Emil Boc, despre greva Opozitiei: Ca la gradinita, si-au luat jucariile si au plecat

Urban: Antonescu e in greva parlamentara de la preluarea mandatului - Interviu Ziare.com

Seful Executivului a subliniat ca, intr-un stat democratic, politicienii trebuie sa asigure o competitie de idei si sa prezinte cu totii solutii pentru locuri de munca, nu sa se arunce "in confruntari meschine, pline de ura si care au menirea doar de a dezbina".

"Intr-o democratie, competitia trebuie sa fie intre idei, nu intre oameni. Confruntarea presupune ura si dezbinare. Politica ar trebui sa insemne competitie de idei, de solutii pentru a aduce locuri de munca, iar electoratul alege cele mai bune solutii. Demersul facut de Opozitie nu are niciun fel de consistenta", a adaugat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ion Iliescu greva parlamentara, #Iliescu greva figuratie, #Iliescu greva parlamentara USL , #PSD